Consector Förklarar
9 appar som hjälper dig hålla koll på ekonomin

9 appar som hjälper dig hålla koll på ekonomin

Skatteåterbäringen närmar sig med stora steg och det är det bästa tillfället för många att börja tänka på vad det där lilla extra är som man vill ha livet. För någon kan det vara en resa, en annan sparar till första lägenheten eller vill kanske leva extra lyxigt i några månader. En sak är säker – det finns så många bra kostnadsfria ekonomiappar där ute som kan hjälpa dig med att spara till just det du vill ha. Appar som hjälper dig att hålla kolla på pengarna och att sätta en budget som funkar för dig. En egen revisor – i din egen ficka.

Tink

Denna app är en klassiker för många och kanske den vanligaste appen för att göra en budget. Den använder sig av maskininlärning och din finansiella data för att ge dig råd och insikter. Tink använder sig av diagram, staplar och prognoser så du får spartips som är lätta att förstå. Appen går att ladda ned till iOS och Android.

Mina utgifter

Om du behöver hålla koll på var pengarna går så är ‘Mina utgifter’ ett bra alternativ. Du lägger in dina utgifter och inkomster så ser du hur mycket du spenderar, vad du lägger pengarna på och hur mycket du har kvar. Den använder sig också av diagram för att visa dig exakt hur din ekonomiska sits är och har varit. Du kan till och med kolla vecko-, månad- och årsvy. Denna app finns däremot bara för iOS.

Dreams

En app som hjälper dig nå dina ekonomiska drömmar. Du skriver in vad du vill ha för något, hur länge du ska spara till det och hur mycket du måste spara för det. Sedan ger Dreams dig massvis med tips, eller “sparhacks”, på hur du kan nå det målet. Du kan spara själv eller med andra för att nå ditt mål snabbare. Det går även att investera direkt via appen och Dreams gör det lättare för någon som är grönare i ämnet att börja investera. Appen finns för både iOS och Android.

Pennies

Appen för den som vill manuellt lägga in vad de köper och tjänar. Pennies är för dig som vill ha något som känns lite mer privat än att bara skriva in sin BankID och se informationen flöda in. Det känns som en modern kassabok och du kan budgetera varje dag för att se hur du ska på bästa sätt nå dina finansiella mål. Den går bara att hämta till iOS.

Collector Betalkoll

Collector Betalkoll är en app som hjälper dig att betala räkningarna i tid. Appen samlar ihop dina fakturor så att du får koll på utgifterna och slipper förseningsavgifter. Du väljer själv om du vill att betala alla fakturor på en gång eller dela upp betalningarna under månadens gång. Appen finns för både iPhone och Android.

Gimi

Gimi (som tidigare hette Veckopengen) är appen som lär dina barn att tänka mer ansvarsfullt kring pengar. Med hjälp av Gimi kan du föra över veckopengen, eller en extrapeng när barnen har utfört någon specifik uppgift. Barnen kan dessutom sätta upp egna sparmål i appen, så att de själva kan spara ihop till den där konserten eller nya tröjan.

Spara kvittot

Tappar du ofta bort kvitton som du egentligen behöver när du ska deklarera? Då är appen Spara kvittot något för dig! Den här appen gör precis som dess namn antyder – den sparar dina kvitton på ett och samma ställe. Nu behöver du varken oroa dig för att du ska tappa bort dina kvitton eller att de ska blekna. Du laddar ner appen till din Android eller iPhone kostnadsfritt.

Matpriskollen

Mat är något vi inte kan vara utan, men hur mycket pengar du lägger på mat är upp till dig. Appen Matpriskollen gör det betydligt lättare för dig att sänka dina matkostnader. Matpriskollen samlar rabatter och erbjudanden från de flesta mataffärer som du då får ta del av. Du kan dessutom jämföra priserna för samma vara i olika butiker så att du kan välja den butik där du får mest för pengarna.

Splitwise

Ska du åka på en resa med kompisgänget? Eller anordna en fest tillsammans med några vänner? Då kan det vara svårt att hålla koll på vem som har lagt ut för vad. Splitwise är appen som gör det åt er. Lägg in era utgifter i appen, så räknar den ut vad alla ska betala – och till vem. Appen passar både Android och iPhone.

Dessa appar hjälper dig att hålla koll på ekonomin så bra det går men allt börjar och slutar med dina mål. Om du söker efter någon större summa i form av lån, både privatlån och bolån, så kan Consector ge dig alla råd som du kan tänkas behöva.