Consector Förklarar
Veckan som gått – vecka 5

Veckan som gått – vecka 5

Stoppade bankomatuttag efter haveri
Swedbank tvingades i onsdags att tillfälligt stoppa uttag från sina automater med bankkort då ett datahaveri gjorde att kunder kunde ta ut mer pengar än de hade på kontot. Polis i både Malmö och Göteborg kopplades in och vid 23.30-tiden samma kväll meddelade banken att felet var löst, rapporterar TT.  

Rekordnivåer på matpriser
Världsmarknadspriserna på livsmedel har stigit till rekordnivåer, rapporterar FN:s livsmedels- och jordbruksorganisation FAO. Allt högre sockerpris samt exportpris på bland annat spannmål har bidragit till prisökningen. FN varnar samtidigt för att president Donald Trumps handelspolitik kan bidra till ännu högre priser inom den närmaste framtiden.

Hon är årets supertalang i näringslivet
Det första Michelle Kadir, digital chef på Sony Music, drev igenom på sitt nya jobb var att använda alla data som genereras i musiktjänster och sociala medier i en app som artisterna kan använda sig av. I höstas utsågs produkten till världens bästa musikapp av en branschorganisation och nu har Veckans Affärer utsett Michelle Kadir till årets supertalang 2017.

Volvo Cars rasar i USA
Volvo Cars fortsatte sin uppgång i januari, men på den viktiga USA-marknaden störtdök försäljningen. Framför allt handlar det om ett ras för den bästsäljande modellen XC90 med ett minus på 34,5 procent jämfört med samma månad förra året, skriver Dagens industri.

Swedbank gör rekordvinst
Ökad lönsamhet, rekordvinst och rekordutdelning till ägarna. Swedbank redovisar en rörelsevinst på 5 141 miljoner kronor för fjärde kvartalet 2016. Men bolånetagarna får betala med högre marginaler.

– Det har aldrig varit så billigt att låna, det måste man komma ihåg, svarar Birgitte Bonnesen till Dagens Nyheter, på det faktum att banken har fortsatt att höja vinstmarginalerna på bolånen. Hon pekar på att myndigheternas höjda kapitalkrav leder till att banken har höjt marginalerna.

Ansök

  Ditt Önskade lånebelopp Fyll i önskat lånebelopp
  Dra i reglaget
  Återbetalningstid Fyll i antal år/lånetid för ditt lån
  Ungefärlig månadskostnad
  Kr/mån*

  *Den lägsta räntan som erbjuds av Consectors samarbetspartners är 2,95 % på privatlån. Räntan du/ni erhåller är rörlig och sätts individuellt utifrån dina förutsättningar och din privatekonomiska situation, nominell ränta från 2,95 % - 18,95 %. Consector samarbetsbanker erbjuder återbetalningstid från 1 till 15 år, uppläggningsavgift från 0 kr till 495 kr och aviavgift 0 kr till 40 kr. Högsta effektiva ränta vid lån på 10 000 kr med ett års återbetalningstid är 35,68%. Annuitetslån på 100 000 kr med start-/aviavgift 0 kr, återbetalningstid 5 år, rörlig ränta 4,85 %, effektiv ränta 4,96 % ger månadsbetalningar om 1881 kr och totalt betalningsbelopp 112 860 kr.

  Bolån Consector
  Ansök om bolån

  Låna till din nya bostad eller omförhandla dina befintliga bolån. Consector hjälper dig att hitta bästa möjliga villkor och lägre kostnader.

  Gå vidare

  Kreditkort Consector
  Finn det perfekta kreditkortet!

  Det finns väldigt många olika kreditkort och ofta kan det vara svårt att veta vilket man ska välja. Consector hjälper dig att hitta det bästa kreditkortet för just dina behov.

  Ansök om kreditkort