Consector Förklarar
Månaden som gått – Juli

Månaden som gått – Juli

Efterfrågan på olja kan nå sin topp redan 2024
Vi vet redan att olja är en produkt som av naturliga skäl kommer att ta slut förr eller senare. För bara ett år sedan var man optimistisk när det gäller oljans framtid men nu är tonen en annan. Enligt investmentbanken Goldman Sachs kan världens efterfrågan på olja nå sin kulmen så tidigt som 2024. Anledningen till det spås vara mer bränsleeffektiva fordon, att elbilar slår igenom på allvar, en lägre ekonomisk tillväxt och högre bränslepriser.
Den största anledningen till pessimismen är det paradigmskifte som sker när transportsektorn, som står för över hälften av världen oljekonsumtion, snabbt går över till andra energikällor som hybrider och elbilar.

Kryptovalutor är svåra att övervaka
I dagsläget uppskattas de digitala valutornas samlade värde till över 50 miljarder dollar. Hoppfulla investerare vill vara först på tåget och miljarders kronor strömmar in till diverse kryptovalutor. Många experter varnar för en bubbla när kryptovalutor numera används som aktier. Med hjälp av så kallad ICO, Initial Coin Offering, säljs andelar av framtida projekt i kryptovalutor i utbyte mot vanliga valutor eller andra kryptovalutor. De som deltar i en ICO får digitala polletter som i framtiden spås få ett marknadsvärde. Men många menar att marknaden är oreglerad och att möjligheten till att bli lurad är hög, bland annat då de digitala polletterna säljs från ”virtuella” företag. Enligt Financial Times vill SEC att utgivarna av polletterna ska registrera dessa hos myndigheterna för att dämpa hetsen på marknaden.

Trump möter motgång efter motgång
USA:s president Donald Trump och hans parti har planer att riva upp och ersätta en del av tidigare president Barack Obamas sjukförsäkringssystem, Obamacare. Men senaten har röstat nej och president Trump reagerade med besvikelse och menade i sitt uttalande via Twitter att ”3 republikaner och 48 demokrater svek det amerikanska folket”. Ingen demokrat i kammaren har hittills övergett sitt stöd för Obamacare, vars komplexa system beskrivits som den mest omfattande sjukvårdsreformen i USA sedan 1960-talet.

Bostadsbristen i Sverige
Bostadsbristen i Sverige är fortfarande stor. Enligt Boverket har 255 av Sveriges 290 kommuner rapporterat att de har bostadsbrist – vilket är 88 procent av kommunerna. Bostadsbyggandet pågår för fullt men bristen var stor redan innan det kom igång och befolkningen växer. Samtidigt medför det ökade byggandet problem så som brist på arbetskraft och att priserna, som redan var höga, drar iväg ytterligare. De som har svårast att få tag på lägenheter är utsatta grupper som unga, nyanlända och funktionshindrade.

Facebook fortsätter att växa
Videoannonser har blivit en guldgruva för Facebook. Nu satsar företaget även på tv-serier och kommer att lansera en stor tv-satsning redan nästa månad, enligt rapporter från Bloomberg. Tanken är att tv-satsningen ska hålla högre kvalitet än Youtube, men inte heller konkurrera med tjänster som Netflix eller HBO.

En annan nyhet som Facebook kommer att testa är betalväggar för nyheter – detta efter mediernas önskningar om begränsad åtkomst av nyheter om man inte börjar prenumerera. Tanken är att Facebook ska ge sina användare möjlighet att läsa tio artiklar för att sedan bli hänvisad till nyhetsmediets hemsida där de uppmanas att börja prenumerera.

Ansök

  Ditt Önskade lånebelopp Fyll i önskat lånebelopp
  Dra i reglaget
  Återbetalningstid Fyll i antal år/lånetid för ditt lån
  Ungefärlig månadskostnad
  Kr/mån*

  Den lägsta räntan som erbjuds av Consectors samarbetspartners är 1,15 % för bolån och 2,95 % på privatlån.

  1,15 % motsvarar en effektiv ränta på 1,16 %. Effektiv ränta är den totala kostnaden för lånet, inklusive avgifter. Hos Consector betalar du ingen uppläggningsavgift för bolånet och betalar du med autogiro tillkommer inte heller några andra extra kostnader. Räntan du/ni erhåller är rörlig och sätts individuellt utifrån dina förutsättningar och din privatekonomiska situation, nominell ränta från 2,95 % - 18,95 %. Consector samarbetsbanker erbjuder återbetalningstid från 1 till 15 år, uppläggningsavgift från 0 kr till 495 kr och aviavgift 0 kr till 40 kr. Högsta effektiva ränta vid lån på 10 000 kr med ett års återbetalningstid är 35,68%. Annuitetslån på 100 000 kr med start-/aviavgift 0 kr, återbetalningstid 5 år, rörlig ränta 4,85 %, effektiv ränta 4,96 % ger månadsbetalningar om 1881 kr och totalt betalningsbelopp 112 860 kr.

  Bolån Consector
  Ansök om bolån

  Låna till din nya bostad eller omförhandla dina befintliga bolån. Consector hjälper dig att hitta bästa möjliga villkor och lägre kostnader.

  Gå vidare
  Kreditkort Consector
  Finn det perfekta kreditkortet!

  Det finns väldigt många olika kreditkort och ofta kan det vara svårt att veta vilket man ska välja. Consector hjälper dig att hitta det bästa kreditkortet för just dina behov.

  Ansök om kreditkort