Consector Förklarar
Veckan som gått

Veckan som gått

Vill du hålla koll på vad som händer i ekonomivärlden? Varje fredag sammanfattar vi veckan som gått!

Finansinspektionen får större makt

Regeringen har efter breda politiska samtal med de borgerliga partierna och Vänsterpartiet kommit överens om att utvidga Finansinspektionens möjligheter att vidta åtgärder för att motverka finansiella obalanser på kreditmarknaden, bland annat vad gäller hushållens skuldsättning. Det rapporterade Finansdepartementet i ett pressmeddelande i onsdags.

Kraftig vinst för Swedbank

Storbanken Swedbank gjorde en högre vinst än väntat för årets tredje kvartal. Rörelseresultatet blev sex miljarder kronor vilket är en ökning med en miljard kronor jämfört med motsvarande period förra året. Vinsten ökar delvis på grund av utlåning till bankens kunder. På en telefonkonferens förklarade Swedbanks vd Birgitte Bonnesen att hon var ”otroligt nöjd” med resultatet.

Rika och välutbildade mår bättre

Generellt sett lever vi längre och hälsosammare, men fortfarande lever boende i välbärgade och högutbildade områden mellan 7 till 9 år längre än individer i mer socialt utsatta områden. P4 Göteborg har gjort en granskning av skillnaderna mellan stadsdelarna i Göteborg och deras rapport visar också att den ekonomiska fördelningen har inverkan på hälsan – boende i stadsdelarna med högre inkomst i staden mår bättre.

Bostadsmarknaden bromsar in

Köpkraften för bostadsrätter i storstäder har minskat för fjärde kvartalet i rad och har därmed inte varit så låg sedan Lehmankraschen 2008. Detta trots att bolåneräntan är den lägsta någonsin. Nu väntar en kraftig inbromsning av bostadspriserna, enligt Swedbanks Boindex som presenterade i torsdags.

Börje Ekholm blir ny vd för Ericsson

I onsdags avslöjades det att Börje Ekholm blir ny vd för Ericsson, han lovade förändring och en ljus framtid för företaget. Reaktionerna har varit många, överraskande men ett bra val lyder den initiala domen från analytiker och experter enligt SVT.

Ansök

  Ditt Önskade lånebelopp Fyll i önskat lånebelopp
  Dra i reglaget
  Återbetalningstid Fyll i antal år/lånetid för ditt lån
  Ungefärlig månadskostnad
  Kr/mån*

  Den lägsta räntan som erbjuds av Consectors samarbetspartners är 1,15 % för bolån och 2,95 % på privatlån.

  1,15 % motsvarar en effektiv ränta på 1,16 %. Effektiv ränta är den totala kostnaden för lånet, inklusive avgifter. Hos Consector betalar du ingen uppläggningsavgift för bolånet och betalar du med autogiro tillkommer inte heller några andra extra kostnader. Räntan du/ni erhåller är rörlig och sätts individuellt utifrån dina förutsättningar och din privatekonomiska situation, nominell ränta från 2,95 % - 18,95 %. Consector samarbetsbanker erbjuder återbetalningstid från 1 till 15 år, uppläggningsavgift från 0 kr till 495 kr och aviavgift 0 kr till 40 kr. Högsta effektiva ränta vid lån på 10 000 kr med ett års återbetalningstid är 35,68%. Annuitetslån på 100 000 kr med start-/aviavgift 0 kr, återbetalningstid 5 år, rörlig ränta 4,85 %, effektiv ränta 4,96 % ger månadsbetalningar om 1881 kr och totalt betalningsbelopp 112 860 kr.

  Bolån Consector
  Ansök om bolån

  Låna till din nya bostad eller omförhandla dina befintliga bolån. Consector hjälper dig att hitta bästa möjliga villkor och lägre kostnader.

  Gå vidare
  Kreditkort Consector
  Finn det perfekta kreditkortet!

  Det finns väldigt många olika kreditkort och ofta kan det vara svårt att veta vilket man ska välja. Consector hjälper dig att hitta det bästa kreditkortet för just dina behov.

  Ansök om kreditkort