Consector Förklarar
Veckan som gått – vecka 51

Veckan som gått – vecka 51

 

Rekordstor julhandel i år?
Hushållen är både köpstarka, optimistiska och växer i antal. HUI Researchs prognos är att vi kommer att få se ett rekord i julhandeln, tillväxten i december månad förväntas bli 3,5 procent. År 2014 var omsättningen under december 70 miljarder kronor och förra året 74,6 miljarder kronor.

 

Ovanligt högt tryck på julresorna
I år är det arbetsgivarens år. De få röda dagarna gör att många vill komma iväg på samma dag. Det är stor efterfrågan på resorna i jul och hos SJ är flera sträckor fullbokade. SJ har därför kopplat på extravagnar, men det går bara att göra på loktåg och inte på snabbtåg. Den största kundgruppen är stockholmare som reser ut i landet för att fira jul.

 

Höjda pensioner nästa år
Inkomst- och tilläggspensionen höjs nästa år med 2,8 procent, meddelar Pensionsmyndigheten. Garantipension och vissa tjänstepensioner höjs med i snitt 1,1 procent. Totalt ligger pensionsökningen nästa år på runt 260 kronor per månad i snitt.

 

Allt fler chefer googlar sina anställda
Nästan hälften av cheferna googlar blivande medarbetare och drygt en tredjedel kollar upp dem på Linkedin och Facebook. Det visar en undersökning gjord på uppdrag av Ledarna,.

– Linkedin börjar bli en självklarhet när det gäller jobbsökning. Många underskattar hur mycket man tittar på profilerna och i vissa branscher är det definitivt en nackdel att inte ha en profil. Det skickar en signal att man inte är uppdaterad på det senaste, säger Ledarnas karriärexpert Jörgen Kihlgren till Dagens Nyheter.

 

Trend: Lägre tillväxttakt för hushållens lån?
Hushållens lån fortsätter att växa, men för första gången sedan 2012 ökade de i en långsammare takt än kvartalet före. Det visar SCB:s finansräkenskaper för det tredje kvartalet.

 

Ansök

  Ditt Önskade lånebelopp Fyll i önskat lånebelopp
  Dra i reglaget
  Återbetalningstid Fyll i antal år/lånetid för ditt lån
  Ungefärlig månadskostnad
  Kr/mån*

  *Den lägsta räntan som erbjuds av Consectors samarbetspartners är 2,95 % på privatlån. Räntan du/ni erhåller är rörlig och sätts individuellt utifrån dina förutsättningar och din privatekonomiska situation, nominell ränta från 2,95 % - 18,95 %. Consector samarbetsbanker erbjuder återbetalningstid från 1 till 15 år, uppläggningsavgift från 0 kr till 495 kr och aviavgift 0 kr till 40 kr. Högsta effektiva ränta vid lån på 10 000 kr med ett års återbetalningstid är 35,68%. Annuitetslån på 100 000 kr med start-/aviavgift 0 kr, återbetalningstid 5 år, rörlig ränta 4,85 %, effektiv ränta 4,96 % ger månadsbetalningar om 1881 kr och totalt betalningsbelopp 112 860 kr.

  Bolån Consector
  Ansök om bolån

  Låna till din nya bostad eller omförhandla dina befintliga bolån. Consector hjälper dig att hitta bästa möjliga villkor och lägre kostnader.

  Gå vidare

  Kreditkort Consector
  Finn det perfekta kreditkortet!

  Det finns väldigt många olika kreditkort och ofta kan det vara svårt att veta vilket man ska välja. Consector hjälper dig att hitta det bästa kreditkortet för just dina behov.

  Ansök om kreditkort