Consector Förklarar
Veckan som gått – vecka 16

Veckan som gått – vecka 16

Facebook satsar på AR och VR
Det kommer kanske inte som en chock att Facebook satsar på AR och VR. Redan för tre år sedan köpte Facebook VR-pionjären Oculus, långt innan de hade en färdig produkt. Men nu händer det! Tidigare i veckan hade Facebook sin årliga utvecklarkonferens F8 i San Jose, Kalifornien. Där presenterade grundaren och vd:n Mark Zuckerberg bland annat produkten Spaces, en slags virtuell värld där man genom sina Oculus Rift kan träffa vänner, chatta, prata och titta på videoklipp tillsammans. VR-tekniken utvecklas ständigt och om någon ska lyckas stort så är det Facebook, som är världens största sociala nätverk och dessutom har gigantiska resurser till sitt förfogande.

Under F8 avslöjades även att Facebook arbetar på ett projekt vid namn Silent speech, ett system som ska kunna översätta tankar till text.

E-sport blir större och större
Det är inte bara antalet spelare och chansen till en lukrativ karriär som ökar inom e-sport. Även antalet tittare växer stadigt och under 2016 var de frekventa tittarna 162 miljoner.
Gratistidningen Metro ligger steget före övriga dagstidningar och utökar nu satsningen på e-sport med en heltidsredaktör, enligt Breakit. Metro har bland annat e-sportprofilerna HeatoN och zAAz som krönikörer och Metros mål är att bli ledande i bevakning av e-sport.

Pirate Bay-grundare lanserar ny tjänst
Peter Sunde, grundaren av Pirate Bay, har nyligen lanserat tjänsten Njalla. Njalla registrerar domännamn åt sina kunder och står själva som ägare av domänerna, medan kunderna i sin tur får var anonyma. Återigen handlar det om att slå vakt om rätten till anonymitet.
I ett blogginlägg skriver Njalla att man förmodligen kommer att hata en del av sina kunder. Men trots det förespråkar Peter Sunde rätten till anonymitet på nätet.
– Så var det också med Pirate Bay. Där stod jag ofta upp för rätten att uttrycka saker jag själv inte stod bakom, berättar han för Breakit.

Apple får tillstånd om test av självkörande bilar
Apples ambitioner kring självkörande bilar är fortfarande höga efter mycket spekulationer, bland annat kring projektet med kodnamn Project Titan.
Apple har nu fått tillstånd att testa autonoma bilar i Kalifornien. Men istället för att tillverka självkörande bilar har de skiftat fokus till att utveckla själva mjukvaran, skriver Recode.

Livsmedelshandeln är en riktig tillväxtraket
Handeln av livsmedel på nätet är en riktig rekordbransch. Enligt Svensk Digital Handel förväntas mathandeln omsätta 7,2 miljarder under 2017, vilket är en ökning med 30 procent jämfört med 2016. Den starka tillväxten grundar sig i att samtliga stora aktörer satsar kraftigt på marknadsföringen och är aktiva i flera kanaler, vilket i sin tur medför att dagligvarukonsumenter blir allt mer lojala till den digitala mathandeln, menar Jonas Ogvall, vd på Svensk Digital Handel.

Ansök

  Ditt Önskade lånebelopp Fyll i önskat lånebelopp
  Dra i reglaget
  Återbetalningstid Fyll i antal år/lånetid för ditt lån
  Ungefärlig månadskostnad
  Kr/mån*

  *Den lägsta räntan som erbjuds av Consectors samarbetspartners är 2,95 % på privatlån. Räntan du/ni erhåller är rörlig och sätts individuellt utifrån dina förutsättningar och din privatekonomiska situation, nominell ränta från 2,95 % - 18,95 %. Consector samarbetsbanker erbjuder återbetalningstid från 1 till 15 år, uppläggningsavgift från 0 kr till 495 kr och aviavgift 0 kr till 40 kr. Högsta effektiva ränta vid lån på 10 000 kr med ett års återbetalningstid är 35,68%. Annuitetslån på 100 000 kr med start-/aviavgift 0 kr, återbetalningstid 5 år, rörlig ränta 4,85 %, effektiv ränta 4,96 % ger månadsbetalningar om 1881 kr och totalt betalningsbelopp 112 860 kr.

  Bolån Consector
  Ansök om bolån

  Låna till din nya bostad eller omförhandla dina befintliga bolån. Consector hjälper dig att hitta bästa möjliga villkor och lägre kostnader.

  Gå vidare

  Kreditkort Consector
  Finn det perfekta kreditkortet!

  Det finns väldigt många olika kreditkort och ofta kan det vara svårt att veta vilket man ska välja. Consector hjälper dig att hitta det bästa kreditkortet för just dina behov.

  Ansök om kreditkort