Consector Förklarar
Veckan som gått – vecka 15

Veckan som gått – vecka 15

Stockholm satsar en halv miljard på digitalisering
I dagarna presenterades en ny digital strategi för Stockholm. En strategi som ska göra staden digital och Stockholm till en smart och uppkopplad stad, skriver Computer Sweden.
Ann Hellenius, it-direktör i Stockholms stad, berättar för sajten hur de kommer att jobba med big data, internet of things och smarta algoritmer för att bygga en smart stad. Arbetet har redan kommit igång och i dagsläget testas 122 papperskorgar på Norrmalm som utrustats med sensorer som gör att de packas effektivt med hjälp av solenergi för att sedan meddela när de behöver tömmas. Något som minskar det totala behovet av tömning med hela 70 procent. Fler innovativa lösningar är på gång, och effekterna syns redan på kapade kostnader och en minskad miljöpåverkan.

Smarta hem-bolaget Manetos satsar på Europa
Att göra våra hem smartare är mer än någonsin på kartan. Bank-id-grundaren Trued Holmquists smarta hem-bolag Manetos har totalt sammanlagt finansierats med 101,5 miljoner och nu satsar bolaget ytterligare. Nu är blicken fäst på en potentiell mångmiljardmarknad i Europa med den senaste satsningen på digitala brytare, skriver DI. Kort och gott vill de digitalisera de europeiska proppskåpen med en helt elektronisk lösning, något som med stor sannolikhet kan bli succé då dagens brytare uteslutande är mekaniska.

United Airlines i PR-mardröm efter passagerarskandal
I slutet av förra veckan började en video cirkulera på sociala medier som visade hur det amerikanska flygbolaget United Airlines släpar ut en passagerare ur ett flygplan, efter att mannen vägrat ge upp sin plats. Enligt Dagens Media var flygplanet överbokat och genom en lottning beslutade man vilka passagerare som skulle tvingas lämna planet. Mannen, som påstod sig vara läkare och hade patienter att träffa, vägrade att frivilligt lämna planet och tvingades då ut med våld. Händelsen väckte en stor kritikstorm på sociala medier, och enligt kommunikationsexperter kan denna händelse orsaka långvarig skada för varumärkets rykte och affär.

Ytterligare en toppchef lämnar Uber
Uber har det senaste halvåret haft det tufft i medierna, där företaget bland annat anklagats för sexuella trakasserier och för att ha stulit företagshemligheter från Googles dotterbolag Waymo om självkörande bilar, skriver Di Digital. Man har anledning att tro att kommunikationsavdelningen har haft mycket på sitt bord. Anledningen till att Ubers chef för bolagets kommunikation och PR, Rachel Whetstone, lämnade bolaget sägs vara att hon tröttnade på all dramatik.

Tidigare har även bolagets nummer två, Jeff Jones, och kartchefen Brian McClendon övergivit Uber.

Svenska e-handlare kommer påverkas av Amazon
Förra veckan delade vi nyheten om Amazons storsatsning i Sverige. Att svenska e-handlare kommer att påverkas av det är oundvikligt. Amazon är ju först och främst en marknadsplats för andra e-handlare som genom att signa upp på Amazons sajt får marknadsföring via plattformen. I Breakits podcast pratar man om följderna av detta: till en början kan det säkert öka försäljningen men på sikt leder det till att Amazon tar över ens kundrelationer, vilket kan bli ödesdigert för de företag som överlåter marknadsföringen till Amazon.

Ansök

  Ditt Önskade lånebelopp Fyll i önskat lånebelopp
  Dra i reglaget
  Återbetalningstid Fyll i antal år/lånetid för ditt lån
  Ungefärlig månadskostnad
  Kr/mån*

  *Den lägsta räntan som erbjuds av Consectors samarbetspartners är 2,95 % på privatlån. Räntan du/ni erhåller är rörlig och sätts individuellt utifrån dina förutsättningar och din privatekonomiska situation, nominell ränta från 2,95 % - 18,95 %. Consector samarbetsbanker erbjuder återbetalningstid från 1 till 15 år, uppläggningsavgift från 0 kr till 495 kr och aviavgift 0 kr till 40 kr. Högsta effektiva ränta vid lån på 10 000 kr med ett års återbetalningstid är 35,68%. Annuitetslån på 100 000 kr med start-/aviavgift 0 kr, återbetalningstid 5 år, rörlig ränta 4,85 %, effektiv ränta 4,96 % ger månadsbetalningar om 1881 kr och totalt betalningsbelopp 112 860 kr.

  Bolån Consector
  Ansök om bolån

  Låna till din nya bostad eller omförhandla dina befintliga bolån. Consector hjälper dig att hitta bästa möjliga villkor och lägre kostnader.

  Gå vidare

  Kreditkort Consector
  Finn det perfekta kreditkortet!

  Det finns väldigt många olika kreditkort och ofta kan det vara svårt att veta vilket man ska välja. Consector hjälper dig att hitta det bästa kreditkortet för just dina behov.

  Ansök om kreditkort