Consector Förklarar
Få koll på ekonomin – Vi listar 6 budgetappar

Få koll på ekonomin – Vi listar 6 budgetappar

Känns det som att pengarna springer ifrån dig? Börjar du tro att du har ett svart hål i din plånbok? Consector tipsar om 6 ekonomiappar som gör att du får koll på din ekonomi.

Det är inte alltid så lätt att vara vuxen, speciellt inte när man ska utforma, och framför allt hålla sig till, en budget. Här kommer 6 app-tips som hjälper dig att spara pengar och bli mer ekonomisk.

1. Tink

Tink är appen som samlar, analyserar och kategoriserar dina transaktioner helt automatiskt och ger dig full koll på inkomster och utgifter. Smart om du är tankspridd och glömmer föra in dina transaktioner manuellt! Förutom en tydlig översikt av din ekonomi får du också tips som hjälper dig att spendera och spara smart. Känner du olust över att lämna ut dina uppgifter till en tredje part så behöver du inte oroa dig. Tink har nämligen funktionen ID-koll, som varnar dig direkt vid tecken på ID-kapning och bedrägeriförsök. Hämta till din iPhone/Android.

2. Pennies

Är du ändå hemlighetsfull och helt emot att lämna ut personlig information så finns appen Pennies. Där lägger du själv in hur mycket pengar du har att spendera under en viss tid och får en dagsbudget över hur mycket du kan spendera per dag tills nästa lön glider in på kontot. Här lägger du in alla transaktioner manuellt, vilket vissa kanske tycker är lite pilligt. Hämta till din iPhone.

3. Mina utgifter

Det finns också en svensk app, Mina utgifter, som hjälper dig hålla koll på din ekonomi på ett enkelt och snyggt sätt. Mina utgifter har blivit utsedd till bästa finans-appen av Apple två år i rad och har även blivit omnämnd i New York Times. Inte illa pinkat. Det du gör här är att lägga in dina utgifter och inkomster själv så att du enkelt kan följa hur du spenderar, och på vad. Hämta till din iPhone/Android.

4. Goodbudget

Här snackar vi budgetverktyg. Med Goodbudget kan du synka dina utgifter och inkomster med de andra i hushållet. Är det verkligen du som köper mest nudlar till studentkollektivet? På Goodbudget lägger du in dina månatliga utgifter och inkomster och får en budget att förhålla dig till. Du kan också spara dina budgetar i molnet, för att lätt kunna dela dem med andra. Hämta till din iPhone/Android.

5. Sparlabbet

Att laborera med sina surt förvärvade pengar kanske inte låter så roligt, med sparlabbet gör att du kan drömma om en ljus framtid. Här får du lära dig om ränta-på-ränta-effektens långsiktiga påverkan på sparkapital, hur du månadssparar och faktiskt når ditt mål och hur olika kombinationer av fasta och procentuella avgifter påverkar ditt sparkonto. En sorts ekonomisk spåkula helt enkelt. Hämta till din iPhone.

6. Spara kvittot

Vem håller egentligen reda på alla kvitton?  När man väl letar efter dem är det helt omöjligt, och om man hittar dem har tiden haft sin stilla gång och gjort dem helt oläsliga. Spara kvittot är en app där du sparar alla dina kvitton, oavsett om de är elektroniska eller en del av den fysiska verkligheten. Bara att fota. Håller någon garanti på att gå ut så får du en notifiering om det också. Väldigt smart. Hämta till din iPhone/Android.