Consector Förklarar
Veckan som gått – vecka 48

Veckan som gått – vecka 48

Flaggar för nya bolåneregler
Den svenska ekonomin är stark men Finansinspektionen ser risker på bostadsmarknaden och hushållens skuldsättning fortsätter att växa. Amorteringskravet har haft viss effekt men riskerna är fortfarande höga och ytterligare åtgärder kan krävas, skriver FI i sin nya stabilitetsrapport.

Tjänstepensionen har en växande betydelse
I en ny undersökning, beställd av tjänstepensionsbolaget Collectum, svarar 55 procent av drygt 1 000 tillfrågade att tjänstepension är mycket viktigt när man byter jobb, Det är en ökning med sju procent jämfört med för två år sedan.

– Jag tror att folk har blivit mer medvetna om hur viktig tjänstepensionen är för ekonomin när man slutar jobba, säger Tomas Carlsson på Collectum till Dagens Nyheter.

Norges oljefond ska satsa mer på aktier
Norge stuvar om i den jättelika oljefonden. Den norska centralbanken har bestämt att andelen aktier ska höjas från dagens nivå på 60 procent till 75 procent – något som politikerna sedan måste bekräfta. Om förändringen gjordes i dag skulle det innebära att motsvarande 800 miljarder kronor flyttas från framför allt obligationer till aktier. Det skriver Dagens industri.

Räntan på studielån sänks
Räntenivån på studielån sänks till 0,34 procent nästa år. Det innebär en sänkning med 0,26 procentenheter i jämförelse med i år, uppger regeringen i ett pressutskick. Räntenivån 2017 blir därmed den lägsta hittills. För den genomsnittlige låntagaren med en skuld på cirka 134 000 kronor motsvarar sänkningen runt 1 900 kronor per år.

Stor investering i svenskt solcellsbolag
Solcellsbolaget Exeger har uppfunnit en revolutionerande solcell som kan monteras på läsplattor, plattan behöver då endast ljus för att laddas. Nu tar bolaget in 50 miljoner kronor från Fortum till en miljardvärdering. Investeringen innebär att Exeger får en värdering på 1 miljard kronor, skriver Dagens industri.

 

Ansök

  Ditt Önskade lånebelopp Fyll i önskat lånebelopp
  Dra i reglaget
  Återbetalningstid Fyll i antal år/lånetid för ditt lån
  Ungefärlig månadskostnad
  Kr/mån*

  *Den lägsta räntan som erbjuds av Consectors samarbetspartners är 2,95 % på privatlån. Räntan du/ni erhåller är rörlig och sätts individuellt utifrån dina förutsättningar och din privatekonomiska situation, nominell ränta från 2,95 % - 18,95 %. Consector samarbetsbanker erbjuder återbetalningstid från 1 till 15 år, uppläggningsavgift från 0 kr till 495 kr och aviavgift 0 kr till 40 kr. Högsta effektiva ränta vid lån på 10 000 kr med ett års återbetalningstid är 35,68%. Annuitetslån på 100 000 kr med start-/aviavgift 0 kr, återbetalningstid 5 år, rörlig ränta 4,85 %, effektiv ränta 4,96 % ger månadsbetalningar om 1881 kr och totalt betalningsbelopp 112 860 kr.

  Bolån Consector
  Ansök om bolån

  Låna till din nya bostad eller omförhandla dina befintliga bolån. Consector hjälper dig att hitta bästa möjliga villkor och lägre kostnader.

  Gå vidare

  Kreditkort Consector
  Finn det perfekta kreditkortet!

  Det finns väldigt många olika kreditkort och ofta kan det vara svårt att veta vilket man ska välja. Consector hjälper dig att hitta det bästa kreditkortet för just dina behov.

  Ansök om kreditkort