Consector Förklarar
Veckan som gått – vecka 25

Veckan som gått – vecka 25

Frankfurt kan bli EU:s framtida finanscentrum
I dag är London Europas finanscentrum, men efter att britterna röstat för att lämna unionen reste sig frågetecken kring hur det blir framöver. När Brexit blir verklighet om två år riskerar banker och finansinstitut med säte i London att förlora rätten att fritt fortsätta handla och erbjuda andra EU-länder sina tjänster. Paris, Dublin och Frankfurt sägs vara de hetaste korten när företag i London förbereder en flytt från Storbritannien. Argumenten som talar för Frankfurt är närheten till Europeiska centralbanken ECB, närvaron av många internationella banker, tomma kontorslokaler och den tyska förbundskanslern Angela Merkel.

Indien satsar grönt
Medan USA och Donald Trump satsar på kolkraft för att få snurr på ekonomin går Indien i motsatt riktning och satsar på solenergi, skriver DN.
– Indien står bakom Parisavtalet till hundra procent. Det finns bara en väg framåt och den är grön, säger Indiens transport- och vägminister Nitin Gadkari.
Nitin Gadkari anses vara en av de mest inflytelserika ministrarna i Indiens hindunationalistiska regering och förespråkar en hållbar framtid med fokus på smarta städer, modernisering av infrastrukturen och grön energi.

Google lanserar AI-driven jobbsökartjänst
Google har lanserat en tjänst byggd på AI och maskininlärning, skriver Techcrunch. Som användare googlar man exempelvis ”jobb i närheten” eller ”skribentjobb” varpå Google går igenom jobbannonser på de största sajterna som LinkedIn, Monster, WayUp, Facebook och liknande. Syftet är att man som jobbsökande endast ska behöva använda Googles sökruta, snarare än att gå in på mängder av olika sajter.

Elbilsmarknaden är på framfart
Volco Cars satsar på ett nytt elbilsmärke för högprestandabilar. Volvo gör om sitt gamla prestandamärke Polestar till ett helt elektrifierat högprestandamärke och blir därmed koncernens nya Teslautmanare. Men Volvo är långt ifrån de enda – även BMW och Audi utmanar Tesla med nya elbilsmärken. Till exempel så planerar Audi att innan 2020 är slut lansera tre renodlade elbilar.

Midsommar är viktigt för mathandeln
Midsommar är en av årets viktigaste helger för Sveriges matbutiker, skriver SvD. Svenskarna bunkrar sill, köttbullar och jordgubbar inför högtiden. Även Systembolaget ser en tydlig ökning under midsommarveckan. Enligt statistik från förra året var försäljningen av ren alkohol nästan 70 procent högre än en vanlig vecka.
Det är dock julen som toppar matligan bland högtiderna. Enligt statistik som analysföretaget Nielsen tagit fram stod julveckan 2016 för 2,5 procent av matvarubutikernas totala försäljning det året.

Ansök

  Ditt Önskade lånebelopp Fyll i önskat lånebelopp
  Dra i reglaget
  Återbetalningstid Fyll i antal år/lånetid för ditt lån
  Ungefärlig månadskostnad
  Kr/mån*

  Den lägsta räntan som erbjuds av Consectors samarbetspartners är 1,15 % för bolån och 2,95 % på privatlån.

  1,15 % motsvarar en effektiv ränta på 1,16 %. Effektiv ränta är den totala kostnaden för lånet, inklusive avgifter. Hos Consector betalar du ingen uppläggningsavgift för bolånet och betalar du med autogiro tillkommer inte heller några andra extra kostnader. Räntan du/ni erhåller är rörlig och sätts individuellt utifrån dina förutsättningar och din privatekonomiska situation, nominell ränta från 2,95 % - 18,95 %. Consector samarbetsbanker erbjuder återbetalningstid från 1 till 15 år, uppläggningsavgift från 0 kr till 495 kr och aviavgift 0 kr till 40 kr. Högsta effektiva ränta vid lån på 10 000 kr med ett års återbetalningstid är 35,68%. Annuitetslån på 100 000 kr med start-/aviavgift 0 kr, återbetalningstid 5 år, rörlig ränta 4,85 %, effektiv ränta 4,96 % ger månadsbetalningar om 1881 kr och totalt betalningsbelopp 112 860 kr.

  Bolån Consector
  Ansök om bolån

  Låna till din nya bostad eller omförhandla dina befintliga bolån. Consector hjälper dig att hitta bästa möjliga villkor och lägre kostnader.

  Gå vidare
  Kreditkort Consector
  Finn det perfekta kreditkortet!

  Det finns väldigt många olika kreditkort och ofta kan det vara svårt att veta vilket man ska välja. Consector hjälper dig att hitta det bästa kreditkortet för just dina behov.

  Ansök om kreditkort