Consector Förklarar
Få skattepengarna redan i april nästa år – så gör du

Få skattepengarna redan i april nästa år – så gör du

Har du koll på dina deklarationer, kvitton, garantisedlar och försäkringsbesked? Eller hör du till skaran som behöver lite tid för att leta genom den gamla bokhyllan för att du vet ungefär vart de finns? Oavsett hur bra (eller dålig) du är på att hålla koll på viktiga papper, så kan en digital brevlåda vara värdefull. 

Håll koll på viktiga papper
Att ha viktiga papper i digital form underlättar. Du behöver inte längre hålla koll på fysiska papper som riskerar att komma bort eller bli oläsbara, istället finns det viktigaste samlat på ett ställe. Med en digital brevlåda får du en säker förvaringsplats på nätet där du i första hand kan ta emot myndighetspost, men också post från företag och föreningar.

Säker brevlåda
En annan fördel är att du alltid loggar in med ditt personnummer och behöver därför inte vara orolig för att byta mail eller dator. För att börja använda din digitala brevlåda krävs därför en elektronisk legitimation, till exempel mobilt bank-id som du kanske redan har i din mobil. Du kan läsa posten i en app eller i webbläsaren i datorn.

Mindre risk för identitetskapning
Du kan snabbt få en varning om någon försöker kapa din identitet och köpa saker i ditt namn, genom att du direkt ser om företag gör kreditupplysning på dig.

Skatteåterbäring redan i april
Om du har begärt att få myndighetsposten digitalt i någon av de tre godkända brevlådorna (se nedan), deklarerar elektroniskt och inte gör några ändringar kan du få din skatteåterbäring 2017 redan i april.

Så här gör du:

Förutsättningar:

 • Du har en digital brevlåda
 • Du deklarerar digitalt
 • Du deklarerar utan ändringar och tillägg (Har du tex sålt en bostad, ska deklarera aktieförsäljning eller är företagare så kan du inte få pengarna redan i påsk).

Consector listar tre alternativ för digital brevlåda:

Mina Meddelanden – myndigheternas egna tjänst

Kivra – vill du även ta emot post från andra företag är Kivra, med 500 anslutna företag, ett bra alternativ

Bring Digimail – ett alternativ till Kivra

Ansök

  Ditt Önskade lånebelopp Fyll i önskat lånebelopp
  Dra i reglaget
  Återbetalningstid Fyll i antal år/lånetid för ditt lån
  Ungefärlig månadskostnad
  Kr/mån*

  Den lägsta räntan som erbjuds av Consectors samarbetspartners är 1,15 % för bolån och 2,95 % på privatlån.

  1,15 % motsvarar en effektiv ränta på 1,16 %. Effektiv ränta är den totala kostnaden för lånet, inklusive avgifter. Hos Consector betalar du ingen uppläggningsavgift för bolånet och betalar du med autogiro tillkommer inte heller några andra extra kostnader. Räntan du/ni erhåller är rörlig och sätts individuellt utifrån dina förutsättningar och din privatekonomiska situation, nominell ränta från 2,95 % - 18,95 %. Consector samarbetsbanker erbjuder återbetalningstid från 1 till 15 år, uppläggningsavgift från 0 kr till 495 kr och aviavgift 0 kr till 40 kr. Högsta effektiva ränta vid lån på 10 000 kr med ett års återbetalningstid är 35,68%. Annuitetslån på 100 000 kr med start-/aviavgift 0 kr, återbetalningstid 5 år, rörlig ränta 4,85 %, effektiv ränta 4,96 % ger månadsbetalningar om 1881 kr och totalt betalningsbelopp 112 860 kr.

  Bolån Consector
  Ansök om bolån

  Låna till din nya bostad eller omförhandla dina befintliga bolån. Consector hjälper dig att hitta bästa möjliga villkor och lägre kostnader.

  Gå vidare
  Kreditkort Consector
  Finn det perfekta kreditkortet!

  Det finns väldigt många olika kreditkort och ofta kan det vara svårt att veta vilket man ska välja. Consector hjälper dig att hitta det bästa kreditkortet för just dina behov.

  Ansök om kreditkort