Consector Förklarar
Veckan som gått – vecka 4

Veckan som gått – vecka 4

 

Anders Borg dras in i muthärva
Förre finansministern Anders Borg dras in i muthärvan kring finansmannen Fredrik Lundberg och företagets Holmens jaktarrangemang, enligt uppgifter till Dagens Industri. Borg är misstänkt för att ha tagit muta men själv hävdar han att han skött det korrekt.

 

Rekordstor prisskillnad på skogsmark i norr och söder
Priserna på skogsmark i södra Sverige är rekordhöga samtidigt som de sjunker i landets norra delar. Aldrig tidigare har den regionala skillnaden varit så stor. Förklaringen är mer pengar, större befolkningstäthet och närmare till industrier i landets södra delar. Förra året ökade priset på skogsmark i södra Sverige med 5,6 procent och sett över en tioårsperiod är uppgången hela 41 procent. Det är lika mycket som Stockholmsbörsen har stigit de senaste tio åren, skriver Dagens Nyheter.

 

Starka tjejer succé för Disney
Disneys nya animerade storfilm ”Vaiana” har redan spelat in fem miljarder kronor på två månader. ”Avsikten var aldrig att göra en politisk film, men det har den blivit”, säger producenten Osnat Shurer till Dagens Industri. Nu har filmen fått två Oscarsnomineringar, en för bästa animerade film och en för bästa musik. Nästa fredag har den svensk premiär.

 

Harvard sparkar hälften
Amerikanska toppuniversitetet Harvard planerar att outsourca allt mer av förvaltningen av sin stora investeringsportfölj. N.P. Narvekar som tillträdde som ny vd för Harvard Management Company, HMC, i december uppger att ”vi anpassar oss för att vara framgångsrika” i vad som beskrivs som utmanande investeringstider. Nu kommer ungefär hälften av de 230 anställda få gå samtidigt som en intern hedgefond läggs ned. Istället ska en stor del av tillgångarna förvaltas av utomstående aktörer, enligt Finware.

 

Miljardförlust för Ericsson
Ericsson redovisar ett kraftigt försämrat resultat för fjärde kvartalet – de sålde för 223 miljarder förra året vilket är en nedgång med tio procent. Resultatet före skatt hamnade därmed på fyra miljarder, att jämföra med 20 miljarder för 2015. Bolaget sänker kraftigt sin utdelning, men ägarna får i alla fall en krona var per aktie.
– Helåret 2016 var ett tufft år, summerar bolagets vd Börje Ekholm till TT.

 

 

Ansök

  Ditt Önskade lånebelopp Fyll i önskat lånebelopp
  Dra i reglaget
  Återbetalningstid Fyll i antal år/lånetid för ditt lån
  Ungefärlig månadskostnad
  Kr/mån*

  *Den lägsta räntan som erbjuds av Consectors samarbetspartners är 2,95 % på privatlån. Räntan du/ni erhåller är rörlig och sätts individuellt utifrån dina förutsättningar och din privatekonomiska situation, nominell ränta från 2,95 % - 18,95 %. Consector samarbetsbanker erbjuder återbetalningstid från 1 till 15 år, uppläggningsavgift från 0 kr till 495 kr och aviavgift 0 kr till 40 kr. Högsta effektiva ränta vid lån på 10 000 kr med ett års återbetalningstid är 35,68%. Annuitetslån på 100 000 kr med start-/aviavgift 0 kr, återbetalningstid 5 år, rörlig ränta 4,85 %, effektiv ränta 4,96 % ger månadsbetalningar om 1881 kr och totalt betalningsbelopp 112 860 kr.

  Bolån Consector
  Ansök om bolån

  Låna till din nya bostad eller omförhandla dina befintliga bolån. Consector hjälper dig att hitta bästa möjliga villkor och lägre kostnader.

  Gå vidare

  Kreditkort Consector
  Finn det perfekta kreditkortet!

  Det finns väldigt många olika kreditkort och ofta kan det vara svårt att veta vilket man ska välja. Consector hjälper dig att hitta det bästa kreditkortet för just dina behov.

  Ansök om kreditkort