Consector Förklarar
Consector förklarar: Vårbudgeten

Consector förklarar: Vårbudgeten

Våren tycks äntligen ha bestämt sig för att komma och sakta men säkert börjar energinivåerna fyllas på igen. Ta vara på den extra energin och passa på att vårstäda i din ekonomi. Se över försäkringar, lån och autogiron och fundera över var du kan göra förändringar. En vårstädning är bra för alla – och även regeringen vårstädar sin ekonomi. Här förklarar vi hur vårbudgeten fungerar.

Vårbudgeten – eller vårändringsbudgeten som den också kallas – lämnades till riksdagen den 18 april 2017. I den kan man läsa om regeringens syn på det ekonomiska läget och inriktningen på finanspolitiken inför nästkommande år. Budgeten går också ut på att finjustera den budget som spikades för året under hösten 2016. 

Vårpropositionen innehåller prognoser för statens finanser och andra viktiga siffror om exempelvis arbetslöshet och BNP och ligger till grund för höstbudgeten som bestämmer hur staten ska spendera pengar under 2018.

Budgetförslagen är ett resultat av förhandlingar mellan regeringspartierna och Vänsterpartiet. Det är finansdepartementet med Magdalena Andersson i spetsen som tar fram de underlag som ligger till grund för utformningen av regeringens ekonomiska politik och budgetarbete. Några områden som prioriteras i årets budget är polis och försvar, skola och välfärd och klimatet.

– Moa Långbergs, Ekonomiskribent

Ansök

  Ditt Önskade lånebelopp Fyll i önskat lånebelopp
  Dra i reglaget
  Återbetalningstid Fyll i antal år/lånetid för ditt lån
  Ungefärlig månadskostnad
  Kr/mån*

  *Den lägsta räntan som erbjuds av Consectors samarbetspartners är 2,95 % på privatlån. Räntan du/ni erhåller är rörlig och sätts individuellt utifrån dina förutsättningar och din privatekonomiska situation, nominell ränta från 2,95 % - 18,95 %. Consector samarbetsbanker erbjuder återbetalningstid från 1 till 15 år, uppläggningsavgift från 0 kr till 495 kr och aviavgift 0 kr till 40 kr. Högsta effektiva ränta vid lån på 10 000 kr med ett års återbetalningstid är 35,68%. Annuitetslån på 100 000 kr med start-/aviavgift 0 kr, återbetalningstid 5 år, rörlig ränta 4,85 %, effektiv ränta 4,96 % ger månadsbetalningar om 1881 kr och totalt betalningsbelopp 112 860 kr.

  Bolån Consector
  Ansök om bolån

  Låna till din nya bostad eller omförhandla dina befintliga bolån. Consector hjälper dig att hitta bästa möjliga villkor och lägre kostnader.

  Gå vidare

  Kreditkort Consector
  Finn det perfekta kreditkortet!

  Det finns väldigt många olika kreditkort och ofta kan det vara svårt att veta vilket man ska välja. Consector hjälper dig att hitta det bästa kreditkortet för just dina behov.

  Ansök om kreditkort