Consector Förklarar
Hur mycket sparar man om man använder en låneförmedlare?

Hur mycket sparar man om man använder en låneförmedlare?

Genom att använda en låneförmedlare kan du jämföra erbjudanden från flera olika banker och kreditinstitut. På så sätt kan du få lägre ränta och bättre villkor. Men du sparar också tid, slipper onödigt krångel och kan behålla din kreditvärdighet.

 

Lägre ränta på privatlån

Beroende på dina ekonomiska förutsättningar går det att få ner räntan till lägst 2,90% på privatlån. Vilket kan jämföras med billån som ofta har en ränta runt 5%, konsumentlån som vanligtvis ligger på 6-8% och kreditkort som kan ha en ränta på upp till 15% eller mer.

Om du väljer att samla dina lån och krediter, det vill säga att ersätta dina konsumtionslån och krediter med ett nytt lån, då kan din besparing bli flera tusen kronor i månaden. Följ denna länk för att se några räkneexempel. [Länk till text 1.]

 

Lägre ränta på bolån

Om du har stabil ekonomi, god kreditvärdighet och låg belåningsgrad kan Consector få ner din bolåneränta till låga 1,09% genom sina nuvarande samarbetsbanker. Consector utvärderar löpande nya samarbetsbanker.

Med dagens amorteringskrav är det extra viktigt att hålla nere räntan för att minska den totala månadskostnaden.

 

Du spar tid och får bättre översikt

Genom att vi sänder ut din förfrågan till olika banker och kreditinstitut spar du tid.

Du får sedan in olika erbjudanden att välja mellan till Mina sidor. Detta brukar ske inom ett dygn. Sedan kan du i lugn och ro välja det som passar dig bäst. Har du frågor är du alltid välkommen att vända dig till våra SwedSec-certifierade rådgivare.

 

Du slipper förhandla själv

Många tycker att det är krångligt och jobbigt att förhandla om lånevillkor och att pruta på räntan. Därför har vi tagit hand om den saken och låter olika banker konkurrera om att ge dig ett så bra lån som möjligt.

 

Du får bättre kreditvärdighet

När du jämför lån hos Consector räcker det med en kreditupplysning, som vi sedan delar med de banker och kreditinstitut som får din förfrågan.

Detta är viktigt, eftersom många kreditupplysningar under kort tid kan tolkas som att du har dålig kreditvärdighet.

Att använda vår tjänst är enda sättet att jämföra flera olika banker utan att bli omfrågad i onödigt många kreditupplysningar.

 

Du är i trygga händer

Consector står under Finansinspektionens tillsyn och våra rådgivare är certifierade av SwedSec.

Om du har frågor eller behöver hjälp finns våra professionella rådgivare alltid till hands, via telefon eller online.