Consector jämför +20 kreditkort & hittar de lägsta räntorna & de högsta bonusarna!

 • Snabb Analys av dina köp för optimering av bonus/ränta
 • Enkel & Snabb ansökan
 • Auktoriserade av finansinspektionen

Consector är privatekonomiska experter & hittar det bästa kreditkortet åt dig – helt kostnadsfritt så klart.

Kundbetyg för Consector

Consector får utmärkt betyg på Trustpilot

“Bra handläggare, snabb uppföljning, bra information om banken. Kan verkligen rekommendera detta företag till alla som vill förbättra sin privatekonomi.”

— Paula

Vi hjälper dig att hitta rätt!

Vi analyserar ditt köpbeteende och utifrån hur du använder ditt kreditkort ger vi dig rätt förutsättningar för att betala mindre för din konsumtion och kunna utnyttja fördelar av ett kreditkort.

JÄMFÖR KREDITKORT HÄR!
En hög med kreditkort

CONSECTORS KREDITKORTSTJÄNST GER DIG:

Valuta för pengarna

Valuta för pengar

Pengar tillbaka

Lönsamma inköp

Lönsamma inköp

Vägledning i kreditkortsdjungeln

Vägledning i kreditkortsdjungeln

Vår process:

Information om tjänst

Information om tjänst

Frågor

Val av kreditkort

Personuppgifter & godkännande

KREDITKORT OCH BETALKORT – SÅ FUNGERAR DET

Ett kreditkort är en variant av kontokort, där kortutställaren istället för att dra köpbeloppet från pengar du redan har, ger dig beloppet på kredit – och kliver in som en sorts mellanhand. Vid slutet av varje månad får du sedan en sammanställning på de krediter du är skyldig banken, och väljer att betala tillbaka hela beloppet alternativt dela upp återbetalningen, men får då så småningom betala ränta på de belopp som du inte betalar. För de allra flesta kreditkort finns en övre kreditgräns för hur mycket du kan köpa för varje månad, vilket syftar till att skydda mot överkonsumtion. Vissa kontokort tillåter inte dela upp köpet under en återbetalningstid utan kräver att du betalar hela utnyttjade kreditbeloppet efter den räntefria perioden, dessa kort kallas betalkort.

 

Den vanligaste korttypen av kortbetalningar är bankkort s.k. debetkort s.k. pay-now , dessa kortbetalningar belastar ditt bankkonto direkt och med dessa kort erhålls oftast inga förmåner. Betalkort går ofta utomlands under namnen travel och entertainmentkort är ofta förekommande som företagskort medans kreditkort används i större utsträckning av konsumenter. Kreditkort och betalkort kombinerar möjligheten för kreditfria köp, bonus, rabatter, försäkringsskydd och då det tillförs nya kort på marknaden löpande tillsammans med ändrade villkor är det effektivt att se över vilka alternativ som finns.

VILKA KREDITKORTSUTGIVARE FINNS DET?


De vanligaste kreditkortsutgivarna är Mastercard, Visa och American Express, Diners Club och Eurocard. Det mest kända betalkortet som blivit känt för bäst bonusprogram och mest lockande kort är American Express. Med dessa kort skall beloppet i sin helhet betalas in varje månad i efterskott. Både Mastercard och VISA ger idag ut debetkort, kreditkort och betalkort genom flera olika samarbetspartners. Det kändaste betalkortet i Sverige är SAS Eurobonus och Eurocard. Det är bra att använda Consectors kreditkortstjänst för att hitta vilket kreditkort eller betalkort som passar dig bäst.

VILKET KREDITKORT ELLER BETALKORT SKA JAG HA?

Det finns många alternativ av kreditkort och ofta är det svårt att veta vilket kreditkort eller betalkort som passar ditt behov bäst. Consectors jämförelsetjänst för kreditkort ger dig en möjlighet att hitta och jämföra kreditkort som passar ditt syfte och därefter finna kortet som ger dig mest värde för pengarna och därmed mest poäng eller bonus. Ofta vet man inte om kreditkortet eller betalkortet som man har är bra, vilken ränta betalar man för utnyttjad kredit och vilka förmåner såsom rabatter, bonus eller återbäring som man erhåller. Consectors kreditkorts jämförelse är till för att hjälpa dig att hitta ett bättre kreditkort så att du kan få mer ut av ditt kort. Jämförelsen är helt kostnadsfri och vi undersöker marknaden för kreditkort löpande för att hitta det billigaste och bästa kreditkortet eller betalkortet.

VARFÖR SKA JAG HA ETT KREDITKORT ELLER BETALKORT?

Fördelen med att ha ett kreditkort är många, men den huvudsakliga är om du plötsligt skulle drabbas av oförutsedda utgifter så står du inte utan pengar på kontot. Du kanske måste åka på en dyr resa om någon anhörig insjuknar. Du kanske blir hastigt sjuk själv och måste köpa dyra mediciner. Ditt hem kanske blir obeboeligt och du måste checka in på ett hotell under några veckor. Men det behöver inte bara vara eventualiteten av oförutsedda utgifter som gör att du skaffar ett kreditkort; ibland kan det bara vara bekvämt att ha möjligheten och tryggheten med att kunna göra ett spontaninköp, för att sedan kunna göra avvägningar och omprioriteringar i efterhand – istället för att göra dem före köpet. Historiskt har många sparat ihop till resor och kapitalvaror, idag är det vanligt att först resa iväg och fånga nuet och därefter betala av krediten. Det kan därför vara viktigt att se över villkoren så man inte betalar onödigt höga räntor.

VAD FINNS DET FÖR ALTERNATIV TILL KREDITKORT ELLER BETALKORT?

Innan du skaffar ett kreditkort bör du fråga dig om det verkligen är det du behöver. Ett alternativ till kreditkort skulle istället kunna vara ett privatlån, vilket vi på Consector givetvis också kan förhandla fram åt dig. Fördelen med ett privatlån är att du vet exakt hur mycket pengar du ligger ute med, vilket ger din privatekonomi en helt annan förutsägbarhet. Du får också en fast avbetalningsplan från långivaren vilket återigen minskar risken för att du ska ta dig vatten över huvudet och överkonsumera. Nackdelen med ett privatlån är att hela beloppet är räntebelagt, så du kommer inte undan räntorna.

 

Med ett kreditkort betalar du förvisso en årsavgift, men du behöver inte betala ränta under den räntefria perioden, vanligaste den första månaden men ibland upp till 60 dagar, och dessutom får du i många fall poäng och bonus som kan omvandlas till andra förmåner för dina köp. Det finns även online krediter som Consector kan erbjuda via våra samarbetspartners och då fungerar det som ett virtuellt kreditkort som du utnyttjar när det passar dig. Detta är ett förhållandevis nytt koncept som vi gärna vill lyfta fram för att slippa söka hos andra leverantörer. Kontakta oss så berättar vi gärna mer om detta.

ANDRA FÖRDELAR MED KREDITKORT ELLER BETALKORT

Utöver det vi tidigare nämnt kring räntefri återbetalning, poängsamlande, bonus och hög flexibilitet ingår ofta försäkringar – gällande din resa och personliga hälsa i form av olycksfallsförsäkringar – och avbeställningsskydd när du köper resor med ditt kreditkort. Andra förmåner som bankerna ger kan vara en VIP-behandling i form av tillgång till förtur av biljetter till evenemang, eller andra erbjudanden i form av rabatter och presentkort. De många konsumentvänliga fördelarna gör att privatpersoner i större utsträckning föredrar kreditkort framför privatlån. Mindre belopp under 50 000 kr brukar ofta resultera i kreditkort istället för privatlån.

HUR FUNGERAR CONSECTOR KREDITKORT OCH BETALKORTS JÄMFÖRELSE?

Idag är det ingen nyhet att konsumenter kan jämföra exempelvis resor online för att hitta en billig och bra flygbiljett. Consectors kreditkortstjänst bygger på samma koncept. Vi vill att det ska vara lika enkelt när du skall finna det bästa kreditkortet med mest förmåner, rabatt eller bonus? Consector fungerar som en bra mellanhand som hjälper dig att hitta det bästa kreditkortet på nätet. Consector har gjort en djupgående analys över samtliga kreditkort på marknaden och tagit fram ett enkelt frågeformulär för att hjälpa konsumenter att hitta bästa kortet för sitt individuella köpbeteende. Vi har analyserat de finstilta villkoren och tittat på värdena av nedan och vägt in fördelarna utifrån ditt konsumentbeteende. Consector analyserar löpande nya kreditkort och betalkort för att gå igenom aktuella erbjudande och nyheter. Nedan är några av de parametrar som vi analyserar.

 

 • Aviavgift
 • Årsavgift
 • Årsränta
 • Effektiv ränta
 • Räntefria dagar
 • Valutaväxlingsavgift
 • Uttagsavgift(inrikes)
 • Uttagsavgift(utrikes)
 • Kreditgräns
 • Avbeställningsskydd
 • Bagageförsening
 • Försenat flyg
 • Dödsfall
 • Concierge
 • Lounge
 • Bonussystem
 • Övriga mervärde
 • Årskostnad
 • Kreditkostnad
 • Resekostnad
 • Rabatter


Ansök redan idag och se vilket kort som passar dig, tjänsten hos Consector är kostnadsfri.

 

HUR FUNGERAR CONSECTORS KREDITKORTSANALYS, STEG FÖR STEG?

Så här går det till:

  1. Kund söker möjlighet att förbättra eller hitta ett nytt kreditkort.
  2. Kund besvarar frågor om kreditbeteende och får förslag på kreditkort eller betalkort från Consector.
  3. Kreditkort för kundens beteende presenteras illustrativt för kund.
  4. Ställningstagande av föreslagna kreditkortsalternativ görs av kund individuellt eller i samråd med en kreditkortshandläggare över telefon. Kreditkortshandläggaren erbjuder därmed förklaringar av de olika korten om så önskas.
  5. När kund besvarat frågor, valt kreditkort och godkänt gällande villkor från Consector görs en kreditupplysning på kund. Endast en kreditupplysning registreras på kunden och kund kan få anbud från flera aktörer.
  6. Om kund accepterar utförs all ytterligare hantering i ärendet av kreditkortsutgivaren. Valt kreditkortsbolag skickar hem handlingar till kundens folkbokföringsadress för underskrift alternativt signerar kunden online via Bank-ID.

 

Läs mer

Vanliga frågor

Vi vill att att du ska känna dig trygg när du ansöker om lån via oss. Om du är du osäker på något, läs gärna igenom våra Frågor & svar, eller kontakta vår kundservice på 0770-221 222.

Vad är ett kreditkort?

Ett kreditkort ger dig möjligheten att köpa saker på kredit, istället för att betala med pengar som du redan har. Så istället för att det är du som betalar vid köptillfället är det kreditgivaren som gör det, åt dig. Sedan skickar kreditgivaren ut en faktura vid slutet av varje månad, där den sammanställer alla köp som du har gjort med kortet, och vad du är skyldig. Om du betalar alla dina skulder på direkten slipper du ofta betala ränta.

Varför ska jag jämföra kreditkort?

Olika kreditkort är utformade för olika livsstilar och ekonomiska situationer. Vissa värderar bonusar mer än kort utan avgifter till exempel. Det bästa kreditkortet för dig kanske inte är bäst för någon annan. Genom att göra våran jämförelse så är det lättare att hitta rätt kort för dig.

Har alla kreditkort bonus?

Nej, alla kreditkort har inte bonus. Vissa har inga avgifter istället. Genom att jämföra kreditkort genom Consector får du hjälp att välja kreditkort som passar dig bäst.

Hur tjänar kreditkortsgivaren pengar på mig om jag inte betalar någon ränta?

Genom att ta ut aviserings- eller administrationsavgifter, och ibland även en årsavgift. Det kan också tillkomma en valutapåslagsavgift när du tar ut pengar utomlands, eller handlar i utlandet.

Vilket kort passar mig bäst?

Baserat på ditt konsumtionsbeteende så passar olika kreditkort just dig bäst. Gör Consectors kreditkortsanalys för att ta reda på vilket kort som passar dig! Ansök ovan.

Vad är valutaväxlingsavgift?

Om du använder kortet utomlands så lägger de flesta kreditkortsutgivare på en avgift mellan 1-3 % för att du handlar i en annan valuta. För dig som reser mycket så är detta en onödig kostnad. I och med att Consector har kartlagt marknaden för kreditkort så kan vi hjälpa dig att finna kreditkorten som har 0 % i valutaväxlingsavgift.

Vilka är Consector?

Consector är en fristående låneförmedlare som verkar på den nordiska marknaden. Vi hjälper dig, förutom med att hitta en lämplig kreditkortsgivare, med att konkurrensutsätta dina lån med målsättning om att förbättra och sänka dina räntekostnader.

Hur bevarar ni mina uppgifter?

Consector behandlar dina uppgifter med yttersta sekretess och delar dem endast med Upplysningscentralen och våra samarbetande banker. Vi säljer inte vidare registret till tredje part. Personuppgifter som Consector inhämtar behandlas i överensstämmelse med personuppgiftslagen (SFS 1998:204).

Betygsätt Kreditkort hos Consector

4 av 5 baserat 130 röster