Consector Förklarar
Veckan som gått – vecka 17

Veckan som gått – vecka 17

Ny EU-dom gör piratstreaming olagligt
Att ladda ner filmer har länge varit olagligt medan streaming av filmer via sajter som Swefilmer och Dreamfilms inte bedömts vara ett upphovsrättsbrott. Men efter en ny dom från EU-domstolen räknas nu även det som olagligt. Breakit skriver att det handlar om hundratusentals svenskar som nu teoretiskt sett bryter mot lagen. Vad det innebär i praktiken är dock fortfarande oklart.

Spotify vill börja tillverka egen hårdvara
Spotify, den ledande tjänsten inom musikstreaming, har postat jobbannonser som indikerar att de nu även är på väg in i hårdvarumarknaden. Indikationerna tyder på att de ska designa och sälja hårdvara direkt till Spotifys användare. Enligt Engadget handlar det om en uppkopplad produkt i samma kategori som Pebble Watch, Amazon Echo och Snap Spectacles.

Nintendos nya konsol Switch gör succé
Marknaden för spelkonsoler är stenhård och de senaste åren har Nintendo tappat marknadsandelar mot konkurrenter som Sony och Microsoft. Men enligt Breakits undersökningar verkar det som att trenden är på väg att vända. Sedan släppet av spelkonsolen Switch, som är en hybrid mellan en stationär konsol och en handdator, verkar det som att bolaget äntligen går med vinst. Nintendo Switch släpptes 3 mars i år och har redan sålts i 2,4 miljoner exemplar och förväntas sälja 10 miljoner enheter under det nuvarande räkenskapsåret.

E-bokstjänsten Nextory storsatsar
Med målet att bli störst i Sverige på e-böcker satsar e-bokstjänsten Nextory stort. Tjänsten tar in 30 miljoner i riskkapital från bland andra Acacia och Industrifonden, skriver DI. Nextory erbjuder en abonnemangstjänst där användaren till ett fast pris kan läsa och lyssna obegränsat. Tjänsten har stor potential och har bevisat en stark tillväxt som nu gör att de konkurrerar med bolag som Storytel och Bookbeat.

Uber har planer på flygande farkoster
Financial Times avslöjade i veckan Ubers planer på flygande taxifarkoster.
– Vi jobbar för att göra ’tryck på en knapp, ta ett flyg’ till verklighet, säger Jeff Holden, produktansvarig på Uber.
Han menar att urbant flyg är ett naturligt nästa steg för Uber. Tekniken som de har spanat på är vertical takeoff and landing – mindre plan som kan lyfta och landa vertikalt och inte kräver landningsbana. Till skillnad från en helikopter kommer farkosterna att ha ett flertal små rotorer och fixerade vingar för att göra dem tystare och mer effektiva. Tanken är att testerna ska vara igång redan 2020 och redan 2023 ska farkosterna tas i bruk.

Ansök

  Ditt Önskade lånebelopp Fyll i önskat lånebelopp
  Dra i reglaget
  Återbetalningstid Fyll i antal år/lånetid för ditt lån
  Ungefärlig månadskostnad
  Kr/mån*

  *Den lägsta räntan som erbjuds av Consectors samarbetspartners är 2,95 % på privatlån. Räntan du/ni erhåller är rörlig och sätts individuellt utifrån dina förutsättningar och din privatekonomiska situation, nominell ränta från 2,95 % - 18,95 %. Consector samarbetsbanker erbjuder återbetalningstid från 1 till 15 år, uppläggningsavgift från 0 kr till 495 kr och aviavgift 0 kr till 40 kr. Högsta effektiva ränta vid lån på 10 000 kr med ett års återbetalningstid är 35,68%. Annuitetslån på 100 000 kr med start-/aviavgift 0 kr, återbetalningstid 5 år, rörlig ränta 4,85 %, effektiv ränta 4,96 % ger månadsbetalningar om 1881 kr och totalt betalningsbelopp 112 860 kr.

  Bolån Consector
  Ansök om bolån

  Låna till din nya bostad eller omförhandla dina befintliga bolån. Consector hjälper dig att hitta bästa möjliga villkor och lägre kostnader.

  Gå vidare

  Kreditkort Consector
  Finn det perfekta kreditkortet!

  Det finns väldigt många olika kreditkort och ofta kan det vara svårt att veta vilket man ska välja. Consector hjälper dig att hitta det bästa kreditkortet för just dina behov.

  Ansök om kreditkort