Consector Förklarar
Veckan som gått – vecka 18

Veckan som gått – vecka 18

Ny digital vårdtjänst ska konkurrera med Kry och Min doktor
Det började med Potensify, en sajt där personer med potensproblem kan få läkarbedömning och vid behov recept på potensmedel. Grundarna Philip Segenmark och Richard Ljungberg har nu gjort en nysatsning i form av den digitala vårdcentralen Medicoo.
– Vi vill bygga framtidens primärsjukvård. Vi har gjort en analys av den svenska sjukvården och sett att det inte är kunskapen eller människorna som saknas, utan tillgänglighet. Vi ser det som vår uppgift att göra kunskapen tillgänglig, berättar Philip Segenmark för Breakit.
För att kunna bli en del av det offentliga vårderbjudandet har Medicoo säkrat avtal med Sveriges landsting, i likhet med Kry och Min Doktor.

Qliro lanserar sparkonton
Tidigare i år avslöjade Qliro att bolaget skulle satsa mer på finansiella tjänster. Nu breddar de sitt konsumenterbjudande med ett tryggt och mobilvänligt sparande, som även ska bli en alternativ källa för finansiering för Qliro.
Marcus Lindqvist, vd, berättar för DI hur verksamheten i framtiden kommer fokusera på tre affärsområden: Marketplace, Fashion och Financial Services. Målet är att göra det tryggt för konsumenter att handla på nätet.

Bitcoin uppe på rekordnivå
Kryptovalutan bitcoin har nått en ny rekordnivå och är numera värd drygt 1 300 dollar. Anledningarna till uppgången är investerares förhoppningar om att SEC, den amerikanska finansinspektionen, kommer att godkänna Winklevoss börshandlade fond för valutan, skriver DI. SEC har tidigare nekat på grund av att bitcoin handlas på oreglerade marknader, vilket försvårar jobbet med att förhindra bedrägeri eller marknadsmanipulation.

Iphone-försäljningen tappar igen
Under det gångna kvartalet sålde Apple 50,8 miljoner Iphones, jämfört med 51,2 miljoner motsvarande kvartal förra året. Tim Cook, vd, tror att det handlar om en ”köppaus” från konsumenternas sida, men uppger i samband med rapportpresentationen att försäljningen inte var i linje med bolagets interna förväntningar.
De senaste tre åren har Apple inte gjort några stora förändringar i den yttre designen på Iphone, men nästa släpp väntas bli radikalt omdesignad.

Oljepriset sjunker
Kinabörserna faller efter prisraset på olja och råvaror. Sedan november i fjol har oljepriserna stigit då länderna i Opec för första gången på åtta år gick med på att kapa produktionen för att få upp priset. Men oljan har pressats hårt den senaste tiden av oro över en stigande amerikansk produktion, och nu har oljepriset fallit till den lägsta nivån på närmare sex månader.
Opec väntas förlänga den självvalda produktionsnedskärningen men analytiker menar att det kommer att bli svårt att få icke Opec-medlemmar att följa efter.

Ansök

  Ditt Önskade lånebelopp Fyll i önskat lånebelopp
  Dra i reglaget
  Återbetalningstid Fyll i antal år/lånetid för ditt lån
  Ungefärlig månadskostnad
  Kr/mån*

  *Den lägsta räntan som erbjuds av Consectors samarbetspartners är 2,95 % på privatlån. Räntan du/ni erhåller är rörlig och sätts individuellt utifrån dina förutsättningar och din privatekonomiska situation, nominell ränta från 2,95 % - 18,95 %. Consector samarbetsbanker erbjuder återbetalningstid från 1 till 15 år, uppläggningsavgift från 0 kr till 495 kr och aviavgift 0 kr till 40 kr. Högsta effektiva ränta vid lån på 10 000 kr med ett års återbetalningstid är 35,68%. Annuitetslån på 100 000 kr med start-/aviavgift 0 kr, återbetalningstid 5 år, rörlig ränta 4,85 %, effektiv ränta 4,96 % ger månadsbetalningar om 1881 kr och totalt betalningsbelopp 112 860 kr.

  Bolån Consector
  Ansök om bolån

  Låna till din nya bostad eller omförhandla dina befintliga bolån. Consector hjälper dig att hitta bästa möjliga villkor och lägre kostnader.

  Gå vidare

  Kreditkort Consector
  Finn det perfekta kreditkortet!

  Det finns väldigt många olika kreditkort och ofta kan det vara svårt att veta vilket man ska välja. Consector hjälper dig att hitta det bästa kreditkortet för just dina behov.

  Ansök om kreditkort