Consector Låna med låg ränta – Tryggt och säkert

Bolån till låg ränta? Consector förhandlar bästa räntan åt dig

  • Upphandla bostadslån, ränta ner till 1,09%*
  • Skräddarsydd service för att hitta ditt billigaste bolån

Vi på Consector förhandlar dina lån åt dig. Du behöver bara fylla i en ansökan, så försöker vi hitta en låg ränta – helt kostnadsfritt.

Välj typ av lån och bostad

Kr
Kr Ange det belopp du vill låna. Du kan låna upp till 85 % av bostadens värde.

Belåningsgrad: 0 %

Dina uppgifter

Säkert & kostnadsfritt
Genom att skicka in ansökan godkänner jag Consectors villkor*

* Consector erbjuder bolån via samarbetspartners. Lägsta räntan för bolån är 1,09 %, effektiv ränta 1,10 %. Consectors samarbetspartners erbjuder 3 mån till 10 års bindningstid för räntan på ditt bolån. Ex. baseras på ett bostadspris på 4 Mkr och en kontantinsats på 35 %, lånebelopp 2,6 Mkr, månadsvis betalning via autogiro (totalt 600 avbetalningar), återbetalningstid 50 år och ingen uppläggningsavgift. Innan bolånekredit beviljas görs en kreditprövning av banken. Banken gör en bedömning av din återbetalningsförmåga utifrån din ekonomiska situation och bankens fastställda kriterier.

CONSECTOR GÖR DET ENKLARE ATT JÄMFÖRA BOLÅNERÄNTOR

En mysig etta som är din alldeles egna, en charmig vindsvåning tillsammans med kärleken eller en villa med trädgård för familjen att trivas i. När du står inför att köpa ditt nya drömhem är det ofrånkomligen mycket att tänka på. Inte minst kan allt kring bolån och ränta lätt upplevas som svårt och något av en djungel. Och med tanke på att ditt bostadsköp är en viktig investering kan det vara klokt och tryggt att ta hjälp av en bolåneförmedlare; Consector hjälper dig att jämföra olika alternativ och hitta din bästa ränta. Du anger bara belopp och lånetyp så jämför vi bolåneräntor hos våra partners och återkommer med svar inom 24 timmar – snabbt och enkelt och det enda som registreras är en kreditupplysning! Du sparar både tid och pengar som du istället kan investera i roligare saker kring ditt nya hem.

CONSECTOR GER DIG DIN LÄGSTA RÄNTA PÅ DITT BOSTADSLÅN

Ditt bostadsköp är en viktig investering och ditt bostadslån en av de största kostnaderna i livet. Och vilken bank du väljer för ditt bolån påverkar hur stor kostnaden blir. Bankernas bolåneränta varierar nämligen avsevärt och du vill givetvis välja den som erbjuder lägst ränta på ditt lån. Skillnaden mellan bankerna beror dels på vilka kundgrupper de riktar sig till och dels på vilken metod de använder vid kreditbedömningen, som sedan ligger till grund för uträkningen av bolåneräntan. Med rätt lånegivare kan du få en låg månadskostnad och mer pengar över till annat som härliga resor eller sparande för framtiden. Men att själv jämföra och ta reda på vilken bank som ger dig lägre ränta än andra är ett väldigt tidskrävande jobb. Consector fixar det steget åt dig och hjälper dig att göra ett smart val – helt kostnadsfritt och på endast 24 timmar.

SÅ HÄR FÅR MAN BÄST RÄNTA PÅ SITT BOLÅN

När du ska teckna bolån är det en rad faktorer som avgör vilken ränta du erbjuds. Bolåneräntan varierar som bekant mellan bankerna och varje bank utgår från sin specifika listränta. De gör sedan en kreditupplysning och en riskbedömning utifrån bland annat din inkomst, anställningsform, belåningsgrad och huruvida det finns en medsökande eller ej. Ju bättre förutsättningar de bedömer att du har att återbetala skulden desto lägre ränta kan de erbjuda. Men eftersom bankerna är vinstdrivande verksamheter kan det, beroende på vinstmarginalens storlek, många gånger finnas ytterligare utrymme för förhandling kring bolåneräntan. Vid en sådan förhandling ökar möjligheten att få en bra deal om den som förhandlar kan sin sak. Och det är här Consector kommer in i bilden. Med vår samlade kunskap, erfarenhet och skicklighet kring detta kan vi hjälpa dig att ordna den bästa räntan utifrån just dina förutsättningar.

ENKELT ATT BYTA BANK MED HJÄLP AV CONSECTOR

Kanske är det så att du redan bor i ditt drömhem men överväger att byta bank för att få en bättre ränta på ditt befintliga bolån. I det fallet finns det ju gott om både banker och erbjudanden att välja mellan, men med rätt hjälp behöver bankbytet inte bli något större huvudbry. Consector underlättar valet genom att jämföra och förhandla räntan och ge dig en tydlig överblick över erbjudandena hos en rad olika banker. Du får också personlig vägledning, svar på alla dina frågor och hjälp med allt administrativt hela vägen fram till en ny bank och ett smartare bolån.

 


*Consector har tillstånd till förmedling av konsumentkrediter och står under tillsyn av Finansinspektionen. Consector bedriver förmedling av konsumentkrediter i enlighet med lagen (2014:275) om viss verksamhet med konsumentkrediter. Consector är inte en oberoende kreditförmedlare utan samarbetar med några av Sveriges ledande banker. I nuläget samarbetar vi med följande bolåneleverantörer; Skandiabanken, Ålandsbanken, Bluestep Bank och Nordax Bank.

Läs mer

Vanliga frågor

Vi vill att att du ska känna dig trygg när du ansöker om lån via oss. Om du är du osäker på något, läs gärna igenom våra Frågor & svar, eller kontakta vår kundservice på 0770-221 222.

Hur stort bolån får jag låna via Consector?

Detta beror helt på din årsinkomst och betalningsförmåga samt din kreditvärdighet. Din bostad är avgörande för bedömningen och du kan max belåna 85 % av bostadens marknadsvärde. Genom att addera en medsökande kan du dock öka dina chanser att få låna. För att veta exakt hur mycket du kan låna och vilken bolåneränta du kan få kontakta oss på 0770-22 12 22 eller gör en ansökan.

Hur beräknas bolåneräntan?

Ränta beräknas från den dag då lånet har utbetalats. Om du amorterar så beräknas räntan på resterande belopp. Bankerna har fri räntesättning och bedömer dig på individuell basis. Det finns därmed ingen lag som reglerar bankernas räntesättning.

Är min bolåneansökan bindande?

Din ansökan är inte bindande. Först när du skrivit på skuldebrevet så är din ansökan bindande. Dock har du ångerrätt i 14 dagar enligt gällande lag.

Hur kan jag få lägre räntekostnader på mitt bolån med hjälp av Consector?

Consector samarbetar med flera banker och skapar en upphandling där bankerna konkurrerar om dig som kund. Detta resulterar ofta i bättre villkor för dig som kund.

Går det att låna mer än 85 % av bostadens marknadsvärde?

Om du vill låna mer än 85 % av bostadens marknadsvärde så kan du ta ett kompletterande privatlån. Ansök här!

Kan jag byta bank?

Om du ansöker om lån via Consector och väljer en ny långivare så hjälper Consector dig att hantera övergången.

Kan jag få avslag på min bolåneansökan?

Det är våra samarbetspartners som gör bedömningen om att bevilja lån och krediter. Vid avslag så kan Consector inte säga varför men vi kan ge dig generella bedömningar och se om vi kan finna en alternativ lösning.

Påverkas jag negativt av en kreditupplysning?

I och med att det endast är en fråga som registreras hos UC som flera banker kan dela på så är det en minimal belastning på din kreditvärdighet

Vad är en låneförmedlarlösing?

Detta är en specialanpassad lösning som Upplysningscentralen (UC) tillhandahåller för Consector som gör att flera banker kan dela på en och samma kreditupplysning. Detta minimerar belastningen på din kreditvärdighet och gör att du som kund kan få erbjudanden från flera banker. Consector är din låneförmedlare.

Varför ska jag använda Consector?

För dig som vill slippa förhandla med bankerna och belastas av flera kreditupplysningar så kan Consector göra jobbet åt dig. Vi konkurrensutsätter ditt kreditengagemang så att du ges möjlighet att sänka dina lånekostnader och få bättre bolån. Bankerna konkurrerar om dig så att du kan få bästa möjliga villkor för din kreditsituation. Dessutom så sparar du tid med vår tjänst. Sammanfattningsvis så är Consector en låneförmedlare med bred kunskap om kreditmarknaden som står på kundens sida för att kunna ge dig marknadens bästa villkor.

Vilka banker samarbetar Consector med?

Consector har samarbeten med många av marknadens aktörer.

Vilka är Consector?

Consector är en fristående låneförmedlare som verkar på den nordiska marknaden. Vi hjälper dig att konkurrensutsätta dina lån med målsättning om att förbättra och sänka dina räntekostnader.

Vad är det för skillnad på bolån och privatlån?

Med ett bolån menas att banken har bostaden som säkerhet och kan på grund av det ta en lägre ränta. Privatlån har generellt ingen säkerhet.

Hjälper Consector till med ansökan om jag behöver hjälp?

Ja, Consector kan hjälpa dig att fylla i ansökan om du vill ha personlig hjälp av våra bolånerådgivare. Kontakta dem här på 0770-22 12 22.

Kan ni räkna på bolån åt mig så jag slipper?

Ja, Consector kan hjälpa till med bolåne kalkyl och räkna på bolån för att ge dig det bästa bolånet.

Ordlista

Vad är Belåningsgrad?

Belåningsgrad är den procent av din fastighets värde som du lånar. Uttrycket är ofta kopplat till bolån. Om d...

Läs mer

Vad är Handpenning?

En handpenning är en summa pengar som betalas i förskott av en köpare vid ingående av ett avtal. Det är allts...

Läs mer

Vad är Kontantinsats?

En kontantinsats är den summa pengar du lägger ur egen ficka när du köper...

Läs mer

Vad är Kreditbedömning?

Kreditbedömning är en utvärdering av en persons förmåga att inneha ett lån eller

Läs mer

Vad är Ränteskillnadsersättning?

Ränteskillnadsersättning är den ersättning som låntagaren måste betala till långivaren om ett lån med

Läs mer
Betygsätt Bolån hos Consector

4 av 5 baserat 187 röster

Allmänna villkor för Consector.se

Consector tillhandahåller en tjänst där privatpersoner ges möjligheten att konkurrensutsätta sina krediter. Privatpersoner fyller i uppgifter om sin kreditsituation för att få anbud från ett flertal anbudsgivare. Nedanstående allmänna villkor gäller för besökare av www.consector.se (hädanefter Webbplatsen) som använder vår webbtjänst vilken även omfattar vår budgivningsplattform. Webbtjänsten tillhandahålls av Consector AB, organisationsnummer 556961-4216, Narvavägen 12, 115 22 Stockholm (hädanefter Consector).

Genom att acceptera dessa allmänna villkor och att använda webbtjänsten så godkänner du att Consector beställer en kreditupplysning på dig som person. Kreditupplysningen lämnas av UC AB. UC AB registrerar en s.k. omfrågning på dig varefter banker och andra kreditgivare som Consector samarbetar med kan inhämta en kreditupplysning på dig. Endast en kreditupplysning registreras samtidigt som flera banker och andra kreditgivare som Consector samarbetar med får ta del av kreditupplysningen på dig utan att ytterligare frågor registreras. UC AB kommer att skicka hem omfrågandekopior till din folkbokföringsadress. Omfrågandekopiorna skickas hem för att du ska veta vilken information som lämnats ut om dig och vilka som tagit del av dina uppgifter. Notera att du kan få flera omfrågandekopior hemskickade till dig men att det inte innebär att flera kreditupplysningar registreras på dig. Consector erbjuder därmed en kostnadsfri tjänst för privatpersoner att konkurrensutsätta sitt kreditengagemang genom att förmedla låneerbjudanden från banker och andra kreditgivare.

För att använda webbtjänsten krävs att du accepterat dessa allmänna villkor samt att du är minst 18 år gammal och har en inkomst motsvarande minst 10 000 kr per månad (120 000 kr per år). Du skall också vara bosatt i Sverige. Genom att godkänna villkoren försäkrar du som kund att uppgifterna är korrekta och att du är behörig att använda webtjänsten samt åtar dig att anmäla förändringar i de uppgifter du lämnat Consector för användande av webbtjänsten. Consector erhåller ersättning från våra samarbetspartners i form av en provision vid förmedlat lån.

Vid medsökande måste även medsökande uppfylla ovanstående krav. Som kund måste du därför informera medsökande om dessa allmänna villkor och säkerställa hans eller hennes godkännande.

Behandling av personuppgifter

De personuppgifter du lämnar hos Consector via Internet, telefon eller mail registreras i vår kunddatabas. Consector är personuppgiftsansvarig för de uppgifter du lämnar och upprätthåller god registervård. Consector använder uppgifterna för att kunna utföra tjänsten som du beställt. Personuppgifter som Consector inhämtar behandlas i överensstämmelse med personuppgiftslagen (SFS 1998:204). Sådana personuppgifter kan vara namn, adress, telefonnummer, personnummer, e-postadress, IP-nummer, ekonomisk information m.m.

Consector behandlar dina personuppgifter för att tillhandahålla den tjänst vi erbjuder och lämnar för detta ändamål även ut dina personuppgifter till de kreditgivare och kreditupplysningsinstitut med vilka vi samarbetar, i syfte att tillhandahålla de bästa förutsättningarna för dig. Consector kan även vid framtida tillfälle välja att kontakta dig med information om nya tjänster eller erbjudanden.

Dina personuppgifter kan också komma att läggas till grund för kundanalyser, kunduppföljning, affärsutveckling, marknadsundersökningar, marknadsföring och statistisk analys.

Consector spelar in all telefonkontakt vi har med dig, för att kunna säkerställa den överenskommelse vi träffar med dig och för att säkerställa kvalitén på de tjänster vi levererar till dig. Inspelningar och de övriga uppgifter vi sparar om dig kommer att ligga kvar i våra system så länge vi har ett kundförhållande med dig.

För att få information om vår behandling av dina personuppgifter kan du kontakta oss per e-post till kundservice@consector.se. Dit kan du också vända dig om du vill inte vill att dina personuppgifter används för direkt marknadsföring eller om du vill att vi ska rätta, blockera eller utplåna uppgifter som vi felaktigt har behandlat om dig.

Vi skyddar dina personuppgifter genom brandväggar, krypteringsfunktioner och anti-virus.

Begränsning av Consectors ansvar

Information, uträkningar och rekommendationer lämnade av Consector ska endast betraktas som vägledande förslag på hur du kan gå till väga, och det är upp till dig som användare av våra tjänster att värdera lämnad information för att avgöra om den är tillämplig på din individuella situation och privatekonomi.

Consector ansvarar inte för eventuell skada eller förlust som uppstår på grund av att du väljer att ingå, eller avstår från att ingå, låneavtal med någon av de banker och andra kreditgivare med vilka vi samarbetar.

Eventuell finansiell rådgivning som du mottar från de banker och andra kreditgivare med vilka vi samarbetar utgör rådgivning från den banken eller kreditgivaren, och avtal som du tecknar med dessa företag är ett avtal mellan dig och banken eller kreditgivaren. Consector ansvarar inte för eventuell skada eller förlust som uppstår genom sådan rådgivning, eller genom ingåendet av sådana avtal.

Det åligger därför dig att kontrollera den information som vi lämnar om erbjudanden från banker och andra kreditgivare.

Consector ansvarar inte för skador eller förluster, varken direkt eller indirekta, och andra olägenheter som kan härledas till genomförandet av, eller har annan koppling till utförandet av finansieringstjänster av tredje part.

Consector är inte ansvarig för skada som beror på svenskt eller utländskt lagbud, svensk eller utländsk myndighetsåtgärd, krigshändelse, strejk, blockad, bojkott, lockout eller annan liknande omständighet. Förbehåll avseende strejk, blockad, bojkott och lockout gäller även om Consector själv är föremål för eller vidtar sådan konfliktåtgärd. Föreligger hinder för Consector att tillgängliggöra Webbplatsen eller vidta åtgärd på grund av omständighet enligt detta stycke får åtgärden skjutas upp till dess att hindret har upphört.

Ansvar för information på vår webbplats

Innehållet på Webbplatsen är skyddat enligt lag om upphovsrätt. Det är förbjudet att utan Consectors samtycke göra kopior av hela eller delar av innehållet på Webbplatsen.

Det anbud som du får genom att använda dig av Webbplatsen och dess budgivarplattform får endast användas för eget bruk och inte i eget kommersiellt syfte.

I den mån som Webbplatsen innehåller länkar till tredje parters webbsidor kan innehållet på sådana webbsidor vara skyddade av dessa tredje parters immateriella rättigheter, och Consector ansvarar inte för innehållet på sådana tredje parters webbsidor.

Information som visas på Webbplatsen har vi erhållit från källor som vi bedömer vara tillförlitliga. Vi kan dock inte garantera att informationen är fullständig, riktig eller helt uppdaterad. Consector tar därför inte ansvar för ekonomiska transaktioner eller andra rättshandlingar som grundats på information på Webbplatsen, utan användande av sådan information sker på egen risk.

Consector kan inte heller garantera att din användning av Webbplatsen eller nedladdat material från Webbplatsen inte kommer att orsaka skada eller förlust relaterad till din användning av Webbplatsen, såsom men inte begränsat till, förlust av data, datavirus, spyware, skadliga program, trojaner eller maskar. Användning av Webbplatsen sker således på egen risk för sådan skada eller förlust.

Besökare ska omgående för Consector påtala (reklamera) fel eller brister på Webbplatsen och budgivningsplattformen som påverkar besökare på ett menligt sätt. Reklamation ska lämnas så snart du upptäckt eller bort upptäcka felet/bristen. Reklamation görs till reklamation@consector.se

Användning av cookies

På Webbplatsen använder vi cookies. Detta är en liten textfil som Webbplatsen begär att få spara på din dator. Cookies används i syfte att förstå hur våra besökare använder Webbplatsen och för att kunna förbättra användarupplevelsen.

Det finns två typer av cookies, permanenta och temporära cookies. Permanenta cookies lagras som en fil på din dator eller mobil under en viss tid, dock längst 12 månader. Session cookies lagras tillfälligt och försvinner när du stänger din webbläsare.

Vill du inte acceptera cookies kan din webbläsare ställas in så att du automatiskt nekar till lagring av cookies eller informeras varje gång en webbplats begär att få lagra en cookie. Genom webbläsaren kan också tidigare lagrade cookies raderas. Se webbläsarens hjälpsidor för mer information.

Ändringar

Vi förbehåller oss rätten att ändra och uppdatera dessa allmänna villkor från tid till annan. Vi kommer att meddela eventuella förändringar av dessa allmänna villkor genom särskilda meddelanden på Webbplatsen och genom att uppdatera och publicera en ny version av dokumentet på Webbplatsen. Vi uppmanar dig därför att från tid till annan besöka vår webbplats för att kontrollera huruvida några förändringar har skett.