Vad är omstartslån?

Vad är omstartslån?

Omstartslån är en typ av lån som vissa långivare erbjuder till personer som av olika skäl behöver starta om ekonomiskt, exempelvis personer som har betalningsanmärkningar eller personer som har många smålån och som vill samla alla lån på ett ställe. För att kunna ta ett omstartslån krävs att du klarar en sedvanlig kreditprövning, att du har en inkomst och äger eller ska köpa en bostad som kan användas som säkerhet för lånet.

Vad är omstartslån

Vad kan du låna till med ett omstartslån?

Ett omstartslån är oftast för de individer som har en skuldbörda och betalningsanmärkningar vilket innebär att du har lån som kostar för mycket, hamnat i en ond spiral och vill få en lösning med lägre kostnader för dina lån.

Ett omstartslån kan även användas till att lösa dyra krediter och lån, köpa en bil, renovera bostaden eller ex. köpa en båt. Du bestämmer själv vad du önskar använda ett omstartslån till. Om du har skulder hos kronofogden eller inkassobolag så måste du lösa dessa innan du köper något annat för omstartslånet.

Hur fungerar ett omstartslån?

Ett omstartslån är något man har ett kortare tag för att komma tillrätta med dyra lån och betalningsanmärkningar, skulder hos Kronofogden eller inkasso.

Ofta är räntan hög på omstartslån i förhållande till ett bolån. Därför är omstartslån ett sätt att komma tillrätta med felaktiga beslut och i förlängningen övergå till ett vanligt bolån.

Vad krävs för att få ett omstartslån?

Det är inte alla banker som arbetar och beviljar omstartslån. Bankerna som beviljar omstartslån har lite olika krav på vad som behövs för att få beviljat ett omstartslån.

Kontakta Consector så hjälper vi dig att hitta en lösning om det gäller omstartlån eller andra lån och krediter. Consector arbetar med flertalet banker och är experter på lån och krediter. Kontakta oss idag för en kostnadsfri konsultation om din lånesituation.


Jämför låneerbjudande - Ansök här

Privatlån med ränta från 2,90% Bolån med ränta från 1,28 %

Jämför låneerbjudande - Ansök här

Privatlån med ränta från 2,90% Bolån med ränta från 1,28 %