Consector Förklarar
Samla lån hos Consector kräver bara en UC

Samla lån hos Consector kräver bara en UC

När du samlar och jämför lån hos Consector räcker det med en kreditupplysning hos UC. Detta är viktigt för att du ska behålla din kreditvärdighet, som annars kan skadas av många kreditupplysningar under kort tid.

Att jämföra och samla lån utan att skada sin kreditvärdighet

Om du själv ansöker om lån hos flera olika banker och kreditinstitut innebär det att vart och ett av dessa kommer att ta en egen kreditupplysning om dig. Det kan bli ett problem, eftersom många kreditupplysningar under kort tid ofta ses som ett tecken på dålig ekonomi. Vilket naturligtvis inte alls behöver vara fallet. Att som privatperson själv jämföra olika alternativ kan därför göra det svårare att få låna eller driva upp räntan och försämra villkoren. Så ska det inte behöva vara. Consectors lösning är att vi tar en enda kreditupplysning som sedan används av alla de tänkbara långivare som du kan jämföra hos oss. På så sätt hjälper vi dig att hitta det bästa bland flera olika alternativ, utan att din kreditvärdighet skadas. Vilket är något alla tjänar på.

Problemet med många kreditupplysningar

Alla som lånar ut pengar eller ger krediter vill vara säkra på att få tillbaka sina pengar plus ränta. Därför kontrollerar man alla låntagare med en kreditupplysning, en UC. I Sverige, där alla har ett personnummer, blir en sådan upplysning rätt heltäckande. En av de uppgifter som syns är hur många kreditupplysningar som tagits den senaste tiden. Är de många kan det betyda att det handlar om en person som andra inte gärna lånar ut pengar till, att det är någon som inte har kontroll på sin ekonomi, någon som försöker ta flera lån samtidigt eller att något annat är konstigt. Många kreditupplysningar anses helt enkelt vara lika med en större risk. Detta kommer att få vissa kreditgivare att säga nej. Andra kanske väljer att ta ut en högre ränta eller att sätta upp andra villkor för att minimera sin risk. Vilket i sig inte är något konstigt. Men det innebär också att en person med god och ordnad ekonomi som försöker jämföra villkor mellan flera olika långivare kan få bekymmer i onödan. En sådan falsk dålig kreditvärdighet kan sedan påverka allt från möjligheten att få ett telefonabonnemang till att man framstår i dålig dager inför den bostadsrättsförening man tänker flytta in i. Detta problem kan Consector lösa.

En UC, många lån att jämföra

Hos Consector står våra kunder i centrum. Därför är det självklart för oss att deras kreditvärdighet inte ska förändras till det sämre i onödan. Man ska inte straffas för att man är en medveten konsument som vill hålla sina lånekostnader nere. Det är detta vi kan hjälpa till med genom att vi bara tar en enda kreditupplysning, som sedan kan användas av alla tänkbara långivare. Hela idén är ju att du ska få en bättre samlad ekonomisk situation.