Consector Förklarar
Fyra appar som hjälper dig hålla koll på ekonomin

Fyra appar som hjälper dig hålla koll på ekonomin

Skatteåterbäringen närmar sig med stora steg och det är det bästa tillfället för många att börja tänka på vad det där lilla extra är som man vill ha livet. För någon kan det vara en resa, en kanske sparar till första lägenheten och någon vill nog helt enkelt leva extra lyxigt i några månader. En sak är säker – det finns så många bra ekonomiappar där ute som kan hjälpa dig med att spara till just det du vill ha. Appar som hjälper dig att hålla kolla på pengarna och att sätta en budget som funkar för dig. Din egna revisor – rakt i fickan.

Tink

Denna app är en klassiker för många och kanske den vanligaste appen för att göra en budget. Den använder sig av maskininlärning och din finansiella data för att ge dig råd och insikter. Tink använder sig av diagram, staplar och prognoser så du får spartips som är lätta att förstå. Appen går att ladda ned till iOS och Android.

Mina utgifter

Om du behöver hålla koll på var pengarna går så är ‘Mina utgifter’ ett alternativ. Du lägger in dina utgifter och inkomster så ser du hur mycket du spenderar, vad du lägger pengarna på och hur mycket du har kvar. Den använder sig också av diagram för att visa dig exakt hur din ekonomiska sits är och har varit. Du kan till och med kolla vecko-, månad- och årsvy. Denna app finns däremot bara för iOS.

Dreams

En app som hjälper dig nå dina ekonomiska drömmar. Du skriver in vad du vill ha för något, hur länge du ska spara till det och hur mycket du måste spara för det. Sedan ger Dreams dig massvis med tips, eller “sparhacks”, på hur du kan nå det målet. Du kan spara själv eller med andra för att nå ditt mål snabbare. Det går även att investera direkt via appen och Dreams gör det lättare för någon som är grönare i ämnet att börja investera. Appen finns för både iOS och Android.

Pennies

Appen för den som vill manuellt lägga in vad de köper och tjänar. Pennies är för dig som vill ha något som känns lite mer privat än att bara skriva in sin BankID och se informationen flöda in. Det känns som en modern kassabok och du kan budgetera varje dag för att se hur du ska på bästa sätt nå dina finansiella mål. Den går bara att hämta till iOS.

Dessa appar hjälper dig att hålla koll på ekonomin så bra det går men allt börjar och slutar med dina mål. Om du söker efter någon större summa i form av lån, både privatlån och bolån, så kan Consector ge dig alla råd som du skulle kunna tänka dig behöva.