Consector Förklarar
Så slipper du ekonomistressen

Så slipper du ekonomistressen

Stressad över din ekonomiska situation? Du är inte ensam. Visste du att just privatekonomi är en av våra vanligaste källor till stressrelaterade problem? Och inför sommaren är deklarationer, veckobudgetar och räntehöjningar det sista vi vill behöva må dåligt över. Därför har vi satt ihop några tänkvärda och högst genomförbara tips för dig som känner att din privatekonomi ligger och gnager där i bakhuvudet:

Stoppa inte huvudet i sanden

En vanlig anledning till ekonomisk ångest är att man tycker att det är jobbigt att överhuvudtaget tänka på sin ekonomi. Det gör att du får dålig koll och bara mår ännu sämre. Så att bara se över din situation, skaffa en långsiktig plan och såklart betala dina räkningar direkt när lönen kommit är en bra start.

Stryp utgifterna

När lönen kommer in på kontot känner vi oss nästan odödliga och sprider pengar utan eftertanke. Med konsekvensen att de sista dagarna eller veckorna på månaden blir fattiga och emotionellt krävande. Tänk igenom dina utgifter. Tänk igenom dina slentrianköp: måste jag verkligen ha detta? Både du och din plånbok kommer att må bättre.

Samla dina lån

Har du flera lån, till höga räntor och olika långivare? Då har du en nästan garanterad väg till ekonomisk stress. Där kan vi på Consector hjälpa dig. Vi kan hjälpa dig att samla dina lån hos en enda långivare. Varför är det bra? Jo, att ha sina lån samlade innebär att du kan kapa dina räntekostnader och spara pengar. Dessutom får du bättre översikt på din ekonomi, vilket är en förutsättning för att slippa ångest över privatekonomin.

Ansök om att samla dina lån på Consector.com redan i dag för att se hur mycket du kan kapa din månadskostnad.

Lycka till och glad sommar önskar vi på Consector!