Consector Förklarar
Veckan som gått – vecka 24

Veckan som gått – vecka 24

Sverige tvåa i världen på innovation
Den årliga mätningen Global Innovation Index 2017 visar att svenskarna är tvåa i världen på innovation. Schweiz toppar listan för sjunde året i rad, följt av Sverige, Nederländerna, USA och Storbritannien. I mätningen framgår att de europeiska ekonomierna har övertaget när det kommer till sysselsättning, forskningssamarbete mellan universitet och industri, patentansökningar, vetenskapliga artiklar och kvaliteten på vetenskapliga publikationer, skriver DN.

Svensk konsumtion ökar utsläppen av växthusgaser
Trots att utsläppen av växthusgaser i Sverige minskat så ökar de istället i andra länder. Enligt regeringens rapport om hur långt Sverige kommit i arbetet med FN:s hållbara utvecklingsmål, Agenda 2020, är ökningen i övriga länder kopplat till svensk konsumtion av bland annat livsmedel och transporter.
Agenda 2030 består av 17 hållbara utvecklingsmål, bland annat sociala och ekonomiska klyftor, jämställdhet, utsläpp av växthusgaser och sjunkande grundvatten.

Snart höjs elskatten
Den första juli höjs skatten på el, vilket en del elleverantörer inte skyltar med. För de konsumenter som vill hitta de lägsta elpriset just nu gäller det att själv vara observant. Sara Sundberg, avdelningschef för konsumenträtt på tillsynsmyndigheten Energimarknadsinspektionen, har uppmärksammat att vissa bolag redan har lagt in den nya skatten i sina avtal medan andra bolag inte gjort det.
– Elhandlarna ska enligt regelverket upplysa konsumenten om vilka priskomponenter som avtalet består av och om de kommer att variera över tid.

Stor sannolikhet att Spotify börsnoteras
Efter en lång tid med spekulationer gällande Spotifys börsnotering bekräftas nu att det är 70 procents sannolikhet att bolaget säljs eller börsnoteras under den närmaste tiden.
I årsredovisningen redovisade bolaget högre rörelseförluster än väntat vilket innebär ett orosmoln inför den kommande börsnoteringen.

Svenskar är mer positiva till EU efter Brexit
Efter att britterna röstade för att lämna det europeiska samarbetet förra sommaren har svenskarnas inställning till EU blivit mer positiv, skriver DN. I dagsläget tycker 65 procent av svenskarna att EU är gynnsamt, jämfört med 55 procent förra året. Samtidigt vill varannan svensk, 53 procent, ha en omröstning om det svenska EU-medlemsskapet och var femte svensk vill att Sverige ska lämna EU, visar en undersökning som det amerikanska institutet Pew Research Center gjort.

Ansök

  Ditt Önskade lånebelopp Fyll i önskat lånebelopp
  Dra i reglaget
  Återbetalningstid Fyll i antal år/lånetid för ditt lån
  Ungefärlig månadskostnad
  Kr/mån*

  Den lägsta räntan som erbjuds av Consectors samarbetspartners är 1,15 % för bolån och 2,95 % på privatlån.

  1,15 % motsvarar en effektiv ränta på 1,16 %. Effektiv ränta är den totala kostnaden för lånet, inklusive avgifter. Hos Consector betalar du ingen uppläggningsavgift för bolånet och betalar du med autogiro tillkommer inte heller några andra extra kostnader. Räntan du/ni erhåller är rörlig och sätts individuellt utifrån dina förutsättningar och din privatekonomiska situation, nominell ränta från 2,95 % - 18,95 %. Consector samarbetsbanker erbjuder återbetalningstid från 1 till 15 år, uppläggningsavgift från 0 kr till 495 kr och aviavgift 0 kr till 40 kr. Högsta effektiva ränta vid lån på 10 000 kr med ett års återbetalningstid är 35,68%. Annuitetslån på 100 000 kr med start-/aviavgift 0 kr, återbetalningstid 5 år, rörlig ränta 4,85 %, effektiv ränta 4,96 % ger månadsbetalningar om 1881 kr och totalt betalningsbelopp 112 860 kr.

  Bolån Consector
  Ansök om bolån

  Låna till din nya bostad eller omförhandla dina befintliga bolån. Consector hjälper dig att hitta bästa möjliga villkor och lägre kostnader.

  Gå vidare
  Kreditkort Consector
  Finn det perfekta kreditkortet!

  Det finns väldigt många olika kreditkort och ofta kan det vara svårt att veta vilket man ska välja. Consector hjälper dig att hitta det bästa kreditkortet för just dina behov.

  Ansök om kreditkort