Consector Förklarar
Få skattepengarna redan i april nästa år – så gör du

Få skattepengarna redan i april nästa år – så gör du

Har du koll på dina lån, deklarationer, kvitton, garantisedlar och försäkringsbesked? Eller hör du till skaran som behöver lite tid för att leta genom den gamla bokhyllan för att du vet ungefär vart de finns? Oavsett hur bra (eller dålig) du är på att hålla koll på viktiga papper, så kan en digital brevlåda vara värdefull.  Håll koll på viktiga papper Att ha viktiga papper i digital form underlättar. Du behöver inte längre hålla koll på fysiska papper som riskerar att komma bort eller bli oläsbara, istället finns det viktigaste samlat på ett ställe. Med en digital brevlåda får du en säker förvaringsplats på nätet där du i första hand kan ta emot myndighetspost, men också post från företag och föreningar. Säker brevlåda En annan fördel är att du alltid loggar in med ditt personnummer och behöver därför inte vara orolig för att byta mail eller dator. För att börja använda din digitala brevlåda krävs därför en elektronisk legitimation, till exempel mobilt bank-id som du kanske redan har i din mobil. Du kan läsa posten i en app eller i webbläsaren i datorn. Mindre risk för identitetskapning Du kan snabbt få en varning om någon försöker kapa din identitet och köpa saker i ditt namn, genom att du direkt ser om företag gör kreditupplysning på dig. Skatteåterbäring redan i april Om du har begärt att få myndighetsposten digitalt i någon av de tre godkända brevlådorna (se nedan), deklarerar elektroniskt och inte gör några ändringar kan du få din skatteåterbäring 2017 redan i april. Så här gör du:

Förutsättningar:

  • Du har en digital brevlåda
  • Du deklarerar digitalt
  • Du deklarerar utan ändringar och tillägg (Har du tex sålt en bostad, ska deklarera aktieförsäljning eller är företagare så kan du inte få pengarna redan i påsk).

Consector listar tre alternativ för digital brevlåda: Mina Meddelanden – myndigheternas egna tjänst Kivra – vill du även ta emot post från andra företag är Kivra, med 500 anslutna företag, ett bra alternativ Bring Digimail – ett alternativ till Kivra