Consector Förklarar
Veckan som gått – vecka 3

Veckan som gått – vecka 3

Nu är vi 10 miljoner svenskar
Den historiska siffran är uppnådd – i Sverige bor nu tio miljoner människor, enligt Statistiska centralbyrån (SCB). I slutspurten mot 10-miljonerstrecket har Sveriges befolkning ökat med en person varannan minut i genomsnitt. Befolkningen baseras på alla som blir folkbokförda i Sverige, det vill säga nyfödda, personer som får uppehållstillstånd och svenskar som flyttar tillbaka till Sverige efter att ha bott några år utomlands.

 

M beredda lägga gemensam Alliansbudget
Anna Kinberg Batra vill att alliansen lägger fram en gemensam budget tidigare än vid nästa val, meddelade hon på en pressträff. i veckan. Senast alliansen lade fram en gemensam budget, hösten 2014, fick den stöd av Sverigedemokraterna. Det innebar att regeringens förslag föll, vilket fick statsminister Stefan Löfven att hota med nyval. Samtidigt markerade Kinberg Batra på pressträffen att ett regeringssamarbete med Sverigedemokraterna inte är aktuellt. Däremot anser hon inte att de borgerliga partierna ska låta sig hindras av att man eventuellt kan få stöd från SD.

 

Brexit höjer brittiska app-priser
Apple höjer sina priser med upp till 25 procent på appar i Storbritannien. Detta som en följd av pundets försvagning i spåren av Brexit. Pundet föll med en gång när resultatet stod klart den 24 juni och har inte kommit tillbaka sedan dess. Nu vill inte Apple vänta längre – nästa vecka höjer de priserna på sina appar. De som hittills har kostat 79 pence kommer att kosta 99 pence (knappt 11 kronor) meddelar det amerikanska företaget, enligt nyhetsbyrån Bloombergs.

 

Bensinpriset sänks igen
Ledande bensinbolag sänker priset på bensin med ytterligare 10 öre per liter. I torsdags sänktes priset med 15 öre. Riktpriset för en liter 95-oktanig bensin på bemannade stationer är efter sänkningen 14:12 kronor, rapporterar TT.

 

Välj rätt mobilabonnemang – spara 6 274 kronor
Det går att spara mycket pengar på att jämföra mobilabonnemang, visar DN:s genomgång av mobiloperatörernas olika alternativ. Det är stora variationer i pris även om innehållet är snarlikt, i vissa fall handlar det om över 6 000 kronor på två år. Hur mycket du surfen och försäkringen kostar är två faktorer som bör jämföras noga nästa gång du ska välja mobilabonnemang.

 

Ansök

  Ditt Önskade lånebelopp Fyll i önskat lånebelopp
  Dra i reglaget
  Återbetalningstid Fyll i antal år/lånetid för ditt lån
  Ungefärlig månadskostnad
  Kr/mån*

  *Den lägsta räntan som erbjuds av Consectors samarbetspartners är 2,95 % på privatlån. Räntan du/ni erhåller är rörlig och sätts individuellt utifrån dina förutsättningar och din privatekonomiska situation, nominell ränta från 2,95 % - 18,95 %. Consector samarbetsbanker erbjuder återbetalningstid från 1 till 15 år, uppläggningsavgift från 0 kr till 495 kr och aviavgift 0 kr till 40 kr. Högsta effektiva ränta vid lån på 10 000 kr med ett års återbetalningstid är 35,68%. Annuitetslån på 100 000 kr med start-/aviavgift 0 kr, återbetalningstid 5 år, rörlig ränta 4,85 %, effektiv ränta 4,96 % ger månadsbetalningar om 1881 kr och totalt betalningsbelopp 112 860 kr.

  Bolån Consector
  Ansök om bolån

  Låna till din nya bostad eller omförhandla dina befintliga bolån. Consector hjälper dig att hitta bästa möjliga villkor och lägre kostnader.

  Gå vidare

  Kreditkort Consector
  Finn det perfekta kreditkortet!

  Det finns väldigt många olika kreditkort och ofta kan det vara svårt att veta vilket man ska välja. Consector hjälper dig att hitta det bästa kreditkortet för just dina behov.

  Ansök om kreditkort