Så fungerar bolån genom Consector

Consector fungerar som en mellanhand och förhandlar dina bolån åt dig som kund. Du börjar med att fylla i en intresseanmälan så kommer en personlig bolånerådgivare att kontakta dig. Vi inhämtar uppgifter om dig och din situation, önskat lånebelopp och samtycke ges till Consector att inhämta en kreditupplysning på dig för att erhålla mer information om dig och din kreditvärdighet.

Kreditupplysningen görs av Upplysningscentralen (UC) via Consector vilket möjliggör att samtliga våra samarbetsbanker kan dela på en och samma kreditupplysning utan att det registreras fler förfrågningar på dig som kund.

Vi behandlar din ansökan och skickar din förfrågan till utvalda samarbetspartners. Bankerna återkommer sedan med föreslagna villkor.

Erbjudanden presenteras transparent för dig som kund i vår onlinetjänst Mina sidor. I inloggat läge väljer du själv eller tillsammans med din personliga låneexpert det lånet som passar dig och dina behov bäst. Därefter paras du ihop med utvald bank och du får möjlighet till lägre räntekostnader.

* Consector erbjuder bolån via samarbetspartners. Lägsta räntan för bolån är 1,09 %, effektiv ränta 1,10 %. Consectors samarbetspartners erbjuder 3 mån till 10 års bindningstid för räntan på ditt bolån. Ex. baseras på ett bostadspris på 4 Mkr och en kontantinsats på 35 %, lånebelopp 2,6 Mkr, månadsvis betalning via autogiro (totalt 600 avbetalningar), återbetalningstid 50 år och ingen uppläggningsavgift. Innan bolånekredit beviljas görs en kreditprövning av banken. Banken gör en bedömning av din återbetalningsförmåga utifrån din ekonomiska situation och bankens fastställda kriterier.