Consector Förklarar
Veckan som gått – vecka 12

Veckan som gått – vecka 12

Regeringen sänker skatten för pensionärer
Regeringen vill sänka skatten för 1,4 miljoner pensionärer nästa år med som mest drygt 200 kronor i månaden. Förslaget ingår i den kommande höstbudgeten och kostar statskassan 2,1 miljarder kronor.

– Nu har vi ett nytt läge i svensk ekonomi. Vi har ett överskott i de offentliga finanserna. Därför kan regeringen nu ta ytterligare ett steg för att minska skatteklyftan mellan löntagare och pensionärer, sa statsminister Stefan Löfven (S) på pensionärsorganisationen PRO i Järfälla i torsdags.

Använd dina mynt – snart är det för sent
Om tre månader blir flera mynt och sedlar ogiltiga som betalningsmedel. Men titta noga på mynten – de riktigt, riktigt gamla kan vara värda långt mer än siffran som är stämplad på dem.

Facebook kan ha passerat miljardgränsen
Facebook hade mer än en miljard kronor i intäkter från sin svenska verksamhet i fjol, enligt beräkningar gjorda av Breakit. Den sociala mediejätten avslöjar inte själva hur mycket intäkter de har här eftersom de inte bryter ner siffrorna landsvis. I Sverige är marknaden för digital reklam värd 15,7 miljarder kronor, enligt Institutet för reklam- och mediestudier. Facebook varken bekräftar eller förnekar siffran till Breakit.

Miljoner skänks till mördade polisens familj
Den obeväpnade polisen Keith Palmer som blev knivhuggen till döds när han stod vakt på parlamentsområdet i London hyllas som hjälte. Den 48-årige maken och fadern hade varit polis i 15 år och arbetade vid parlamentets säkerhetsstyrka. Tusentals människor har donerat pengar till Palmers familj via en gräsrotsfinansiering – eller så kallad crowdfunding – som har startats av polisens fackförbund. På en dag hade det redan samlats in motsvarande mer än 3,3 miljoner svenska kronor, skriver TT.

Trump ställer ultimatum inför omröstningen
I kväll mellan 19 och 21 svensk tid avgör det amerikanska representanthuset om den nya sjukförsäkringsreformen – kallad ”The American Health Care Act – går igenom. Men det är oklart om representanthuset kommer att rösta igenom den. Trump har förhandlat färdigt, och meddelade att om sjukförsäkringsreformen inte röstas igenom är det Obamacare som fortsatt kommer att gälla, skriver TT.

 

Ansök

  Ditt Önskade lånebelopp Fyll i önskat lånebelopp
  Dra i reglaget
  Återbetalningstid Fyll i antal år/lånetid för ditt lån
  Ungefärlig månadskostnad
  Kr/mån*

  *Den lägsta räntan som erbjuds av Consectors samarbetspartners är 2,95 % på privatlån. Räntan du/ni erhåller är rörlig och sätts individuellt utifrån dina förutsättningar och din privatekonomiska situation, nominell ränta från 2,95 % - 18,95 %. Consector samarbetsbanker erbjuder återbetalningstid från 1 till 15 år, uppläggningsavgift från 0 kr till 495 kr och aviavgift 0 kr till 40 kr. Högsta effektiva ränta vid lån på 10 000 kr med ett års återbetalningstid är 35,68%. Annuitetslån på 100 000 kr med start-/aviavgift 0 kr, återbetalningstid 5 år, rörlig ränta 4,85 %, effektiv ränta 4,96 % ger månadsbetalningar om 1881 kr och totalt betalningsbelopp 112 860 kr.

  Bolån Consector
  Ansök om bolån

  Låna till din nya bostad eller omförhandla dina befintliga bolån. Consector hjälper dig att hitta bästa möjliga villkor och lägre kostnader.

  Gå vidare

  Kreditkort Consector
  Finn det perfekta kreditkortet!

  Det finns väldigt många olika kreditkort och ofta kan det vara svårt att veta vilket man ska välja. Consector hjälper dig att hitta det bästa kreditkortet för just dina behov.

  Ansök om kreditkort