Consector Förklarar
Bästa apparna för köp och sälj 2019

Bästa apparna för köp och sälj 2019

Att köpa och sälja begagnat är bra på så många sätt, både för din ekonomi och den gemensamma miljön. Med dagens appar och hemsidor har det dessutom blivit enklare än någonsin. Här är de bästa köp- och säljapparna just nu enligt oss på Consector.

Visste du att kända köp och säljsidor även har appar som gör det ännu lättare att bli av med sina saker? Testa att ladda ner Tradera, Blocket, Ebay eller Shpocks appar till din telefon. I appen kan du både sköta kommunikationen kring köpet och själva betalningen.

Kul och smart, tycker vi!

Blocket

Sveriges största köp- och säljsajt behöver väl ingen närmare presentation. Med Blockets app har du alla annonser nära till hands även när du är ute och rör på dig. I skrivande stund väntar mer än en halv miljon aktiva annonser på avslut, inom så skilda områden som båtar, jobb och barnkläder. I appen kan du jobba med sökningar och bevakningar, precis som på sajten. Blocket är stora nog att ta betalt av annonsörerna.

Blockdroid

En oberoende app som ger dig tillgång till annonserna på Blocket, men med utökade funktioner för sökning, bevakning och notifiering när nya annonser kommer in. Appen har även en widget som visar utvalda annonser direkt på telefonens hemskärm.

Tradera

Om Blocket är den största köp- och säljsajten, är Tradera helt klart en av Sveriges största auktionssajter. Till skillnad från Blockets fasta priser, handlar Tradera alltså helt och hållet om auktioner. I appen kan du surfa på annonser, lägga bud och följa auktionerna medan de pågår.

Tradera Beta

Den här appen ligger alltid steget före. Alltså före Traderas vanliga app. Tradera använder Beta-appen för att betatesta nya funktioner som ännu inte finns i den vanliga appen. Den som vill och vågar kan vara med och testa. Fördelen är att du har en app med bättre funktioner, nackdelen är att de kanske inte alltid fungerar helt perfekt.

Shpock Streetloppis

Slå ihop ”shop” och ”pocket” och du har Shpock, en köp- och säljapp där du kan filtrera på varor som är till salu i din närhet. Det är lätt att skapa annonser med hjälp av mobilens inbyggda kamera. Du kan ställa frågor och lägga bud och genomföra hela köpet direkt i appen. Där kan du även komma överens om lämplig tidpunkt för avhämtning. Som annonsör kan du köpa till premiumfunktioner för att få bättre genomslag för dina annonser. Appen ägs numer av kapitalstarka Schibsted, som också äger Blocket, vilket borgar för nyttig internkonkurrens.

Letgo

Innovativ, amerikansk uppstickare för att köpa och sälja men även skänka saker. Appen har laddats ner av tiotals miljoner användare och konkurrerar med en del riktigt finurliga funktioner. Till exempel kan appen hjälpa dig att välja kategori och sätta en titel på din annons, enbart utifrån bilden på det du vill sälja. Det är en fantastisk ambition, men funktionen kan inte så bra svenska än, så du får nog ändå räkna med att göra en egen insats. Köpare och säljare kan chatta direkt i appen, och köpet kan också genomföras i appen.

Ebay

En annan jätte inom nätauktioner med lång historia och gott renommé. Och en app med mer än 100 miljoner nedladdningar, vilket borgar för kvalitet. Precis som på Blocket och Tradera får man som säljare betala en liten slant för sin annons på eBay.

Citiboard

Smidig köp- och säljapp med fokus på användning i mobilen, men en sajt för datorn finns också. Med hjälp av kommentarsfunktionenen kan köpare och säljare kommunicera om detaljer och pris. Genom att användarna kan logga in med sina Facebook-konton blir det lättare att se vem man har att göra med.

Bortskänkes

En app för dig som bara vill bli av med grejerna. Eller för dig som letar efter riktigt, riktigt billiga prylar, nämligen kostnadsfria. Appen har stöd för geografisk närhet och visning på karta.