Consector Förklarar
Att investera i startups

Att investera i startups

Äntligen får vi tillbaka på skatten! Eller? Ni är väl klara med deklarationen och har fått svar på huruvida ni får tillbaka på skatten eller måste betala en ofrivillig summa? En del av oss går och längtar, medan andra av oss får svidande plånböcker inför semestern. Men liksom med allt annat finns det hopp – och både vägar och omvägar att ta för att allt ska “lösa sig”. En väg att ta är att investera i startups. Det är både riskfullt och smart på samma gång. Det är ett vågat spel som kan ge dig möjligheten att ta fem semestrar samtidigt eller ingen alls. Men spelar du spelet på ett smart sätt lär du kunna ta dina fem drömsemestrar redan i sommar.

När det kommer till startups så finns det alltid en risk. Det är därför sådana investeringar borde tittas igenom noggrant. Att läsa på är lätt och all information finns tillhanda. Varje år hålls en tävling för Nordens topp 30 startups med mest lovande framtider. Företag som Klarna, Spotify och Hedvig har fått en plats på dessa listor under åren. Genom att börja där kan du få en tydlig bild av vad en professionell och seriös startup har för värderingar och produkter.

Det finns en hel del spännande startups där ute som kan vara intressanta. Håll ett öga på startups som fokuserar på bolånetech. Bolånetech är en form av fintech där man kopplar samman ett bolån med en digital innovation. Den innovationen kan vara en app som Tink, där du får en snabb och tydlig överblick över hela din ekonomi, eller som Consector där vi jämför lån och krediter för att hitta en bra lösning för dig.

Tidigare startups som har fokuserat på bolånetech innefattar:

  • iZettle, som smidigt och billigt fixar kortbetalning till företag.
  • Trustly, onlinetjänst som hjälper konsumenter att göra direktbetalningar online.
  • Betalkoll, hjälper dig med betalningen av fakturan genom att du fotar dem.
  • Betalo, ett kreditkort som kan betala av fakturor.
  • P2P, ett sätt att låna pengar där långivare och låntagare inte behöver en bank emellan sig.

 

Tips för en smart start up-investering

Ett smart sätt att investera i start ups är att använda sig av ett investeringssparkonto. Det är en sparform där investeringar kan ske i flera olika värdepapper. Fördelen med detta är att beskattningen sker i form av schablonbeskattning samt att man aldrig behöver ta upp försäljningen, då den sker automatiskt. Både bekvämt och smidigt.

Så var vågad och smart – om inte annat får du en spännande sommar. Semestern är räddad, trots allt.