Consector Förklarar
Hur fungerar en låneförmedlare?

Hur fungerar en låneförmedlare?

Ett vanligt missförstånd är att låneförmedlare lånar ut pengar, vilket inte är fallet. Som låneförmedlare jämför vi banker och ser till att matcha rätt kund med rätt bank och erbjudande.

Tack vare vår e-tjänst kan vi jämföra priser åt dig snabbt och enkelt. Consector är en låneförmedlare och en mellanhand som jämför och förhandlar din ränta med ett flertal olika banker, för att kunna ge dig som kund bästa möjliga erbjudande. Vi skickar helt enkelt din låneansökan till flera banker samtidigt för att de ska kunna konkurrera om räntorna och vinna dig som kund. Och i stället för att varje bank begär en kreditupplysning så registreras endast en kreditupplysning totalt, vilket är bra för dig för att inte försämra din kreditvärdighet. Läs mer här om vad som påverkar din kreditvärdighet.

Ett exempel
När du köper en ny tv så använder du förmodligen jämförelsesajter som PriceRunner eller Prisjakt. På samma sätt fungerar Consector när det gäller lån. Som låneförmedlare samlar vi ett flertal långivare som får erbjuda sina bästa räntor och vi matchar dig med ett antal olika banker. Därefter kan du helt enkelt välja den som passar dig bäst och erbjuder lägst ränta.

Fördelar

Du kan spara tusentals kronor varje månad
Att jämföra banker är otroligt viktigt. Prisskillnaden på samma lån mellan olika banker och långivare kan vara väldigt stora och handla om tusentals kronor per månad. Som konsument är det allra viktigast att tänka på att få bra ränta och bra villkor.

Det tas endast en kreditupplysning.
Positivt för din kreditvärdighet och chanserna att få lån.

Det är snabbt, smidigt och enkelt.
Att göra ansökan tar bara någon minut, sedan får du svar från olika banker och kan i lugn i ro gå igenom alternativen och välja det som passar dig bäst.

Hur kan det vara kostnadsfritt?

Genom att ta en avgift av långivarna (bankerna) för varje kund som accepterar ett låneerbjudande. Banken får nya kunder och vi kan i gengäld erbjuda en kostnadsfri tjänst för våra kunder.

Varför välja Consector?

Vi finns här för dig. Vi tycker att det är otroligt viktigt att vara medveten om sina lån, hitta rätt bank och få bra ränta. Du vinner trygghet, bevarad kreditvärdighet, bättre villkor och sparar dessutom både tid och pengar.

Ansök

  Ditt Önskade lånebelopp Fyll i önskat lånebelopp
  Dra i reglaget
  Återbetalningstid Fyll i antal år/lånetid för ditt lån
  Ungefärlig månadskostnad
  Kr/mån*

  Den lägsta räntan som erbjuds av Consectors samarbetspartners är 1,15 % för bolån och 2,95 % på privatlån.

  1,15 % motsvarar en effektiv ränta på 1,16 %. Effektiv ränta är den totala kostnaden för lånet, inklusive avgifter. Hos Consector betalar du ingen uppläggningsavgift för bolånet och betalar du med autogiro tillkommer inte heller några andra extra kostnader. Räntan du/ni erhåller är rörlig och sätts individuellt utifrån dina förutsättningar och din privatekonomiska situation, nominell ränta från 2,95 % - 18,95 %. Consector samarbetsbanker erbjuder återbetalningstid från 1 till 15 år, uppläggningsavgift från 0 kr till 495 kr och aviavgift 0 kr till 40 kr. Högsta effektiva ränta vid lån på 10 000 kr med ett års återbetalningstid är 35,68%. Annuitetslån på 100 000 kr med start-/aviavgift 0 kr, återbetalningstid 5 år, rörlig ränta 4,85 %, effektiv ränta 4,96 % ger månadsbetalningar om 1881 kr och totalt betalningsbelopp 112 860 kr.

  Bolån Consector
  Ansök om bolån

  Låna till din nya bostad eller omförhandla dina befintliga bolån. Consector hjälper dig att hitta bästa möjliga villkor och lägre kostnader.

  Gå vidare
  Kreditkort Consector
  Finn det perfekta kreditkortet!

  Det finns väldigt många olika kreditkort och ofta kan det vara svårt att veta vilket man ska välja. Consector hjälper dig att hitta det bästa kreditkortet för just dina behov.

  Ansök om kreditkort