Frågor och svar

Något du undrar över?

Det är mycket att hålla koll på med lån

Vi har därför samlat ihop de vanligaste frågorna här. Hittar du inte svaret

på det du undrar? Då är du så klart välkommen att kontakta kundservice!

Vilket kort passar mig bäst?

Baserat på ditt konsumtionsbeteende så passar olika kreditkort just dig bäst. Gör Consectors kreditkortsanalys för att ta reda på vilket kort som passar dig! Ansök.

Vad är effektiv ränta?

Detta är ett jämförelsemått för att jämföra olika låneprodukter och kreditkort. När man talar om effektiv ränta menar man den totala kreditkostnaden som anges som den årliga räntan på ett lånebelopp. I den effektiva räntan tar man hänsyn till samtliga kostnader, men också när utbetalningarna sker. I kostnaderna kan det till exempel ingå uppläggningsavgift och faktureringsavgift. Enkelt förklarat så kan man säga att den effektiva räntan är den verkliga kostnaden för lånet.

Vad är skillnaden mellan ett betalkort och kreditkort?

För betalkort och kreditkort så får man som kortinnehavare en räkning i efterskott på sina inköp. Om man har ett kreditkort så kan man välja att delbetala fakturan över tid och behöver därmed inte betala hela fakturan på en gång. Då tar kreditkortsutgivaren ut en ränta. Detta kan vara ett sätt att finansiera ett större inköp. Betalas hela fakturan med en gång för ett kreditkort utgår ingen ränta. För betalkort så finns inte möjligheten att dela upp betalningen.

Hur fungerar Consectors kreditkortsanalys?

Consector har gjort en djupgående analys över samtliga kreditkort på marknaden och tagit fram ett frågeformulär för att hjälpa konsumenter att hitta rätt kort för sitt individuella köpbeteende. Alltifrån försäkringar till valutaväxlingsavgifter har tagits hänsyn till.

Vad är valutaväxlingsavgift?

Om du använder kortet utomlands så lägger de flesta kreditkortsutgivare på en avgift mellan 1-3 % för att du handlar i en annan valuta. För dig som reser mycket så är detta en onödig kostnad. I och med att Consector har kartlagt marknaden för kreditkort så kan vi hjälpa dig att finna kreditkorten som har 0 % i valutaväxlingsavgift.