Consector Förklarar
Tips på aktuella ekonomibloggar

Tips på aktuella ekonomibloggar

Ekonomi är ett ämne som alla i samhället berörs av, oavsett om man vill det eller inte. När du lär dig mer om ekonomi får du därför fler verktyg till att förbättra din egen livssituation. Vi på Consector tycker att alla ska få möjlighet att ta kontroll över sina liv, och det är vi inte ensamma om. Här har vi listat olika ekonomibloggar som bjuder på allt från spartips och lån, till analyser av börsen.

Glad läsning!

RikaTillsammans

RikaTillsammans är en blogg som drivs av rikedomscoachen och författaren Jan Bolmeson. Här delar han med sig av konkreta tips om privatekonomi, fonder och sparande. Om du föredrar att lyssna istället för att läsa kan du leta upp podcasten RikaTillsammanspodden. I den diskuterar Jan och hans fru Caroline aktuella ämnen och besvarar frågor om ekonomi.

Du hittar bloggen här.

Studentspararna

Studenterna Elin och Johannes bevisar att det inte finns någon åldersgräns för att börja tänka smart kring sparande. I bloggen Studentspararna skriver de om ekonomi så att alla förstår. Här får du tips och inspiration till hur du kan förbättra din egen ekonomi.

Du hittar bloggen här.

hernhag.se

Marcus Hernhag är en aktieälskare som bloggar om spartips, aktier och börsen. Han har dessutom skrivit ett flertal böcker om aktier, så om du vill minska din skärmtid kan böckerna vara något för dig.

Du hittar bloggen här.

Stabil ekonomi

På Stabil ekonomi kan du läsa om privatekonomi, skulder, sparande, aktier och pension. Bloggaren Fredrik ger dig verktyg till att tänka strategiskt så att du ska få en bättre ekonomi, oavsett ditt utgångsläge.

Du hittar bloggen här.

Minimalisterna

Elisabeth Byström och Johan Ernfors är levande bevis på att det går att leva enklare. I bloggen Minimalisterna får du följa deras väg till ett mer avskalat och harmoniskt liv. Här får du tips om hur du kan prylbanta, spara pengar och göra klimatsmarta investeringar.

Du hittar bloggen här.

Kronan till Miljonen

Kronan till Miljonen är en blogg som visar att det inte behöver vara särskilt svårt att hålla på med aktier. Med ett lättförståeligt språk delar skribenten med sig av sina tankar om allt från marknaden till enskilda aktier. Bloggen uppskattas av både nyblivna och rutinerade aktieinvesterare.

Du hittar bloggen här.

Ekonomistas

I bloggen Ekonomistas skriver sex forskare om nationalekonomi, politik och vetenskapliga metodfrågor. Framför allt deltar de i samhällsdebatten och ger dig nya perspektiv på aktuella ämnen. Här kan du läsa om allt från politiska skeenden till ny forskning.

Du hittar bloggen här.

Investeraren

Nicklas Andersson på Avanza bloggar om att spara och investera med fokus på aktier. Tillsammans med Johanna Kull har han dessutom podcasten AvanzaPodden. I den diskuterar de privatekonomi och du får ta del av deras bästa spartips.

Du hittar bloggen här.

Att välja lycka

Tänk om man skulle fokusera på att må bra istället för att jobba ihjäl sig? Det är vad du blir inspirerad till när du läser bloggen Att välja lycka. Här får du följa skribentens resa mot målet att kunna leva på en passiv inkomst genom aktieutdelningar.

Du hittar bloggen här.