Vad är lån utan säkerhet?

Vad är lån utan säkerhet?

Lån utan säkerhet är ett lån där långivaren baserar utlåningen på låntagarens förmåga att betala tillbaka lånet och utbetalas utan säkerhet, även kallat blancolån. Låntagaren bestämmer själv syfte och väljer återbetalningstid från 1 till 20 år. För att långivaren ska bevilja ett lån utan säkerhet görs en kreditupplysning för att bedöma låntagarens kreditvärdighet och förmåga att återbetala lånet.

Vad är lån utan säkerhet

Vad kan du låna till med ett lån utan säkerhet?

Ett lån utan säkerhets syfte är att du ska kunna låna pengar till i princip vad som helst tillskillnad från ett lån med säkerhet såsom bolån där kravet är att bostaden är säkerhet. Ett lån utan säkerhet är ett s.k. konsumtionslån vilket innebär att du själv väljer syfte för lånet.

Vanligt syfte för lån utan säkerhet är lån till bil, renovering, möbler, semester, bostad, företag, investering, tandläkare, operation, bröllop, studier, båt ,vitvaror och övrigt.

Fördelen med ett lån utan säkerhet är att du kan i princip kan låna till vad som helst och det finns ingen säkerhet knutet till lånet. När du får utbetalt ett lån utan säkerhet kan du använda pengarna till det du önskar.

Hur får jag ett lån utan säkerhet?

De flesta banker och kreditgivare erbjuder lån utan säkerhet. Då det är individuell ränteprissättning på lån utan säkerhet och räntan sätts efter din betalningsförmåga finns det ett stort värde att jämföra lån utan säkerhet med flera banker innan du väljer alternativ.

Consector har samarbete med ett flertal banker och kan hjälpa dig helt kostnadsfritt att jämföra lån utan säkerhet genom endast en kreditupplysning. Genom att ansöka hos lån hos Consector skickas din ansökan till flera banker och du kan i lugn och ro välja det lån utan säkerhet som passar dig bäst.

Ansök idag till ett lån utan säkerhet. Consector hjälper dig snabbt och enkelt att hitta bästa villkoret när du hitta ett lån utan säkerhet. De flesta av våra samarbetsbanker arbetar med Bank-ID och betalar snabbt ut direkt till kontot.

Vad krävs för att få ett lån utan säkerhet?

För att få ett lån utan säkerhet krävs oftast en fast anställning och en lön över 10 000 kr per månad. Consector samarbetar med ett flertal banker och kan även erbjuda kunder med andra anställningsformer lån utan säkerhet.

För att bankerna ska kunna bevilja ett lån utan säkerhet görs en kreditupplysning. Bankerna och kreditgivarna gör sedan en bedömning av din betalningsförmåga och om de bedömer att du har utrymme i din ekonomi att betala ränta och amortering beviljas ett lån.

Hur mycket kan man låna utan säkerhet?

Lån utan säkerhet beviljas från 10 000 kr till 600 000 kr beroende på bank och dina förutsättningar att få lån. För att ansöka om lån utan säkerhet förenklar det om du är fast anställd, har inkomst över 10 000 kr per månad och du måste vara över 18 år och inte ha några betalningsanmärkningar.

Våra handläggare hjälper dig att beräkna vad kostnaden är för att låna och hur mycket du kan låna utan säkerhet redan idag. Kontakta oss på Tel: 0770-221222 så hjälper vi dig vidare.


Jämför låneerbjudande - Ansök här

Privatlån med ränta från 2,90% Bolån med ränta från 1,24 %

Jämför låneerbjudande - Ansök här

Privatlån med ränta från 2,90% Bolån med ränta från 1,24 %