Pontus Holgersson

Grundare och VD

Om Pontus

Bild på PontusPontus Holgersson heter jag och är grundare till bolaget Consector. Jag har mångårig erfarenhet av bank och finansbranschen och arbetat idag som VD för Consector. Utöver min erfarenhet att starta och leda fintechbolag har jag i mina tidigare privatrådgivningsroller väglett hundratals kunder till bättre privatekonomiska beslut. Jag har ett stort intresse för konsumenters beteende och genom att förklara, vägleda och ge enkla råd vill jag få fler konsumenter att ta rationella beslut kring sin privatekonomi. Consector är en låneförmedlare som arbetar med att erbjuda personlig rådgivning till privatpersoner gällande såväl bolån, privatlån och billån eller kredit. Consector skapades för att ge konsumenter mer makt i sina beslut kring lån. Consector är ett privatägt bolag som är grundat av mig och min kollega Jonas Ryberg men vi är även delägda av Max Matthiessen och Optimizer Invest. Vi är idag Sveriges ledande fullsortimentsbutik för lån.

Min erfarenhet

  • +10 års erfarenhet av bank och finansbranschen. Jag startade mitt första kapitalförvaltningsbolag 2009 och har sedan dess varit aktiv i finansbranschen.
  • Har arbetat på en av Sveriges ledande förmedlare Söderberg & Partners och byggt upp ett eget kapitalförvaltningsteam. Varit delaktig i Brummer & Partners satsning för att bygga ett eget försäkringsbolag.
  • Mångårig erfarenhet av privatekonomisk rådgivning inom bank, kapitalförvaltning och försäkringsförmedling och bolåneförmedling. Licensierad bolånerådgivare och kapitalförvaltare genom Swedsec och Liv och försäkringscertifierad av IFU Handelshögskolan,
  • Arbetat med kapitalförvaltning och kvalificerad analysdriven finansiell rådgivning samt försäljning.
  • Bakgrund från Lunds Universitet med masterexamen på Ekonomprogrammet följt av studier på ESCP-EAP i Paris som var rankad till tredje bästa managementskolan i världen 2009. Erfarenhet analys av ekonomiska data, bygga upp digitala strategier och ledarskap inom fintech.
  • Ledarskapsutbildning från idrotten genom GTU.
  • På min fritid har jag ett stort mat och vin intresse. Jag spelar gärna tennis, paddel och golf och då det finns tid och ges tillfälle på vintern åker jag gärna skidor.

Du hittar ytterligare beskrivning på min LinkedIn