Consector Förklarar
Veckan som gått – vecka 11

Veckan som gått – vecka 11

Flera nya sätt att betala med mobilen
Nu kommer flera nya tjänster för att svenskar ska kunna betala direkt med mobilen i kortterminaler. Sedan i somras har det gått med hjälp av appen Seqr och nu lanseras Seqr Go som vänder sig till barn och ungdomar. En förälder kan föra över pengar till ett virtuellt konto och sedan kan barnet betala i butiken genom att ”blippa” mobilen mot kortterminalen. Appen blir likställd med kontanter och bara de pengar som har satts in kan användas, vilket gör att barnen inte kan övertrassera kontot. Föräldern kan också hålla koll på kvittona för att se vad som har handlats, skriver Dagens industri.

Enkel idé gjorde dem snabbt störst på Tradera
Digitaliseringen revolutionerade andrahandsförsäljningen och nu står samma marknad inför en industrialisering. Sellpy är en tjänst där du packar din påse med det du vill få sålt, de hämtar upp påsen vid dörren, fotar sakerna, sköter försäljningen på Tradera och delar sedan på vinsten med dig. De omsätter nu 40 miljoner på att sälja andras grejer.
– Vi borde aldrig kasta något som fungerar, säger Michael Arnör, vd för Sellpy till Svenska Dagbladet.

Rekordår väntas för kryssningstrafiken
Intresset för att åka på semester med kryssningsfartyg blir allt större. En av vinnarna är Stockholm som väntas ta emot rekordmånga passagerare i sommar. Antalet beräknas öka med drygt 30 procent och generera 600 miljoner kronor.
– Det beror på flera saker. Dels är Stockholm en väldigt attraktiv och populär destination. Sedan är kryssning en turistform som ökar och tar marknadsandelar globalt, säger Henrik Widerståhl, vice vd vid Stockholms hamnar, till TT.

Kinnevik investerar 112 miljoner i digitalt vårdbolag
Investmentbolaget Kinnevik har investerat 12,5 miljoner dollar i det digitala vårdbolaget Livongo Health. Livongo är en digital plattform för diabetespatienter som innefattar mätning av blodglukosnivåer med återkoppling i realtid och tillgång till rådgivning. Bolaget har i dag 25 000 patienter knutna till plattformen. Efter investeringen kommer Kinnevik att äga 3,5 procent av Livongo, det skriver Dagens industri.

Kontointrång bakom Trumphån från McDonalds
McDonalds i USA twittrade på torsdagen till Donald Trump att han är en ”motbjudande ursäkt till president” med ”små händer”, och att företaget ville ha Barack Obama tillbaka. Tweeten raderades efter ett tag och snabbmatsjätten sade senare att kontot var hackat, rapporterar nyhetskanalen CBS. En del twittrare visade sitt missnöje med att tweeten försvann. ”Det där var bra marknadsföring, McDonalds”, skrev en person. En annan twittrare skrev att hen skulle ”köpa 100 McNuggets” om företaget publicerade inlägget igen.

 

Ansök

  Ditt Önskade lånebelopp Fyll i önskat lånebelopp
  Dra i reglaget
  Återbetalningstid Fyll i antal år/lånetid för ditt lån
  Ungefärlig månadskostnad
  Kr/mån*

  *Den lägsta räntan som erbjuds av Consectors samarbetspartners är 2,95 % på privatlån. Räntan du/ni erhåller är rörlig och sätts individuellt utifrån dina förutsättningar och din privatekonomiska situation, nominell ränta från 2,95 % - 18,95 %. Consector samarbetsbanker erbjuder återbetalningstid från 1 till 15 år, uppläggningsavgift från 0 kr till 495 kr och aviavgift 0 kr till 40 kr. Högsta effektiva ränta vid lån på 10 000 kr med ett års återbetalningstid är 35,68%. Annuitetslån på 100 000 kr med start-/aviavgift 0 kr, återbetalningstid 5 år, rörlig ränta 4,85 %, effektiv ränta 4,96 % ger månadsbetalningar om 1881 kr och totalt betalningsbelopp 112 860 kr.

  Bolån Consector
  Ansök om bolån

  Låna till din nya bostad eller omförhandla dina befintliga bolån. Consector hjälper dig att hitta bästa möjliga villkor och lägre kostnader.

  Gå vidare

  Kreditkort Consector
  Finn det perfekta kreditkortet!

  Det finns väldigt många olika kreditkort och ofta kan det vara svårt att veta vilket man ska välja. Consector hjälper dig att hitta det bästa kreditkortet för just dina behov.

  Ansök om kreditkort