Consector Förklarar
Veckan som gått – vecka 10

Veckan som gått – vecka 10

Ökad företagsamhet bland kvinnor
Andelen företagsengagerade kvinnor har aldrig varit så hög som nu, enligt en studie av Svenskt Näringsliv och UC. De utgör nu 7,7 procent vilket är en rekordnivå. I undersökningen definieras företagsamhet som en person som antingen är egen företagare, styrelsemedlem, eller vd för ett aktivt aktiebolag. Samtidigt har andelen kvinnliga vd:ar överlag blivit fler i Sverige – de utgör nu 16 procent – visar en annan undersökning från konsultföretaget Grant Thornton.

Framtidens plånbok: ett chip under huden
I Biohax Internationals monter på mässan Elektronik/Advanced Engineering i Göteborg i veckan kunde besökare få sätta in ett inglasat passivt NF-chipp under huden. Chippet är ungefär lika stort som ett riskorn och tekniken near field communication innebär att två enheter kan kommunicera genom kontakt.
– Vad det är bra för? Du samlar alla dina passerkort, medlemskort, och allt annat du behöver i chippet och behöver aldrig tänka på var du har dem. Jag tycker man ska ersätta hela nyckelknippan, plånboken, pass, id-kort och passerkort med chipp, säger Jowan Österlund från Biohax International till Göteborgs-Posten som var på plats.

Oroliga svenskar väljer bort klassiskt resmål
Turkiet går bort när svensken väljer semesterresemål – antalet bokningar minskar för andra året i rad och färre än hälften av svenskarna kan tänka sig att resa till landet, visar en Sifo-undersökning som genomförts på uppdrag av resebolaget Ticket. Andra klassiska charterresmål, som de grekiska öarna och Mallorca, upplevs som säkrare och tryggare och seglar i stället upp som favoriter. Men Turkiet är inte ensamt om att tappa svenska turister – färre svenskar väljer även resa till USA trots att flygpriserna har gått ner.

”Kvinnor bör ha 100 000 kronor på banken”
Varje kvinna behöver ett eget sparkapital som gör att hon kan bryta upp från dåliga arbetsplatser och dåliga relationer. 100 000 kronor på banken är en frihet som alla borde försöka skaffa sig. Det skriver Birgitta Ohlsson, riksdagsledamot för Liberalerna, i Dagens industri. I texten skriver hon att kvinnors frihet stärks genom att de gör medvetna val kring sin ekonomi, men att dagens västerländska feminism ofta slarvar bort berättelsen om den frihet som eget ihoptjänade pengar innebär – jämfört med Sextio- och sjuttiotalens feministiska rörelse som ofta hade ekonomin i fokus.

Ikea varnar för falska mejl i företagets namn
Just nu förekommer flera varianter av mejlkampanjer där Ikeas namn och logotyp används för att försöka lura mottagarna. Det handlar till exempel om undersökningar där avsändaren lockar med presentkort på flera tusen kronor från Ikea, rapporterar Dagens Nyheter.

 

Ansök

  Ditt Önskade lånebelopp Fyll i önskat lånebelopp
  Dra i reglaget
  Återbetalningstid Fyll i antal år/lånetid för ditt lån
  Ungefärlig månadskostnad
  Kr/mån*

  *Den lägsta räntan som erbjuds av Consectors samarbetspartners är 2,95 % på privatlån. Räntan du/ni erhåller är rörlig och sätts individuellt utifrån dina förutsättningar och din privatekonomiska situation, nominell ränta från 2,95 % - 18,95 %. Consector samarbetsbanker erbjuder återbetalningstid från 1 till 15 år, uppläggningsavgift från 0 kr till 495 kr och aviavgift 0 kr till 40 kr. Högsta effektiva ränta vid lån på 10 000 kr med ett års återbetalningstid är 35,68%. Annuitetslån på 100 000 kr med start-/aviavgift 0 kr, återbetalningstid 5 år, rörlig ränta 4,85 %, effektiv ränta 4,96 % ger månadsbetalningar om 1881 kr och totalt betalningsbelopp 112 860 kr.

  Bolån Consector
  Ansök om bolån

  Låna till din nya bostad eller omförhandla dina befintliga bolån. Consector hjälper dig att hitta bästa möjliga villkor och lägre kostnader.

  Gå vidare

  Kreditkort Consector
  Finn det perfekta kreditkortet!

  Det finns väldigt många olika kreditkort och ofta kan det vara svårt att veta vilket man ska välja. Consector hjälper dig att hitta det bästa kreditkortet för just dina behov.

  Ansök om kreditkort