Consector Förklarar
Så tjänar bankerna guld på dina bolån

Så tjänar bankerna guld på dina bolån

Under 2016 gjorde de svenska storbankerna vinster på totalt 92 miljarder kronor. Vinsten tillkommer då bankerna lånar in för till exempel 0,5 procent ränta medan du som kund får låna för 2 procent. Mellanskillnaden blir bankernas bruttovinst. Oftast är det vanliga barnfamiljer med höga lån som står för dessa höga vinster.

Storbankernas vinster 2016

Swedbank: 20 miljarder
SEB: 15 miljarder
Nordea: 41 miljarder
Handelsbanken: 16 miljarder

Att räntorna är rekordlåga just nu har ingen betydelse – bankerna tjänar pengar på marginalen. Genom att jämföra bolån, vara beredd på att byta bank och pruta kan du spara många tusenlappar varje år. Att ha koll på bankernas snitträntor är också ett tips som kan hjälpa dig att pressa räntan ytterligare. Genom att ha koll på snitträntorna visar du banken att du har koll på marknaden och kan argumentera vid en förhandling.

Storbankernas snittränta (september 2017)

Swedbank: 1,57% (3 mån)
SEB: 1,58% (3 mån)
Nordea: 1,69% (3 mån)
Handelsbanken: 1,62% (3 mån)

Anledningen till att låneförmedlares räntor är lägre är just för att vi jämför flera banker samtidigt som får tävla om att ge dig den bästa räntan och vinna dig som kund. Dessutom är de traditionella storbankerna inte med i leken.

Ansök

  Ditt Önskade lånebelopp Fyll i önskat lånebelopp
  Dra i reglaget
  Återbetalningstid Fyll i antal år/lånetid för ditt lån
  Ungefärlig månadskostnad
  Kr/mån*

  Den lägsta räntan som erbjuds av Consectors samarbetspartners är 1,15 % för bolån och 2,95 % på privatlån.

  1,15 % motsvarar en effektiv ränta på 1,16 %. Effektiv ränta är den totala kostnaden för lånet, inklusive avgifter. Hos Consector betalar du ingen uppläggningsavgift för bolånet och betalar du med autogiro tillkommer inte heller några andra extra kostnader. Räntan du/ni erhåller är rörlig och sätts individuellt utifrån dina förutsättningar och din privatekonomiska situation, nominell ränta från 2,95 % - 18,95 %. Consector samarbetsbanker erbjuder återbetalningstid från 1 till 15 år, uppläggningsavgift från 0 kr till 495 kr och aviavgift 0 kr till 40 kr. Högsta effektiva ränta vid lån på 10 000 kr med ett års återbetalningstid är 35,68%. Annuitetslån på 100 000 kr med start-/aviavgift 0 kr, återbetalningstid 5 år, rörlig ränta 4,85 %, effektiv ränta 4,96 % ger månadsbetalningar om 1881 kr och totalt betalningsbelopp 112 860 kr.

  Bolån Consector
  Ansök om bolån

  Låna till din nya bostad eller omförhandla dina befintliga bolån. Consector hjälper dig att hitta bästa möjliga villkor och lägre kostnader.

  Gå vidare
  Kreditkort Consector
  Finn det perfekta kreditkortet!

  Det finns väldigt många olika kreditkort och ofta kan det vara svårt att veta vilket man ska välja. Consector hjälper dig att hitta det bästa kreditkortet för just dina behov.

  Ansök om kreditkort