Consector Låna med låg ränta – Tryggt och säkert

Jämför bolån & räntor här & spara pengar direkt - Vi sänker dina ränta för bolånet.

Vi på Consector hjälper dig jämföra bolån. Se all aktuella bankräntor och hitta det bästa bolånet för dig.

Här kan du enkelt jämföra bolån och se ungefärlig kostnad för bolånet hos olika banker och med olika bindningstid. Fyll i lånebelopp och bindningstid. Kontakta oss om frågor.

Jämföra bolån

 • SBAB

  SBAB-koncernen omfattar moderbolaget SBAB Bank AB (publ) och två dotterbolag. Företagets affärsidé är att enkelt och prisvärt finansiera boendet.

  Läs merSBABSBAB-koncernen omfattar moderbolaget SBAB Bank AB (publ) och två dotterbolag. Företagets affärsidé är att enkelt och prisvärt finansiera boendet.Max belåning 85%.
  Överbryggningslån och handpenningslån

  Listränta: 1.26% (3 mån)

  Snittränta: 1.32% (3 mån)

  Månadskostnad: 6267 kr

 • ICA Banken

  Affärsidé Att genom finansiella tjänster göra varje dag lite enklare för ICAs kunder samt öka kundernas lojalitet till ICA och minska ICA-butikernas och ICA ABs transaktionskostnader för främmande ban...

  Läs merICA BankenAffärsidé Att genom finansiella tjänster göra varje dag lite enklare för ICAs kunder samt öka kundernas lojalitet till ICA och minska ICA-butikernas och ICA ABs transaktionskostnader för främmande bank- och kreditkort. ICA Banken erbjuder finansiella tjänster som ska förenkla vardagen för ICAs kunder. Bra ränta, tydliga villkor och låga avgifter karakteriserar erbjudandet. Bland tjänsterna ingår lönekonto, bankkort, blancolån, bolån och försäkringar. Från och med oktober 2007 erbjuder ICA Banken även handel med aktier, fonder och pensionssparande (IPS) och är därmed en komplett leverantör av banktjänster till privatkunder. ICA Banken startade sin verksamhet 2001 och ingår i ICA-koncernen (ICA AB). Huvudkontoret ligger i Stockholm, Solna. Bankens kundtjänst finns i Borås. Antalet anställda uppgår till drygt 200. Banken har cirka 3,1 miljoner kunder i kundbasen varav drygt 300 000 utnyttjar banktjänsterna. Cirka 240 000 kunder är innehavare av något av ICA Bankens bankkort.Belånar max 85% av marknadsvärdet. Inga bankavgifter vid betalning med autogiro.

  Listränta: 1.49% (3 mån)

  Snittränta: 1.41% (3 mån)

  Månadskostnad: 6650 kr

 • Landshypotek

  Landshypotek är ett medlemsägt låneinstitut för lantbrukare och skogsägare. Landshypotek har drygt 50 000 medlemmar. Nu erbjuder Landshypotek även bolån till hus. Landshypotek Bank blev bank i april ...

  Läs merLandshypotekLandshypotek är ett medlemsägt låneinstitut för lantbrukare och skogsägare. Landshypotek har drygt 50 000 medlemmar. Nu erbjuder Landshypotek även bolån till hus. Landshypotek Bank blev bank i april 2013 och är Sveriges nionde största bank.Belånar max 75 % av marknadsvärdet. För medlemmar och till bolån av hus.

  Listränta: 1.49% (3 mån)

  Snittränta: 1.1% (3 mån)

  Månadskostnad: 6650 kr

 • Skandia

  Skandia startade 1994, då som den första renodlade telefonbanken. Den nya banken gjorde revolution på den svenska bankarenan och satte med sina enkla och prisvärda villkor press på storbankerna. I...

  Läs merSkandiaSkandia startade 1994, då som den första renodlade telefonbanken. Den nya banken gjorde revolution på den svenska bankarenan och satte med sina enkla och prisvärda villkor press på storbankerna. Idag är Skandia en prisbelönt internetbank där kunderna kan göra alla sina bankärenden. Banken har verksamhet i Sverige och Norge och erbjuder marknaden ett komplett utbud inom bank, sparande och placeringar.Belånar max 85% av marknadsvärdet. Ger rabatter beroende på lånebelopp och bostadens värde.

  Listränta: 2% (3 mån)

  Snittränta: 1.41% (3 mån)

  Månadskostnad: 7500 kr

 • Ålandsbanken

  Ålandsbanken har kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö

  Läs merÅlandsbankenÅlandsbanken har kontor i Stockholm, Göteborg och MalmöBelånar max 85% av marknadsvärdet.

  Listränta: 2% (3 mån)

  Snittränta: 1.25% (3 mån)

  Månadskostnad: 7500 kr

 • Consector

  Consector är en bolåneförmedlare som förhandlar ränterabatt för bolån. Consector samarbetar med flera olika banker och hjälper sina kunder att hitta bäst bolån och förbättra deras villkor. Consector h...

  Läs merConsectorConsector är en bolåneförmedlare som förhandlar ränterabatt för bolån. Consector samarbetar med flera olika banker och hjälper sina kunder att hitta bäst bolån och förbättra deras villkor. Consector hjälper kunden kostnadsfritt med hela bolåneprocessen. Consector erbjuder en kostnadsfri App: Lånekoll via Appstore och Google Play. Lånekoll underlättar för dig att ha kontroll på dina lån. Via Lånekoll kan upphandla lån kostnadsfritt via Consector.Max belåning 85% av marknadsvärdet.

  Listränta: 2% (3 mån)

  Snittränta: 1.38% (3 mån)

  Månadskostnad: 7500 kr

 • Danske Bank

  Varje framgångssaga börjar med en driven entreprenör och en god idé. I vårt fall, biskop Johan Jacob Hedrén i Linköpings stift och provinsbanken ? "en välmående bygd behöver goda finanser och för goda...

  Läs merDanske BankVarje framgångssaga börjar med en driven entreprenör och en god idé. I vårt fall, biskop Johan Jacob Hedrén i Linköpings stift och provinsbanken ? "en välmående bygd behöver goda finanser och för goda finanser fordras en bank". Den 24 februari 1837 grundar han Öst-Götha-Bank, sedermera Östgöta Enskilda Bank, den första i en lång tradition av provinsbanker. 160 år senare är det dags för nästa steg. Genom ett sammangående 1997 med Danske Bank blir vi den första utländska banken med ett kontorsnät i Sverige och ett komplett erbjudande till såväl privatpersoner som de största företagen och institutionerna i Sverige. Sedan dess har vår väg fortsatt att kantats av framgångar. Vår unika kombination av entreprenörskultur och storbankskapacitet har resulterat i många utmärkelser. Danske Bank är idag den enda banken som håller idén om provinsbanken levande. Vi har arbetat med tillgängligheten i stort och smått. För oss handlar det både om lokal handlingskraft och global räckvidd, att verka nära och samtidigt växa med våra kunder.Belånar max 85% av marknadsvärdet. Amorteringsfrihet möjlig.

  Listränta: 2.04% (3 mån)

  Snittränta: 1.44% (3 mån)

  Månadskostnad: 7567 kr

 • Swedbank

  Swedbanks vision är att vara den ledande finansiella institutionen på de marknader vi är verksamma. Swedbank har 9 miljoner privatkunder och 475 000 företagskunder. Koncernen har drygt 470 kontor i Sv...

  Läs merSwedbankSwedbanks vision är att vara den ledande finansiella institutionen på de marknader vi är verksamma. Swedbank har 9 miljoner privatkunder och 475 000 företagskunder. Koncernen har drygt 470 kontor i Sverige, drygt 290 kontor i de baltiska länderna samt drygt 190 kontor i Ukraina. Koncernen har även verksamhet i Helsingfors, Kaliningrad, Köpenhamn, Luxemburg, Moskva, New York, Oslo, Shanghai, St Petersburg och Tokyo. År 2006 uppgick balansomslutningen till 1 400 miljarder kronor och antalet anställda var cirka 17 000.Belåning max 85% av marknadsvärdet. Möjlighet till amorteringsfrihet. Överbryggningslån.

  Listränta: 2.05% (3 mån)

  Snittränta: 1.5% (3 mån)

  Månadskostnad: 7584 kr

 • Marginalen

  Tidigare Lånett. Administreras nu av Marginalen Bank.

  Läs merMarginalenTidigare Lånett. Administreras nu av Marginalen Bank.Individuell räntesättning. Lånebelopp från 100 000 kr.

  Listränta: 3.5% (3 mån)

  Snittränta: 0% (3 mån)

  Månadskostnad: 10000 kr

 • Svea Ekonomi

  Svea Ekonomi AB är moderbolag i den finansiella företagsgruppen Svea, som är en av de ledande aktörerna i Sverige inom kredithantering.

  Läs merSvea EkonomiSvea Ekonomi AB är moderbolag i den finansiella företagsgruppen Svea, som är en av de ledande aktörerna i Sverige inom kredithantering.Ränta sätts individuellt. Belånar max 75% av marknadsvärdet. Inkomst minst 120000 kr/år.

  Listränta: 3.95% (3 mån)

  Snittränta: 5.25% (3 mån)

  Månadskostnad: 10750 kr

 • BlueStep Bank AB

  BlueStep Bank är specialister på bolån och ett komplement till de traditionella bankerna. BlueStep har som mål att hjälpa människor under den period som de av någon anledning inte kan ta lån hos sin t...

  Läs merBlueStep Bank ABBlueStep Bank är specialister på bolån och ett komplement till de traditionella bankerna. BlueStep har som mål att hjälpa människor under den period som de av någon anledning inte kan ta lån hos sin traditionella bank. Sedan starten 2005 har vi hjälpt tiotusentals människor med lån genom att fokusera på varje persons ekonomiska möjligheter, snarare än deras tidigare utmaningar. BlueStep erbjuder även ett brett urval av sparkonton med konkurrenskraftiga räntor.Belånar max 85 % av marknadsvärdet. Lånebelopp från 150 000 kr.

  Listränta: 4.55% (3 mån)

  Snittränta: 4.78% (3 mån)

  Månadskostnad: 11750 kr

* Consector erbjuder bolån via samarbetspartners. Lägsta räntan för bolån är 1,09 %, effektiv ränta 1,10 %. Consectors samarbetspartners erbjuder 3 mån till 10 års bindningstid för räntan på ditt bolån. Ex. baseras på ett bostadspris på 4 Mkr och en kontantinsats på 35 %, lånebelopp 2,6 Mkr, månadsvis betalning via autogiro (totalt 600 avbetalningar), återbetalningstid 50 år och ingen uppläggningsavgift. Innan bolånekredit beviljas görs en kreditprövning av banken. Banken gör en bedömning av din återbetalningsförmåga utifrån din ekonomiska situation och bankens fastställda kriterier.

Bankräntor bolån

Consector har listat de flesta bankerna i Sverige som erbjuder bolån. Listränta är högsta priset som banken kan erbjuda. Snitträntan är snittet på nya utgivna bolån senaste månaden i banken.

 • Nordea

  Nordeas vision är att vara den ledande nordiska banken, känd för sina medarbetare, som skapar betydande värde för kunder och aktieägare. Vi gör det möjligt för våra kunder att nå sina mål genom att er...

  Läs merNordeaNordeas vision är att vara den ledande nordiska banken, känd för sina medarbetare, som skapar betydande värde för kunder och aktieägare. Vi gör det möjligt för våra kunder att nå sina mål genom att erbjuda ett brett urval produkter, tjänster och lösningar inom bank, kapitalförvaltning och försäkring. Nordea har cirka 10 miljoner kunder, över 1 100 kontor och en ledande ställning inom Internettjänster med 4,8 miljoner e-kunder. Nordeaaktien är noterad på börserna i Stockholm, Helsingfors och Köpenhamn.Belånar max 85% av marknadsvärdet.

  Listränta: 1.89% (3 mån)

  Snittränta: 1.44% (3 mån)

  Månadskostnad: 7317 kr

 • Länsförsäkringar

  Länsförsäkringar består av 24 länsförsäkringsbolag som samverkar genom ett försäkrings- och utvecklingsbolag, Länsförsäkringar AB. Tillsammans bildar de Sveriges enda kundägda och lokalt förankrade f...

  Läs merLänsförsäkringarLänsförsäkringar består av 24 länsförsäkringsbolag som samverkar genom ett försäkrings- och utvecklingsbolag, Länsförsäkringar AB. Tillsammans bildar de Sveriges enda kundägda och lokalt förankrade försäkringsgrupp.Belånar max 85% av marknadsvärdet. Lånebelopp från 200 000 kr. Aviavgift 25 kr.

  Listränta: 2.03% (3 mån)

  Snittränta: 1.52% (3 mån)

  Månadskostnad: 7550 kr

 • Handelsbanken

  Handelsbankens övergripande mål är att ha en högre räntabilitet på eget kapital än ett vägt genomsnitt för övriga börsnoterade nordiska banker. Det ska åstadkommas genom att erbjuda kunderna bättre se...

  Läs merHandelsbankenHandelsbankens övergripande mål är att ha en högre räntabilitet på eget kapital än ett vägt genomsnitt för övriga börsnoterade nordiska banker. Det ska åstadkommas genom att erbjuda kunderna bättre service samtidigt som kostnadsnivån ska vara lägre än i andra banker. Lönsamhet är alltid viktigare än volym. Handelsbankens högre lönsamhet ska komma aktieägarna till del genom en högre utdelningstillväxt än genomsnittet för övriga nordiska banker.Belånar max 85% av marknadsvärdet. Lånebelopp från 100 000 kr

  Listränta: 2.05% (3 mån)

  Snittränta: 1.57% (3 mån)

  Månadskostnad: 7584 kr

 • SEB

  SEB grundades 1856 och är idag en av norra Europas ledande finanskoncerner. Entreprenörskap, internationell närvaro och långsiktiga relationer är våra viktigaste framgångsfaktorer. Målgrupp...

  Läs merSEBSEB grundades 1856 och är idag en av norra Europas ledande finanskoncerner. Entreprenörskap, internationell närvaro och långsiktiga relationer är våra viktigaste framgångsfaktorer. Målgruppen är företag och individer med höga krav på kvalitet. Koncernen rymmer spetskompetens inom alla finansiella områden. Vi är drygt 20 000 anställda i 20 länder och har drygt 630 bankkontor varav en knapp tredjedel i Sverige och ytterligare en tredjedel i Tyskland och resterande i Estland, Lettland, Litauen, och Ryssland och Ukraina. Vårt huvudfokus finns i norra Europa Men vi har kontor i världens alla viktiga finanscentra. Från Paris till New York och Shanghai.Belånar max 85% av marknadsvärdet. Amorteringsfrihet möjlig. Överbryggningslån.

  Listränta: 2.05% (3 mån)

  Snittränta: 1.36% (3 mån)

  Månadskostnad: 7584 kr

Aktuella räntor för Bolån just nu

Consector har listat de flesta bankerna i Sverige som erbjuder bolån. Listränta är högsta priset som banken kan erbjuda. Snitträntan är snittet på nya utgivna bolån senaste månaden i banken.

3 mån till 2 år
3 till 10 år
Bolag3 månader
Snittränta / Listränta
1 år
Snittränta / Listränta
2 år
Snittränta / Listränta
SBAB1.32% / 1.26%1.33% / 1.26%1.54% / 1.46%
ICA Banken1.41% / 1.49%1.34% / 1.49%1.56% / 1.69%
Landshypotek1.1% / 1.49%1.16% / 1.49%1.33% / 1.69%
Nordea1.44% / 1.89%1.57% / 1.99%1.5% / 1.99%
Skandia1.41% / 2%1.34% / 2%1.39% / 2.05%
Ålandsbanken1.25% / 2%- / 2.05%- / 2.05%
Consector1.38% / 2%- / -- / -
Länsförsäkringar1.52% / 2.03%1.57% / 2.04%1.65% / 2.01%
Danske Bank1.44% / 2.04%1.22% / 1.85%1.22% / 1.29%
Handelsbanken1.57% / 2.05%1.51% / 2.05%1.51% / 2.05%
Swedbank1.5% / 2.05%1.57% / 2.05%1.5% / 2.05%
SEB1.36% / 2.05%1.53% / 2.05%1.49% / 2.05%
Marginalen- / 3.5%5.14% / 5%5.14% / 4.5%
Svea Ekonomi5.25% / 3.95%- / -- / -
BlueStep Bank AB4.78% / 4.55%- / -- / -
Bolag3 år
Snittränta / Listränta
5 år
Snittränta / Listränta
10 år
Snittränta / Listränta
SBAB1.76% / 1.66%2.15% / 2.08%3.11% / 3.01%
ICA Banken1.81% / 1.89%2.24% / 2.31%2.95% / 3.24%
Landshypotek1.56% / 1.99%1.94% / 2.39%- / 3.39%
Nordea1.53% / 1.99%1.92% / 2.29%- / -
Skandia1.33% / 2.09%1.71% / 2.49%- / -
Ålandsbanken- / 2.05%- / 2.45%- / 3.5%
Consector- / -- / -- / -
Länsförsäkringar1.78% / 1.95%2.12% / 2.3%3.05% / 3.4%
Danske Bank1.55% / 1.85%1.93% / 2.25%- / 3.2%
Handelsbanken1.57% / 1.95%1.96% / 2.3%3.17% / 3.3%
Swedbank1.62% / 1.95%1.97% / 2.3%2.91% / 3.33%
SEB1.5% / 1.95%1.92% / 2.3%2.89% / 3.4%
Marginalen5.14% / 4%- / -- / -
Svea Ekonomi- / -- / -- / -
BlueStep Bank AB5.88% / 5.1%5.04% / 5.5%- / -

Jämför bolån

Att jämföra räntor på Bolån är en mycket viktig sak att göra då boendet ofta är den största affären man gör som privatperson. Då får det väldigt stor betydelse med någon procent hit eller någon procent dit. Räntorna på bolån kan variera ganska mycket när man jämför banker emellan. Därför är det viktigt att man inte bara accepterar det första erbjudandet man får från den första banken man frågar.

Olika bolåneräntor på olika banker

listräntor

Bankräntorna kan anges på flera olika sätt. Bankerna kan ange listräntor, vilket är den högsta räntan de olika bankerna erbjuder på rörlig ränta eller bunden 3 månader vilket är den kortaste tiden man kan binda ett bolån på nu för tiden.

Snittränta

Ofta så ger bankerna rabatt på bolåneräntan för att locka kunderna till sig. Olika banker ger olika rabatt till olika kunder. Den genomsnittliga räntan som en bank ger ut till sina kunder under den senaste månaden brukar kallas för snitträntan.

Hitta bästa bolåneräntan

Att hitta det bästa bolånet för dig kan vara svårt. Det gäller inte bara att hitta den lägsta snitträntan eller den bästa lägsta listräntan. Olika banker har olika kundpreferenser vid olika tillfällen. Detta innebär att ibland vill bankerna ha en kund med ett visst beteendemönster och ibland vill bankerna ha en annan typ av kund. Då kan man bara märka det om man söker huslån hos flera olika banker. När man söker bolån hos en bank så tar banken en så kallad UC eller kreditupplysning från Upplysningscentralen för att se hur din situation ser ut. Denna Uc registreras och sparas i 12 månader. Om man går och söker på flera banker så ser bankerna att man har sökt bolån på flera banker och detta kan försämra din kreditvärdighet.

 

Att göra en jämförelse genom en låneförmedlare föra att hitta den bästa bolåneräntan löser detta problem. Då tar låneförmedlaren en kreditupplysning som de delar med bankerna som låneförmedlaren har avtal med så att det bara registreras en förfrågan hos UC. Sedan presenteras erbjudandena från bankerna för kunden som kan välja den bank som ger lägst ränta eller den banken som du själv föredrar.

Läs mer