Consector Förklarar
Resa hållbart – både för miljö och plånbok

Resa hållbart – både för miljö och plånbok

Många drömmer om att upptäcka världen eller i alla fall delar av den. Det kanske är ett specifikt land som man har blivit kär i från filmer och serier, eller så är det bara en känsla av att se något nytt. När det kommer till att resa är det viktigt att ställa sig själv två frågor – hur mår jag finansiellt av detta och hur mår jorden av detta? Visst, det går att hitta billiga flygresor på olika hemsidor men det finns andra alternativ som kan vara billigare för dig och bättre för vår planet.

Nu när solen tittar fram funderar många på vart man ska resa och hur man reser billigt. Även om flyg är snabbast så får du komma ihåg att ditt äventyr börjar redan när du lämnar huset. Varför inte ta en längre rutt till din destination? Det är självaste resan som är målet och om du har chansen så finns det lugnare och miljövänligare sätt att ta sig dit du ska.

Om semesterlån inte är ingår i din budgetering så finns det massvis med sätt att ta sig fram, till exempel:

 

Ta tåg

Ett roligt alternativ för längre resor. Inte bara får du se mer av världen, du kommer också kunna läsa, surfa, äta något gott, fokusera på dina reskamrater eller helt enkelt luta dig tillbaka och njuta av tillvaron.

 

Åka buss

När du väljer kollektivt så minskar du på mängden utsläpp, jämfört med buss och flyg. Det är också ett prisvärt alternativ. Det tar lite längre tid men det är bara mer tid för dig att njuta av vad som händer omkring dig. Åker du buss i Sverige så får du en billig biljett till att se landskapen som har inspirerat konstnärer som Axel Sjöberg och Johan Kahl. Vem vet, du kanske inspireras av agrikulturen och börjar måla själv!

 

Köra bil

Ska du bila genom Sverige eller kanske till och med Europa? Det är ett bra alternativ, speciellt om du åker runt i en miljöbil. Att bila runt är en tradition för många och det finns så mycket man kan se på fyra hjul. Ett prisvärt och miljövänligt förslag där du kan välja dina egna stopp också. Det finns en del kreditkort som gör det lite lättare att bila runt. Bensinkort finns till de flesta bensinföretagen och kreditbeloppet på deras kort är varierande. De vanligaste har ett kreditbelopp mellan 60.000 och 100.000 kronor.

 

Ibland är den bästa resan den som man tar hemma. Varför inte ta en staycation och njuta av allt som går att göra i sin näromgivning? Det är så billigt som det kan bli och miljön kommer tacka dig. Vill du lyxa till en staycation går det alltid att boka hotell för en natt i närheten.

 

Sista minuten-resor och flygresor i sin allmänhet kan vänta. Vill du spara lite pengar till något extra fint eller viktigt så är det roligare att ta tåg, buss eller bil. När det kommer till att resa under sommaren är Sverige en av de vackraste länderna att upptäcka. Det uppskattar både din ekonomi och dina ögon.