Billån? Jämför 30 banker & låna till din bil från 2,90% ränta

  • Billån från 2,90% i ränta
  • Jämför billån mellan flera banker
  • Signera med bank-ID, utbetalning direkt

För dig som ska köpa bil erbjuder Consector förmånliga lån till bilen. Vi jämför bankernas erbjudanden för billån och ser till att du hittar en bra finansiering – helt kostnadsfritt.

Få låneerbjudanden från upp till 30 banker

Ange det belopp du vill låna inklusive befintliga lån du vill lösa. Du kan låna mellan 10 000 - 600 000 kr.
Kostnad ca: Kostnad: 0 kr / mån
Kostnaden är ett endast ett exempel.
Tips för att få ned månadskostnaden:
  • Sök lånet över fler år
  • Lägg till en medsökande
Belopp för att lösa lån: Belopp till annat:

Få låneerbjudanden från upp till 30 banker!

Säkert & kostnadsfritt
Genom att skicka in ansökan godkänner jag Consectors villkor*

Några av våra samarbetspartners

Att låna till bil skall vara enkelt, säkert & kostnadsfritt

Bilar finns i många olika utföranden, storlekar och priser, men genomgående är att de alltid bidrar till att göra våra liv lite lättare, och skänker oss mer frihet i vardagen – oavsett om det är till singelhushållet eller par- eller familjelivet. Bilköpet innebär mycket tankar då bilen är ett stort köp som kräver ett stort engagemang. Det ska vara roligt att välja mellan olika bilar.

Mindre roligt är det att finansiera köpet. Man måste räkna på billån och göra en kalkyl för att beräkna vilken bil man har råd med. Väldigt många finansierar bilen med ett billån. Vi tycker att du kan ta hand om den roliga biten med att hitta den bästa bilen för dig, medans vi ser till att du även får det bästa lånet för dig. Vid bilköp skall man förhandla om priset men också om räntan på billånet. Consector jämför & förhandlar ditt billån.

Många bilhandlare erbjuder finansiering i anslutning till att du köper bilen. Idag sker dock majoriteten av alla bilköp på begagnat marknaden. Plattformar som KVD och Blocket gör att fler bilar byts utanför auktoriserade återförsäljare. Vid köp av en begagnad bil så kan det vara bra att ordna finansieringen före så att du kan fokusera på förhandlingen av själva bilen. Om du väljer ett bra privatlån så slipper du också lämna bilen som säkerhet och kan därmed agera snabbt i budgivningen och finna en billig lösning. Consector hjälper dig att hitta ett billigt och bra billån.

Bilen är en viktig investering

Är det dags att köpa en ny bil? Många väljer att finansiera sitt bilköp med hjälp av ett billån eller ett blancolån utan säkerhet dvs kontantinsats. Consector hjälper dig helt kostnadsfritt med att hitta ett bra billån med låg ränta. Många väljer nämligen att finansiera sin bil med ett lån för att inte låsa upp sparade pengar i bilen. I nuvarande räntemiljö så är det ett bra och konkurrenskraftigt alternativ. Statistik visar att billån är det vanligaste sättet för att finansiera ett bilköp. Kanske har du ett billån idag och betalar för mycket?, då kan Consector hjälpa dig kostnadsfritt att hitta ett bättre billån med lägre ränta. Då bilen oftast är en stor investering är det viktigt att man hittar ett billån med bra räntevillkor.

Billån VS. Blancolån

Ett billån går att låna med bilen som säkerhet, så kallad objektfinansiering, och då kan du låna upp till 80 procent av bilens värde. Ett alternativ till detta är att ta ett lån utan säkerhet – ett så kallat blancolån, eller privatlån – och då kan du låna hela bilens värde utan kontantinsats. För bankerna innebär det en extra trygghet att låna ut med bilen som säkerhet om du mot förmodan inte skulle kunna betala tillbaka lånet, och vanligtvis erbjuder de dig en lägre återbetalningsränta om du väljer det alternativet. Dock är ofta återbetalningstiden fem eller sju år vilket kan resultera i en hög månadskostnad. Ett privatlån kan amorteras upp till 18 år som givetvis resulterar i en lägre månadskostnad. Det finns ofta mycket att spara genom att jämföra olika billån för att hitta så låg ränta och månadskostnad som möjligt. Genom Consector hjälper vi dig att hitta det bästa lånealternativet för bilen oavsett om det är med bilen som säkerhet eller inte. Consectors målsättningen är alltid att hitta det lägsta och billigaste billånet på marknaden.

Billån VS. Bolån

Historiskt har många valt att ”baka” in billånet i sitt bolån. Detta fungerar så att bolånet utökas med bilens värde t ex 335 000 kr. Räntan på bolånet är låg, oftast under 2 % dvs väsentligt lägre än ett billån. Därmed har den billigaste finansieringslösningen för bilen erhållits. Men denna lösning medför två nackdelar. För det första så är denna manöver svårare att göra med nuvarande amorteringskrav som infördes den 1 juni 2016. Effekten kan bli att din belåningsgrad på ditt boende går upp över 70 % eller 85 % vilket resulterar i en kraftigt ökad månadskostnad om inte banken väljer att göra ett undantag. Amorteringskravet kräver amortering så kan bli svårt att komma undan. Så även om du fått en lägre ränta och faktiskt funnit marknadens billigaste billån i och med att det är maskerat som ett bolån så kan månadskostnaden faktiskt vara väsentligt högre än ett klassiskt billån. Den andra anledningen är att bankernas krav för att utöka bolån är hårdare idag. Syftet med bolånet är för att lånet skall gå till bostaden. Då bostaden står som säkerhet är räntan låg jämfört med billån. Syftet med bolånet är dock inte att det skall gå till bilen. Bankerna kan därför få svårt att bevilja ett utökat bolån som skall gå till bilen med nuvarande sundhetskrav och regelverk. Ett högre bolån kan också innebära större risk för banken vilket kan resultera i en högre ränta på detta tilläggslån. I så fall tjänar detta inte till någon nytta. Därför väljer fler personer att ta ett lån utan säkerhet även kallat privatlån via internet och hålla isär bilen och bolånet för att det är en smidigare och billigare lösning.

Billeasing vs. Billån

Billeasing är ett bra alternativ till att låna och köpa en bil. Rent praktiskt kan man säga att du hyr bilen under en bestämd tid. Som privatperson är detta sällan en billig eller bra affär. Är du företagare kan det finnas fördelar eftersom bolaget kan göra avdrag för moms. Privatleasing kan se billigare ut jämfört med ett billån men det beror på att det leasade objektet dvs bilen inte avbetalas i sin helhet, ner till 0 %. Bilen kommer istället ha ett restvärde som fungerar som en kvarstående skuld. I många fall kan det bli krångligt att komma ur dessa lösningar och framförallt om man vill byta bil efter något år så kan det bli en kostsam upplevelse. För att komma ur lösningen kan man vara tvungen att ta ett blancolån för att lösa ut restvärdet och då kan man lika gärna ta ett blancolån utan säkerhet från första början och inte koppla finansieringen till bilen. Aktörer som erbjuder privatleasing försöker ofta erbjuda andra extravärden så som däckbyten, service eller gratis reparationer. Men i majoriteten av fallen blir det en dyrare lösning och då är billån alternativt privatlån det billigaste sättet att låna till en bil.

Viktigt att tänka igenom ditt bilköp

Många tar lång tid på sig när de ska köpa en bil, de besöker olika bilhandlare för att hitta den modell som passar en bäst. Du vill inte köpa den första bästa bilen som du provkör, utan vill fundera lite till – och i lugn och ro jämföra priser, modeller och bilmärken. Det är inget konstigt, att se över olika alternativ och jämföra har blivit en del i vår vardag och många hemsidor har specialiserat sig på att jämföra olika produkters priser från olika butiker. Men när det väl är gjort är det många som glömmer bort att göra samma jämförelse när det är dags för att finansiera bilköpet – för där finns det också lika mycket pengar att spara. Precis lika viktigt som det är att köpa rätt bil till rätt pris är det att hitta rätt lån till bilen och rätt finansiering. Bilhandlaren erbjuder som sagt ofta finansieringsalternativ och dessa bör man alltid jämföra för att hitta ett billån med lägre ränta. Med internet och smarta mobiler är jämförelsen ofta ett knapptryck bort till den lägsta och bästa räntan på marknaden. Consector är gärna behjälpliga med detta och assisterar dig att låna till bilen och hitta en billig finansiering.

Vi hjälper dig med billånet – kostnadsfritt och snabbt

Att jämföra lån har länge varit stort i USA och tjänsten att jämföra lån har funnits i Sverige i närmare tio år. På samma sätt som du förhandlar med olika bilhandlare innan du köper en bil borde det vara självklart att stämma av med flera banker för finansiering. Många anser att det kan vara tidskrävande och omständligt att kolla erbjudanden från olika banker – men det är där Consector kommer in i bilden. Vi hjälper dig snabbt, enkelt och kostnadsfritt att se över dina lånemöjligheter och jämföra lån med ett tiotal banker för att hitta det billån som passar just dig. Vi jämför olika lånealternativ för det billån och ser till att du får det bästa lånet för just ditt bilköp. Consector hjälper dig att jämföra ett blancolån med ett billån och ser till att ge dig rätt råd både när du har en kontantinsats och vill låna med bilen som säkerhet eller utan kontantinsats och vill finansiera hela lånet med ett privatlån.

Så fungerar det

Hos oss på Consector kan du söka billån och få svar från ett flertal banker inom 24 timmar. Du får bud från flera banker och det görs enbart en kreditupplysning. Vi på Consector ställer inget krav på egen insats när du söker ett billån utan du kan själv välja hur mycket du vill låna. Våra lånehandläggare kan hjälpa dig att hitta rätt alternativ, kontakta oss på Tel: 0770-221222. Tjänsten är alltid kostnadsfri och Consectors målsättning är alltid att hjälpa dig att hitta marknadens bästa och billigaste billån.

Kreditinformation om våra privatlån

Lånebelopp 20 000 - 600 000 kr
Återbetalningstid 1 - 20 år
Räntesats 2.90 % - 29.00 %

Hos Consector får du en individuell ränta som bestäms utifrån dina inkomster och utgifter, din kredithistorik samt övriga lån.

VANLIGA FRÅGOR

Vi vill att att du ska känna dig trygg när du ansöker om lån via oss. Om du är du osäker på något, läs gärna igenom våra Frågor & svar, eller kontakta vår kundservice på 0770-221 222.

Vad är den huvudsakliga skillnaden mellan billån och blancolån?

Om du tar ett blancolån för att finansiera bilköpet tas lånet utan en utställd säkerhet, långivaren får helt enkelt räkna med att du av din goda vilja betalar tillbaka lånet under de villkor ni gemensamt kommit fram till. Ett billån, som är en av de äldsta saklånen, innebär att långivaren har bilen som säkerhet, och därmed kan erbjuda förmånliga villkor och lägre räntor, eftersom risken för att återbetalning uteblir minskar.

Kravet för att få ta ett billån är dock att långtagaren kan betala 20 procent av bilens värde kontant direkt vid köpet. När det kommer till amortering brukar långivaren vilja att den ska motsvara bilens värdeminskning, eftersom ingen – varken låntagaren eller långivaren – vill hamna i en situation där bilens värde är mindre än det totala lånet.

Ska jag välja billån eller avbetalningskontrakt?

Ett billån som tas utan säkerhet ger mer flexibilitet – du kan ta billånet utan kontantinsats vilket innebär att du kan låna till hela kostnaden för bilen. Du har även längre återbetalningstid.

Ett billån med säkerhet (avbetalningskontrakt) har kortare återbetalningstid och kräver 20 procent i kontantinsats. Eftersom bilen tas som säkerhet kan du få lägre ränta och därmed ett billigare billån.

Vilka krav behövs för att ta ett billån?

För att ta billån med bilen som säkerhet (avbetalningskontrakt) krävs det att låntagaren kan betala 20 procent av bilens värde kontant direkt vid köpet. Gällande amortering brukar långivaren vilja att den ska motsvara bilens värdeminskning, eftersom varken långivaren eller låntagaren vill hamna i en situation där bilens värde är mindre än det totala lånet.

De flesta långivare erbjuder endast avbetalningskontrakt om köpet sker hos en auktoriserad återförsäljare. Långivaren vill vara säker på skick och värde eftersom bilen tas som säkerhet för lånet. Om du vill låna pengar till en bil som du ska köpa av en privatperson så erbjuds billån utan säkerhet.

Värdet och åldern på bilen kan också vara faktorer som avgör om du får ta ett avbetalningskontrakt hos vissa långivare. De kan också ha som krav att bilen ska vara helförsäkrad under tiden som du lånar pengar.

Gäller billån enbart köp av bil?

Vid billån utan säkerhet är det upp till dig vad pengarna går till. Vid billån med bilen som säkerhet är lånet kopplat till din bil.

Behöver bilen köpas hos en auktoriserad återförsäljare?

De flesta långivare kräver att du som låntagare köper bilen hos en auktoriserad återförsäljare för att få ta billån med säkerhet. För ett billån utan säkerhet är det i regel inte samma krav på detta.

Rörlig eller fast ränta på billånet?

Vanligast för billån är rörlig ränta vilket innebär att räntekostnaderna kan gå upp och ner. Med fast ränta vet du om hur stor månadskostnaden för billånet kommer att vara. Här gäller det att göra en bedömning av det framtida ränteläget och din egen syn på trygghet och risk.

Rak amortering eller annuitet på billånet?

Det finns för- och nackdelar med båda amorteringsmodellerna som kan vara bra att känna till när man ska räkna på månadskostnaden för billånet. Med rak amortering är totalbeloppet högre till en början och minskar sedan successivt. Räntekostnaden blir totalt sett lägre. Med annuitetslån är lånekostnaderna lägre till en början, men räntekostnaderna blir totalt sett högre. Annuitetslån medför en lite större risk. Detta är bra att ha koll på när man letar efter det billigaste billånet.

Kan jag använda billånet till en begagnad bil?

Ja. Om du ska köpa en begagnad bil av en privatperson kan du ta ett billån utan säkerhet. För att låna till bil genom att ta ett billån med bilen som säkerhet kräver de flesta långivare att du köper bilen hos en auktoriserad återförsäljare.

Vad är en restskuld på bil?

Restskuld eller restvärde innebär att ett billån läggs upp så att du som låntagare inte amorterar hela lånet under amorteringstiden, utan har kvar en skuld vid lånetidens slut som motsvarar vad bilen förväntats vara värd i detta läge. Skulden ska betalas tillbaka och har värdet beräknats någorlunda rätt så skulle det vara möjligt för dig som låntagare att sälja bilen och på så sätt bli av med skulden.

Betygsätt Billån hos Consector

5 av 5 baserat 415 röster