Consector Förklarar
Veckan som gått – vecka 21

Veckan som gått – vecka 21

Sverige kan tvingas införa euron senast 2025
Enligt uppgifter som den tyska tidningen Frankfurter Allgemeine har kommit över ska EU-kommissionen lägga fram ett förslag nästa vecka som innebär att alla EU:s 27 medlemsstater ska införa valutan. Anledningen är att EU-kommissionen anser att den demokratiska kontrollen för euroområdet behöver förstärkas, enligt Frankfurter Allgemeine. Sveriges EU-minister Ann Linde (S) avfärdar dock idén och menar att Sverige klargjort i anslutningsfördraget att vi inte avser gå med i euron, skriver DN.
– Att Sverige skulle gå med i euron mot sin vilja – det finns inte på kartan, säger Linda till TT.

El-tuktuks utmanar Uber i Stockholm
En ny sorts kollektivtrafik har lanserats i Stockholm. Bzzts taxitjänst består än så länge av 18 eldrivna podar och erbjuder billiga, korta och miljövänliga resor i city. På samma sätt som Uber bokar kunderna sina resor genom en app, och priset är 3 öre per meter. Bolaget har även fått in 2 miljoner kronor genom crowdfunding-plattformen FundedByMe, där målet är att nå investeringar till ett värde av 6 miljoner kronor, skriver Breakit.

Healthtech-sektorn på väg att explodera
I Sverige har vi verkligen börjat få upp ögonen för digitala vårdtjänster som Kry och Min Doktor, där man istället för att erbjuda fysiska läkarbesök erbjuder läkarkontakt via telefon, chatt och videolänk. Riskkapitalbolag som Creandum, EQT Ventures och Industrifonden men även investmentbolaget Kinnevik och försäkringsbolaget Länsförsäkringar har investerat i den digitala vården. Ett annat spår än primärsjukvård som digitala vårdtjänster satsar på är mer nischat, till exempel så har techjättarna Apple och Google investerat inom området Diabetes typ 2.

Svenskar är oroliga för ekonomin vid sjukdom
En tredjedel av svenskarna är osäkra på om de klarar ekonomin om de blir långtidssjukskrivna. På uppdrag av försäkringsbolaget Skandia har undersökningsföretaget Novus gjort en undersökning där 12 procent av de tillfrågade uppger att de skulle ha svårt att klara ekonomin om de blev sjukskrivna i tre månader eller mer. 21 procent uppger att de inte vet om ersättningen de får skulle räcka till utgifterna. Med tanke på att vi har god arbetsmarknad och rekordlåga räntor i dagsläget så är detta oroande höga siffror.

Förtroende för Postnord faller ytterligare
Trots vårt redan låga förtroende för postnord så sänks siffrorna ytterligare, enligt en undersökning av SvD. Mer än varannan svensk (54 procent) har ganska eller mycket lite förtroende för postnord, vilket är betydligt lägre än den statliga tågjätten SJ.
– Det är inte roligt att folk i Sverige inte har förtroende för Postnord eftersom vi är en väldigt viktig funktion, säger Postnords Sverigechef Anders Holm och tillägger:
– Under det senaste året har vi satt igång ett väldigt aktivt program för att verkligen lyssna på kunden och vi kan väldigt noga se vad kunder tycker om oss nu. Vi arbetar aktivt med det här varje dag, vecka ut och vecka in. Vi är definitivt på rätt väg men man kan alltid bli bättre.

Ansök

  Ditt Önskade lånebelopp Fyll i önskat lånebelopp
  Dra i reglaget
  Återbetalningstid Fyll i antal år/lånetid för ditt lån
  Ungefärlig månadskostnad
  Kr/mån*

  Den lägsta räntan som erbjuds av Consectors samarbetspartners är 1,15 % för bolån och 2,95 % på privatlån.

  1,15 % motsvarar en effektiv ränta på 1,16 %. Effektiv ränta är den totala kostnaden för lånet, inklusive avgifter. Hos Consector betalar du ingen uppläggningsavgift för bolånet och betalar du med autogiro tillkommer inte heller några andra extra kostnader. Räntan du/ni erhåller är rörlig och sätts individuellt utifrån dina förutsättningar och din privatekonomiska situation, nominell ränta från 2,95 % - 18,95 %. Consector samarbetsbanker erbjuder återbetalningstid från 1 till 15 år, uppläggningsavgift från 0 kr till 495 kr och aviavgift 0 kr till 40 kr. Högsta effektiva ränta vid lån på 10 000 kr med ett års återbetalningstid är 35,68%. Annuitetslån på 100 000 kr med start-/aviavgift 0 kr, återbetalningstid 5 år, rörlig ränta 4,85 %, effektiv ränta 4,96 % ger månadsbetalningar om 1881 kr och totalt betalningsbelopp 112 860 kr.

  Bolån Consector
  Ansök om bolån

  Låna till din nya bostad eller omförhandla dina befintliga bolån. Consector hjälper dig att hitta bästa möjliga villkor och lägre kostnader.

  Gå vidare
  Kreditkort Consector
  Finn det perfekta kreditkortet!

  Det finns väldigt många olika kreditkort och ofta kan det vara svårt att veta vilket man ska välja. Consector hjälper dig att hitta det bästa kreditkortet för just dina behov.

  Ansök om kreditkort