Consector Förklarar
Samla dina lån – frågor och svar

Samla dina lån – frågor och svar

Varför ska jag samla mina lån?

Genom att slå ihop dina privatlån till ett kan du sänka dina räntekostnader och därmed få ner din månadskostnad. Du kan också anpassa återbetalningstiden efter dina behov.

Att samla flera lån till ett innebär också att du får bättre översikt över din ekonomi och därmed lättare att göra en budget.

Hur mycket sparar jag på att samla mina lån?

Det beror på dina förutsättningar. Men för privatlån kan det gå att få ner räntan till 2,90%. (Bolån ner till 1,09%.)

I ett räkneexempel från vår hemsida har vi en ensamstående med 25 000 kr i lön före skatt och 200 000 kr i tre olika privatlån med återbetalningstid på 1-5 år. Detta ger en kostnad (ränta och amortering) på 4 865 kr/månad. Om dessa lån kan ersättas med ett samlat lån med 10 års avbetalningstid och 4% i ränta blir månadskostnaden 2 025 kr. Alltså på 2 831 kr mindre per månad.

Kan vem som helst samla sina lån?

Hos Consector gäller följande:
Du är minst 18 år.
Du är folkbokförd och skriven i Sverige sedan minst 1 år.
Du är skuldfri från kronofogden de senaste 6 månaderna.
Du har en årsinkomst på minst 110 000 kr.

Det är alltid positivt att ha en medsökande på privatlån för att få bättre villkor.

Hur gör man för att samla sina lån?

Du går in på online formuläret på vår hemsida och fyller i dina uppgifter. Sedan får du olika låneerbjudanden att välja mellan på Mina sidor. Behöver du hjälp kan du nå våra certifierade rådgivare online eller per telefon.

På så sätt kan du fatta ditt beslut i lugn och ro.

Hur mycket kan lån kan jag samla?

Hos Consector kan du ansöka om samla privatlån mellan 10.000 till 600.000 kronor. En tumregel är att du inte bör ansöka om ett lån som är större än din årsinkomst.

När har jag pengarna på mitt konto?

Det beror på vilken bank du väljer och på hur snabbt du signerar lånehandlingarna. Normalt sett kan man räkna med 2-5 arbetsdagar efter att kontraktet är insänt. Hos många banker sker signering elektroniskt med BankID vilket gör hanteringen snabbare, flera av Consectors banker har direkt utbetalning.

Kostar det något?

Consectors tjänster är gratis för våra kunder. Detta är möjligt genom att Consector får ersättning från bankerna de samarbetar med när de förser banken med en ny kund. Tjänsten fungerar alltså som en kostnadsfri tjänst som finansieras genom de medverkande bankernas reklam- och marknadsföringsbudget. På så sätt kan du undvika dolda kostnader och avgifter.

Kan jag samla mina lån även om jag har betalningsanmärkningar?

Vissa av de banker och låneinstitut vi samarbetar med kan låna ut pengar även om du har betalningsanmärkningar. Då gäller speciella regler:

Du är mellan 20 och 60 år.
Du är fast anställd och har en inkomst över 15 000 kr i månaden.
Du har inte fått några nya betalningsanmärkningar det senaste halvåret.

Finns det några andra fördelar med att vända sig till Consector?

Om du vill jämföra lån hos oss behövs bara en kreditupplysning. Detta är viktigt, eftersom många kreditupplysningar under kort tid kan påverka din kreditvärdighet negativt. Hos oss kan du alltså jämföra lån från många olika banker och kreditinstitut och fortfarande ha god kreditrating.

Consector står under Finansinspektionens aktiva tillsyn och våra rådgivare är SwedSec-licensierade. Detta ger dig som kund tryggheten i att samarbeta med en seriös partner.