Vi hjälper dig med bolån trots om du har betalningsanmärkning

  • Inget krav på fast anställning för att ansöka om bolån, årsinkomst behövs på över 100 000 kronor per år
  • Betalningsanmärkning är ok, dock inga obetalda skulder hos Kronofogden
  • Våra bolånexperter hjälper dig hela vägen med personlig service

Consector känner till att olika människor har olika förutsättningar, vi hjälper även konsumenter som har en betalningsanmärkning att få ett bolån.

Ett urval av våra bolånepartners

SBAB logotyp
Skandia logotyp
Nordax logotyp
BlueStep logotyp

Välj typ av lån och bostad

Du kan låna upp till 85 % av bostadens värde. Minsta lånebelopp är 200 000 kr.

Belåningsgrad: 0 %

Dina uppgifter

Säkert & kostnadsfritt
Genom att skicka in ansökan godkänner jag Consectors villkor*

* *Consector erbjuder bolån via samarbetspartners. Med exempelränta på 1,28 % nominell ränta (1,29 % effektiv ränta) och ett bostadspris på 4 Mkr och en kontantinsats på 50 %, lånebelopp 2 Mkr, månadsvis betalning via autogiro (totalt 600 avbetalningar), återbetalningstid 50 år och ingen uppläggningsavgift. Totalt ger detta en månadskostnad om 5 467 kr (inkl. amortering om 3 334) och en total kreditkostnad om 2 641 130 kr utan hänsyn till ev. skatteavdrag. Innan bolånekredit beviljas görs en kreditprövning av banken. Banken gör en bedömning av din återbetalningsförmåga utifrån din ekonomiska situation och bankens fastställda kriterier

Bolån med betalningsanmärkning

Bolån med betalningsanmärkning

Det är idag flera hundratusen personer i Sverige som har en betalningsanmärkning. Förutom att en betalningsanmärkning gör det svårt att låna pengar, hyra en lägenhet eller ta ett telefonabonnemang så påverkar även en betalningsanmärkning dina möjligheter att få ett bolån. En betalningsanmärkning ligger kvar i tre år och begränsar dina möjligheter att få lån under denna tid. Då Consector känner till att olika människor har olika förutsättningar hjälper vi även konsumenter som har en betalningsanmärkning att få ett bolån. Consector arbetar med ett flertal aktörer som accepterar betalningsanmärkning och kan därför även hjälpa dig att förhandla din ränta på bolånet.

Hur påverkar en betalningsanmärkning när man ska ta ett bolån?

Många av de stora affärsbankerna är väldigt restriktiva med att bevilja bolån till kunder med betalningsanmärkningar. För att bevilja en kund med betalningsanmärkning behöver banken bedöma kundens framtida betalningsförmåga och då historiken påverkar beslutet är detta ofta så att dessa kunder får avslag. Consector arbetar både med stora affärsbanker samt nischbanker på bolån vilket medför att vi kan hjälpa dig som konsument även om du har en betalningsanmärkning. Detta medför givetvis inte att alla kunder som har en betalningsanmärkning blir beviljad ett bolån men vi bedömer alltid kundens framtida betalningsförmåga och försöker hjälpa dig att få ett lån, oavsett situation. Hur får du information att du har en betalningsanmärkning? Det enklaste sättet för att få redan på om du har en betalningsanmärkning är att kontakta ett kreditupplysningsföretag.

Hur arbetar Consector med dig som kund?

Consector kan förverkliga din dröm även om affärsbankerna skulle säga nej. I många fall säger de traditionella bankerna nej till kunder med betalningsanmärkning men Consector ser möjligheter istället för problem och försöker hjälpa dig ändå. Consector bedömer dig som kund baserat på din nuvarande ekonomiska situation och din framtida förmåga att betala din åtagande medan många av de traditionella bankerna endast bedömer din ekonomiska historik, ex. skuld eller betalningsanmärkning. Consector gör en noggrann helhetsbedömning av dig som kund och försöker hitta den bästa lösningen för dig beroende på din situation.

Hur ansöker jag för ett bolån hos Consector?

För dig som kund finns det två sätt att ansöka om bolån. Antingen gör du en ansökan genom att fylla i formuläret online eller kontaktar du våra bolånespecialister på Tel: 0770-221222. Rådgivaren tar in alla uppgifter om dig som kund och utvärderar dina möjligheter att få ett bolån. När rådgivaren har tagit in all information skickas en offertförfrågan till våra samarbetspartners på bolån. Inom upp till 24 timmar kan våra rådgivare återkomma med svar, ofta går detta väldigt snabbt och förhoppningsvis kan vi hjälpa dig med att köpa ditt drömboende. Välkommen att kontakta oss.

Vad krävs för grundkrav om du ska få ett bolån med betalningsanmärkning?

Årsinkomst minst 100 000 kronor Ålder mellan 18 till 73 år Inga obetalda skulder hos Kronofogden Ansök själv genom att fylla i en låneansökan eller ring oss på 0770-221222

Consector räntetabell för bolåneräntor

Bindningstid Lägsta ränta % Snittränta % Listränta % Snittrabatt % Senast ändrad
3 mån 1.28 % 1.47 % 1.74 % -0.27 % 2020-04-20
1 år 1.29 % 1.61 % 1.74 % -0.13 % 2020-04-20
2 år 1.29 % 1.58 % 1.74 % -0.16 % 2020-04-20
3 år 1.29 % 1.33 % 1.74 % -0.41 % 2020-04-20
4 år 1.29 % 1.59 % 1.74 % -0.15 % 2020-04-20
5 år 1.29 % 1.33 % 1.74 % -0.41 % 2020-04-20
7 år 1.49 % 1.76 % 1.94 % -0.18 % 2020-04-20
10 år 1.79 % 1.98 % 2.24 % -0.26 % 2020-04-20

I Consectors räntetabell hittar du våra bästa aktuella förmedlade bolåneräntor för olika bindningstider. Lägsta räntor baseras på våra samarbetsbankers lägsta erbjudna bolåneräntor med maximal rabatt för samtliga bindningstider.

Vi presenterar även snitträntor i vår räntetabell från senaste månaden (februari 2020). Snitträntor är den faktiska räntan som genomsnittet erhållit när de fått ett bolån förmedlat och utbetalt från Consectors bolånsamarbeten* under senaste månaden för olika bindningstider.

Listräntan i Consectors räntetabell baseras på den lägsta möjliga listränta som Consectors samarbetsbanker på bolån erbjuder. Listräntan visar "bankens högsta ränta". Den som skickar in en låneansökan genom Consector och blir erbjuden lån kommer därmed aldrig att få en ränta som är högre än vad den valda banken anger som listränta. Däremot går det oftast att få en lägre ränta än denna nivå. Läs mer om listränta här.

Snittrabatten som Consectors räntetabell visar är den faktiska ränterabatten som genomsnittet erhållit när de fått ett bolån förmedlat och utbetalt från Consectors bolånsamarbeten* under senaste månaden för respektive bindningstid.

Consector erbjuder bolån via samarbetspartners med bindningstiderna 3 månader, 1 års bindningstid, 2 års bindningstid, 3 års bindningstid, 4 års bindningstid, 5 års bindningstid, 7 års bindningstid och 10 års bindningstid.

Den ränta du får hos Consector och våra samarbetspartners är individuell och bestäms i slutändan utifrån din kreditscore, inkomst samt övriga lån.

* Consector samarbetar med flera bolåneaktörer. I snitträntor används i första hand räntesnittet på alla Consectors kunder som fått ett lån utbetalt av Skandiabanken under senaste månaden på de löptider som erbjuds av banken. I andra hand används den lägsta genomsnittsräntan som Consectors samarbetsbanker publicerat för månaden på respektive löptid.

Betygsätt Bolån hos Consector

5 av 5 baserat 5 röster

Allmänna villkor för Consector.se

Consector tillhandahåller en tjänst där privatpersoner ges möjligheten att konkurrensutsätta sina krediter. Privatpersoner fyller i uppgifter om sin kreditsituation för att få anbud från ett flertal anbudsgivare. Nedanstående allmänna villkor gäller för besökare av www.consector.se (hädanefter Webbplatsen) som använder vår webbtjänst vilken även omfattar vår budgivningsplattform. Webbtjänsten tillhandahålls av Consector AB, organisationsnummer 556961-4216, Narvavägen 12, 115 22 Stockholm (hädanefter Consector). Genom att acceptera dessa allmänna villkor och att använda webbtjänsten så godkänner du att Consector beställer en kreditupplysning på dig som person. Kreditupplysningen lämnas av UC AB. UC AB registrerar en s.k. omfrågning på dig varefter banker och andra kreditgivare som Consector samarbetar med kan inhämta en kreditupplysning på dig. Endast en kreditupplysning registreras samtidigt som flera banker och andra kreditgivare som Consector samarbetar med får ta del av kreditupplysningen på dig utan att ytterligare frågor registreras. UC AB kommer att skicka hem omfrågandekopior till din folkbokföringsadress. Omfrågandekopiorna skickas hem för att du ska veta vilken information som lämnats ut om dig och vilka som tagit del av dina uppgifter. Notera att du kan få flera omfrågandekopior hemskickade till dig men att det inte innebär att flera kreditupplysningar registreras på dig. Consector erbjuder därmed en kostnadsfri tjänst för privatpersoner att konkurrensutsätta sitt kreditengagemang genom att förmedla låneerbjudanden från banker och andra kreditgivare. För att använda webbtjänsten krävs att du accepterat dessa allmänna villkor samt att du är minst 18 år gammal och har en inkomst motsvarande minst 10 000 kr per månad (120 000 kr per år). Du skall också vara bosatt i Sverige. Genom att godkänna villkoren försäkrar du som kund att uppgifterna är korrekta och att du är behörig att använda webtjänsten samt åtar dig att anmäla förändringar i de uppgifter du lämnat Consector för användande av webbtjänsten. Consector erhåller ersättning från våra samarbetspartners i form av en provision vid förmedlat lån. Vid medsökande måste även medsökande uppfylla ovanstående krav. Som kund måste du därför informera medsökande om dessa allmänna villkor och säkerställa hans eller hennes godkännande.

Behandling av personuppgifter

De personuppgifter du lämnar hos Consector via Internet, telefon eller mail registreras i vår kunddatabas. Consector är personuppgiftsansvarig för de uppgifter du lämnar och upprätthåller god registervård. Consector använder uppgifterna för att kunna utföra tjänsten som du beställt. Personuppgifter som Consector inhämtar behandlas i överensstämmelse med personuppgiftslagen (SFS 1998:204). Sådana personuppgifter kan vara namn, adress, telefonnummer, personnummer, e-postadress, IP-nummer, ekonomisk information m.m. Consector behandlar dina personuppgifter för att tillhandahålla den tjänst vi erbjuder och lämnar för detta ändamål även ut dina personuppgifter till de kreditgivare och kreditupplysningsinstitut med vilka vi samarbetar, i syfte att tillhandahålla de bästa förutsättningarna för dig. Consector kan även vid framtida tillfälle välja att kontakta dig med information om nya tjänster eller erbjudanden. Dina personuppgifter kan också komma att läggas till grund för kundanalyser, kunduppföljning, affärsutveckling, marknadsundersökningar, marknadsföring och statistisk analys. Consector spelar in all telefonkontakt vi har med dig, för att kunna säkerställa den överenskommelse vi träffar med dig och för att säkerställa kvalitén på de tjänster vi levererar till dig. Inspelningar och de övriga uppgifter vi sparar om dig kommer att ligga kvar i våra system så länge vi har ett kundförhållande med dig. För att få information om vår behandling av dina personuppgifter kan du kontakta oss per e-post till kundservice@consector.se. Dit kan du också vända dig om du vill inte vill att dina personuppgifter används för direkt marknadsföring eller om du vill att vi ska rätta, blockera eller utplåna uppgifter som vi felaktigt har behandlat om dig. Vi skyddar dina personuppgifter genom brandväggar, krypteringsfunktioner och anti-virus.

Begränsning av Consectors ansvar

Information, uträkningar och rekommendationer lämnade av Consector ska endast betraktas som vägledande förslag på hur du kan gå till väga, och det är upp till dig som användare av våra tjänster att värdera lämnad information för att avgöra om den är tillämplig på din individuella situation och privatekonomi. Consector ansvarar inte för eventuell skada eller förlust som uppstår på grund av att du väljer att ingå, eller avstår från att ingå, låneavtal med någon av de banker och andra kreditgivare med vilka vi samarbetar. Eventuell finansiell rådgivning som du mottar från de banker och andra kreditgivare med vilka vi samarbetar utgör rådgivning från den banken eller kreditgivaren, och avtal som du tecknar med dessa företag är ett avtal mellan dig och banken eller kreditgivaren. Consector ansvarar inte för eventuell skada eller förlust som uppstår genom sådan rådgivning, eller genom ingåendet av sådana avtal. Det åligger därför dig att kontrollera den information som vi lämnar om erbjudanden från banker och andra kreditgivare. Consector ansvarar inte för skador eller förluster, varken direkt eller indirekta, och andra olägenheter som kan härledas till genomförandet av, eller har annan koppling till utförandet av finansieringstjänster av tredje part. Consector är inte ansvarig för skada som beror på svenskt eller utländskt lagbud, svensk eller utländsk myndighetsåtgärd, krigshändelse, strejk, blockad, bojkott, lockout eller annan liknande omständighet. Förbehåll avseende strejk, blockad, bojkott och lockout gäller även om Consector själv är föremål för eller vidtar sådan konfliktåtgärd. Föreligger hinder för Consector att tillgängliggöra Webbplatsen eller vidta åtgärd på grund av omständighet enligt detta stycke får åtgärden skjutas upp till dess att hindret har upphört.

Ansvar för information på vår webbplats

Innehållet på Webbplatsen är skyddat enligt lag om upphovsrätt. Det är förbjudet att utan Consectors samtycke göra kopior av hela eller delar av innehållet på Webbplatsen. Det anbud som du får genom att använda dig av Webbplatsen och dess budgivarplattform får endast användas för eget bruk och inte i eget kommersiellt syfte. I den mån som Webbplatsen innehåller länkar till tredje parters webbsidor kan innehållet på sådana webbsidor vara skyddade av dessa tredje parters immateriella rättigheter, och Consector ansvarar inte för innehållet på sådana tredje parters webbsidor. Information som visas på Webbplatsen har vi erhållit från källor som vi bedömer vara tillförlitliga. Vi kan dock inte garantera att informationen är fullständig, riktig eller helt uppdaterad. Consector tar därför inte ansvar för ekonomiska transaktioner eller andra rättshandlingar som grundats på information på Webbplatsen, utan användande av sådan information sker på egen risk. Consector kan inte heller garantera att din användning av Webbplatsen eller nedladdat material från Webbplatsen inte kommer att orsaka skada eller förlust relaterad till din användning av Webbplatsen, såsom men inte begränsat till, förlust av data, datavirus, spyware, skadliga program, trojaner eller maskar. Användning av Webbplatsen sker således på egen risk för sådan skada eller förlust. Besökare ska omgående för Consector påtala (reklamera) fel eller brister på Webbplatsen och budgivningsplattformen som påverkar besökare på ett menligt sätt. Reklamation ska lämnas så snart du upptäckt eller bort upptäcka felet/bristen. Reklamation görs till reklamation@consector.se

Användning av cookies

På Webbplatsen använder vi cookies. Detta är en liten textfil som Webbplatsen begär att få spara på din dator. Cookies används i syfte att förstå hur våra besökare använder Webbplatsen och för att kunna förbättra användarupplevelsen. Det finns två typer av cookies, permanenta och temporära cookies. Permanenta cookies lagras som en fil på din dator eller mobil under en viss tid, dock längst 12 månader. Session cookies lagras tillfälligt och försvinner när du stänger din webbläsare. Vill du inte acceptera cookies kan din webbläsare ställas in så att du automatiskt nekar till lagring av cookies eller informeras varje gång en webbplats begär att få lagra en cookie. Genom webbläsaren kan också tidigare lagrade cookies raderas. Se webbläsarens hjälpsidor för mer information.

Ändringar

Vi förbehåller oss rätten att ändra och uppdatera dessa allmänna villkor från tid till annan. Vi kommer att meddela eventuella förändringar av dessa allmänna villkor genom särskilda meddelanden på Webbplatsen och genom att uppdatera och publicera en ny version av dokumentet på Webbplatsen. Vi uppmanar dig därför att från tid till annan besöka vår webbplats för att kontrollera huruvida några förändringar har skett.