Consector Låna med låg ränta – Tryggt och säkert

Bolån till låg ränta? Consector förhandlar bästa räntan åt dig

  • Upphandla bostadslån, ränta ner till 1,09%*
  • Ingen kreditupplysning tas i första steget
  • Skräddarsydd service för att hitta ditt billigaste bolån

Vi på Consector förhandlar dina lån åt dig. Du behöver bara fylla i en ansökan, så försöker vi hitta en låg ränta – helt kostnadsfritt.

Välj typ av lån och bostad

Kr
Kr Ange det belopp du vill låna. Du kan låna upp till 85 % av bostadens värde.

Belåningsgrad: 0 %

Dina uppgifter

Säkert & kostnadsfritt
Ingen kreditupplysning tas i detta skede. Genom att skicka in ansökan godkänner jag Consectors villkor*

* Consector erbjuder bolån via samarbetspartners. Lägsta räntan för bolån är 1,15 %, effektiv ränta 1,16 %. Ex. baseras på ett bostadspris på 4 Mkr och en kontantinsats på 35 %, lånebelopp 2,6 Mkr, månadsvis betalning via autogiro (totalt 600 avbetalningar), återbetalningstid 50 år och ingen uppläggningsavgift. Innan bolånekredit beviljas görs en kreditprövning av banken. Banken gör en bedömning av din återbetalningsförmåga utifrån din ekonomiska situation och bankens fastställda kriterier.

BOLÅNET – VÄGEN TILL DRÖMHEMMET

Kanske ska du flytta till en ny stad, du kanske har fått ett nytt jobb, eller ska börja flytta och behöver en liten etta där du får plats med det viktigaste? Eller så har du träffat kärleken och vill flytta ihop, till ett hem där ni kan dela sena söndagsbrunschar och romantiska lördagsmiddagar med rödvin och tända ljus? Eller så har ni redan stökat av allt det där, och har en liten knodd på väg och kanske rent av letar efter litet hus? Eller så har knoddarna redan flyttat ut, och ni vill flytta tillbaka in till stan igen?

HEMMET CENTRALT I LIVET

Oavsett vad så är hemmet centralt i alla människors liv – inte bara geografiskt, utan även på det metafysiska planet: det är där vi spenderar tiden med vår familj, det är där vi är skyddade, det är där vi hämtar vår energi. Vägen dit är dock kantad av hinder – i dag är det på många platser runt om i landet svårt att få fatt i hyresrätter vilket gör att ett köp är ofrånkomligt Och om du inte har de miljontals kronor som en villa eller lägenhet ofta kostar i dag måste du ta ett lån, och det är inte heller alla förunnat. Du måste ofta ha en stark ekonomi och numera också möjlighet att kunna amortera varje månad – det räcker inte bara med att betala ränta. Dessutom måste du kunna gå in med 15 procent av den totala köpeskillingen kontant när du betalar för ditt boende. Det är en ansträngd situation för ekonomin.

FÖRHANDLA MED BANKERNA?

Räntebetalningen och amorteringen för bolånet till drömhemmet blir därför inte helt oväntat en av de största kostnaderna i våra liv. Och länge var vi bostadsägare lojala till de banker som vi alltid hade gått till, och betalade de räntor som vi hade tilldelats – tacksamma för att ens få ta ett lån. I dag är konsumentkännedomen mycket högre, och eftersom bankerna fortfarande har goda marginaler och gör goda vinster förstår kunderna att det finns förhandlingsutrymme, även om listräntorna är höga. Det är dock ett heltidsjobb att förhandla med banker, och även om du vet med dig att du har en god kännedom om de frågor som förhandlingarna berör så är det i princip omöjligt att veta allt.

DET ÄR DÄR CONSECTOR KOMMER IN

Genom att ta din ekonomiska situation i beaktning tar vi reda på vilken långivare som kan ge dig bäst villkor, anpassade efter vad som är viktigt för just din livssituation. Och det är helt kostnadsfritt, och det går snabbt och smidigt. Med en kreditupplysning – som vi tvingas ta – som gäller för alla jämförelser. Om du undrar hur vi får våra inkomster så är det lika enkelt som schysst – det är banken som du som lånetagare till slut väljer som betalar en avgift till oss. Det tycker vi är rimligt, det är inte du som lånetagare som ska behöva betala för vår tjänst, det är den banken som lyckas ge dig bäst förutsättningar och som får dig som kund, som ska göra det – åtminstone är det vad vi på Consector tycker!

 


*Consector har tillstånd från Finansinspektionen avseende förmedling av bostadskrediter enligt lagen (2016:1024) om verksamhet med bostadskrediter och står under Finansinspektionens tillsyn. Consector är inte en oberoende kreditförmedlare utan samarbetar med några av Sveriges ledande banker. I nuläget samarbetar vi med följande bolåneleverantörer; Skandiabanken, Ålandsbanken och Bluestep Bank.

Läs mer

Vanliga frågor

Vi vill att att du ska känna dig trygg när du ansöker om lån via oss. Om du är du osäker på något, läs gärna igenom våra Frågor & svar, eller kontakta vår kundservice på 0770-221 222.

Hur stort bolån får jag låna via Consector?

Detta beror helt på din årsinkomst och betalningsförmåga samt din kreditvärdighet. Din bostad är avgörande för bedömningen och du kan max belåna 85 % av bostadens marknadsvärde. Genom att addera en medsökande kan du dock öka dina chanser att få låna. För att veta exakt hur mycket du kan låna och vilken bolåneränta du kan få kontakta oss på 0770-22 12 22 eller gör en ansökan.

Hur beräknas bolåneräntan?

Ränta beräknas från den dag då lånet har utbetalats. Om du amorterar så beräknas räntan på resterande belopp. Bankerna har fri räntesättning och bedömer dig på individuell basis. Det finns därmed ingen lag som reglerar bankernas räntesättning.

Är min bolåneansökan bindande?

Din ansökan är inte bindande. Först när du skrivit på skuldebrevet så är din ansökan bindande. Dock har du ångerrätt i 14 dagar enligt gällande lag.

Hur kan jag få lägre räntekostnader på mitt bolån med hjälp av Consector?

Consector samarbetar med flera banker och skapar en upphandling där bankerna konkurrerar om dig som kund. Detta resulterar ofta i bättre villkor för dig som kund.

Går det att låna mer än 85 % av bostadens marknadsvärde?

Om du vill låna mer än 85 % av bostadens marknadsvärde så kan du ta ett kompletterande privatlån. Ansök här!

Kan jag byta bank?

Om du ansöker om lån via Consector och väljer en ny långivare så hjälper Consector dig att hantera övergången.

Kan jag få avslag på min bolåneansökan?

Det är våra samarbetspartners som gör bedömningen om att bevilja lån och krediter. Vid avslag så kan Consector inte säga varför men vi kan ge dig generella bedömningar och se om vi kan finna en alternativ lösning.

Påverkas jag negativt av en kreditupplysning?

I och med att det endast är en fråga som registreras hos UC som flera banker kan dela på så är det en minimal belastning på din kreditvärdighet

Vad är en låneförmedlarlösing?

Detta är en specialanpassad lösning som Upplysningscentralen (UC) tillhandahåller för Consector som gör att flera banker kan dela på en och samma kreditupplysning. Detta minimerar belastningen på din kreditvärdighet och gör att du som kund kan få erbjudanden från flera banker. Consector är din låneförmedlare.

Varför ska jag använda Consector?

För dig som vill slippa förhandla med bankerna och belastas av flera kreditupplysningar så kan Consector göra jobbet åt dig. Vi konkurrensutsätter ditt kreditengagemang så att du ges möjlighet att sänka dina lånekostnader och få bättre bolån. Bankerna konkurrerar om dig så att du kan få bästa möjliga villkor för din kreditsituation. Dessutom så sparar du tid med vår tjänst. Sammanfattningsvis så är Consector en låneförmedlare med bred kunskap om kreditmarknaden som står på kundens sida för att kunna ge dig marknadens bästa villkor.

Vilka banker samarbetar Consector med?

Consector har samarbeten med många av marknadens aktörer.

Vilka är Consector?

Consector är en fristående låneförmedlare som verkar på den nordiska marknaden. Vi hjälper dig att konkurrensutsätta dina lån med målsättning om att förbättra och sänka dina räntekostnader.

Vad är det för skillnad på bolån och privatlån?

Med ett bolån menas att banken har bostaden som säkerhet och kan på grund av det ta en lägre ränta. Privatlån har generellt ingen säkerhet.

Hjälper Consector till med ansökan om jag behöver hjälp?

Ja, Consector kan hjälpa dig att fylla i ansökan om du vill ha personlig hjälp av våra bolånerådgivare. Kontakta dem här på 0770-22 12 22.

Kan ni räkna på bolån åt mig så jag slipper?

Ja, Consector kan hjälpa till med bolåne kalkyl och räkna på bolån för att ge dig det bästa bolånet.

Ordlista

Vad är Belåningsgrad?

Belåningsgrad är den procent av din fastighets värde som du lånar. Uttrycket är ofta kopplat till bolån. Om d...

Läs mer

Vad är Handpenning?

En handpenning är en summa pengar som betalas i förskott av en köpare vid ingående av ett avtal. Det är allts...

Läs mer

Vad är Kontantinsats?

En kontantinsats är den summa pengar du lägger ur egen ficka när du köper...

Läs mer

Vad är Kreditbedömning?

Kreditbedömning är en utvärdering av en persons förmåga att inneha ett lån eller

Läs mer

Vad är Ränteskillnadsersättning?

Ränteskillnadsersättning är den ersättning som låntagaren måste betala till långivaren om ett lån med

Läs mer
Betygsätt Bolån hos Consector

4 av 5 baserat 165 röster

Allmänna villkor för Consector.se

Consector tillhandahåller en tjänst där privatpersoner ges möjligheten att konkurrensutsätta sina krediter. Privatpersoner fyller i uppgifter om sin kreditsituation för att få anbud från ett flertal anbudsgivare. Nedanstående allmänna villkor gäller för besökare av www.consector.se (hädanefter Webbplatsen) som använder vår webbtjänst vilken även omfattar vår budgivningsplattform. Webbtjänsten tillhandahålls av Consector AB, organisationsnummer 556961-4216, Narvavägen 12, 115 22 Stockholm (hädanefter Consector).

Genom att acceptera dessa allmänna villkor och att använda webbtjänsten så godkänner du att Consector beställer en kreditupplysning på dig som person. Kreditupplysningen lämnas av UC AB. UC AB registrerar en s.k. omfrågning på dig varefter banker och andra kreditgivare som Consector samarbetar med kan inhämta en kreditupplysning på dig. Endast en kreditupplysning registreras samtidigt som flera banker och andra kreditgivare som Consector samarbetar med får ta del av kreditupplysningen på dig utan att ytterligare frågor registreras. UC AB kommer att skicka hem omfrågandekopior till din folkbokföringsadress. Omfrågandekopiorna skickas hem för att du ska veta vilken information som lämnats ut om dig och vilka som tagit del av dina uppgifter. Notera att du kan få flera omfrågandekopior hemskickade till dig men att det inte innebär att flera kreditupplysningar registreras på dig. Consector erbjuder därmed en kostnadsfri tjänst för privatpersoner att konkurrensutsätta sitt kreditengagemang genom att förmedla låneerbjudanden från banker och andra kreditgivare.

För att använda webbtjänsten krävs att du accepterat dessa allmänna villkor samt att du är minst 18 år gammal och har en inkomst motsvarande minst 10 000 kr per månad (120 000 kr per år). Du skall också vara bosatt i Sverige. Genom att godkänna villkoren försäkrar du som kund att uppgifterna är korrekta och att du är behörig att använda webtjänsten samt åtar dig att anmäla förändringar i de uppgifter du lämnat Consector för användande av webbtjänsten. Consector erhåller ersättning från våra samarbetspartners i form av en provision vid förmedlat lån.

Vid medsökande måste även medsökande uppfylla ovanstående krav. Som kund måste du därför informera medsökande om dessa allmänna villkor och säkerställa hans eller hennes godkännande.

Behandling av personuppgifter

De personuppgifter du lämnar hos Consector via Internet, telefon eller mail registreras i vår kunddatabas. Consector är personuppgiftsansvarig för de uppgifter du lämnar och upprätthåller god registervård. Consector använder uppgifterna för att kunna utföra tjänsten som du beställt. Personuppgifter som Consector inhämtar behandlas i överensstämmelse med personuppgiftslagen (SFS 1998:204). Sådana personuppgifter kan vara namn, adress, telefonnummer, personnummer, e-postadress, IP-nummer, ekonomisk information m.m.

Consector behandlar dina personuppgifter för att tillhandahålla den tjänst vi erbjuder och lämnar för detta ändamål även ut dina personuppgifter till de kreditgivare och kreditupplysningsinstitut med vilka vi samarbetar, i syfte att tillhandahålla de bästa förutsättningarna för dig. Consector kan även vid framtida tillfälle välja att kontakta dig med information om nya tjänster eller erbjudanden.

Dina personuppgifter kan också komma att läggas till grund för kundanalyser, kunduppföljning, affärsutveckling, marknadsundersökningar, marknadsföring och statistisk analys.

Consector spelar in all telefonkontakt vi har med dig, för att kunna säkerställa den överenskommelse vi träffar med dig och för att säkerställa kvalitén på de tjänster vi levererar till dig. Inspelningar och de övriga uppgifter vi sparar om dig kommer att ligga kvar i våra system så länge vi har ett kundförhållande med dig.

För att få information om vår behandling av dina personuppgifter kan du kontakta oss per e-post till kundservice@consector.se. Dit kan du också vända dig om du vill inte vill att dina personuppgifter används för direkt marknadsföring eller om du vill att vi ska rätta, blockera eller utplåna uppgifter som vi felaktigt har behandlat om dig.

Vi skyddar dina personuppgifter genom brandväggar, krypteringsfunktioner och anti-virus.

Begränsning av Consectors ansvar

Information, uträkningar och rekommendationer lämnade av Consector ska endast betraktas som vägledande förslag på hur du kan gå till väga, och det är upp till dig som användare av våra tjänster att värdera lämnad information för att avgöra om den är tillämplig på din individuella situation och privatekonomi.

Consector ansvarar inte för eventuell skada eller förlust som uppstår på grund av att du väljer att ingå, eller avstår från att ingå, låneavtal med någon av de banker och andra kreditgivare med vilka vi samarbetar.

Eventuell finansiell rådgivning som du mottar från de banker och andra kreditgivare med vilka vi samarbetar utgör rådgivning från den banken eller kreditgivaren, och avtal som du tecknar med dessa företag är ett avtal mellan dig och banken eller kreditgivaren. Consector ansvarar inte för eventuell skada eller förlust som uppstår genom sådan rådgivning, eller genom ingåendet av sådana avtal.

Det åligger därför dig att kontrollera den information som vi lämnar om erbjudanden från banker och andra kreditgivare.

Consector ansvarar inte för skador eller förluster, varken direkt eller indirekta, och andra olägenheter som kan härledas till genomförandet av, eller har annan koppling till utförandet av finansieringstjänster av tredje part.

Consector är inte ansvarig för skada som beror på svenskt eller utländskt lagbud, svensk eller utländsk myndighetsåtgärd, krigshändelse, strejk, blockad, bojkott, lockout eller annan liknande omständighet. Förbehåll avseende strejk, blockad, bojkott och lockout gäller även om Consector själv är föremål för eller vidtar sådan konfliktåtgärd. Föreligger hinder för Consector att tillgängliggöra Webbplatsen eller vidta åtgärd på grund av omständighet enligt detta stycke får åtgärden skjutas upp till dess att hindret har upphört.

Ansvar för information på vår webbplats

Innehållet på Webbplatsen är skyddat enligt lag om upphovsrätt. Det är förbjudet att utan Consectors samtycke göra kopior av hela eller delar av innehållet på Webbplatsen.

Det anbud som du får genom att använda dig av Webbplatsen och dess budgivarplattform får endast användas för eget bruk och inte i eget kommersiellt syfte.

I den mån som Webbplatsen innehåller länkar till tredje parters webbsidor kan innehållet på sådana webbsidor vara skyddade av dessa tredje parters immateriella rättigheter, och Consector ansvarar inte för innehållet på sådana tredje parters webbsidor.

Information som visas på Webbplatsen har vi erhållit från källor som vi bedömer vara tillförlitliga. Vi kan dock inte garantera att informationen är fullständig, riktig eller helt uppdaterad. Consector tar därför inte ansvar för ekonomiska transaktioner eller andra rättshandlingar som grundats på information på Webbplatsen, utan användande av sådan information sker på egen risk.

Consector kan inte heller garantera att din användning av Webbplatsen eller nedladdat material från Webbplatsen inte kommer att orsaka skada eller förlust relaterad till din användning av Webbplatsen, såsom men inte begränsat till, förlust av data, datavirus, spyware, skadliga program, trojaner eller maskar. Användning av Webbplatsen sker således på egen risk för sådan skada eller förlust.

Besökare ska omgående för Consector påtala (reklamera) fel eller brister på Webbplatsen och budgivningsplattformen som påverkar besökare på ett menligt sätt. Reklamation ska lämnas så snart du upptäckt eller bort upptäcka felet/bristen. Reklamation görs till reklamation@consector.se

Användning av cookies

På Webbplatsen använder vi cookies. Detta är en liten textfil som Webbplatsen begär att få spara på din dator. Cookies används i syfte att förstå hur våra besökare använder Webbplatsen och för att kunna förbättra användarupplevelsen.

Det finns två typer av cookies, permanenta och temporära cookies. Permanenta cookies lagras som en fil på din dator eller mobil under en viss tid, dock längst 12 månader. Session cookies lagras tillfälligt och försvinner när du stänger din webbläsare.

Vill du inte acceptera cookies kan din webbläsare ställas in så att du automatiskt nekar till lagring av cookies eller informeras varje gång en webbplats begär att få lagra en cookie. Genom webbläsaren kan också tidigare lagrade cookies raderas. Se webbläsarens hjälpsidor för mer information.

Ändringar

Vi förbehåller oss rätten att ändra och uppdatera dessa allmänna villkor från tid till annan. Vi kommer att meddela eventuella förändringar av dessa allmänna villkor genom särskilda meddelanden på Webbplatsen och genom att uppdatera och publicera en ny version av dokumentet på Webbplatsen. Vi uppmanar dig därför att från tid till annan besöka vår webbplats för att kontrollera huruvida några förändringar har skett.