Consector och Max Matthiessen ingår strategiskt samarbete

Consector och Max Matthiessen ingår strategiskt samarbete

Pressrelease

Låneförmedlaren Consector påbörjar samarbete med försäkringsförmedlaren Max Matthiessen för att vidareutveckla marknaden inom upphandling av lån.
Consector är en låneförmedlare som ger personlig rådgivning för att underlätta för privatpersoner att hitta de bästa lånevillkoren för såväl bolån som privatlån och kreditkort. Erbjudandet går ut på att kostnadsfritt hjälpa kunder att utvärdera och konkurrensutsätta hela sitt kreditengagemang. Målsättningen är att minska räntekostnaderna. Bolaget grundades 2014.
 
Max Matthiessen är, tillsammans med Willis Towers Watson, Nordens ledande konsult och förmedlare inom försäkring, förmåner, HR samt sparande. Genom samarbetet erhåller Max Matthiessen en option att bli en väsentlig delägare i Consector. Max Matthiessen har lång erfarenhet av att hjälpa arbetsgivare och privatpersoner med upphandling, analys, paketering, rådgivning och administration av marknadens främsta spar- och försäkringslösningar.
 
– Max Matthiessen har som ambition att utöka erbjudandet kring kundernas privata engagemang och Consector fyller en viktig funktion med sin upphandlingsplattform för lån och krediter, säger Christoffer Folkebo, VD på Max Matthiessen.
 
– I Sverige har förmedling av bolån ännu inte tagit fart som det har gjort utomlands, på marknader såsom USA och Storbritannien. Tillsammans med Max Matthiessen hoppas vi att kunna driva utvecklingen framåt och hjälpa kunder till mer konkurrenskraftiga erbjudanden inom framför allt bolån. Vår ambition är att vara en fullsortimentbutik som hjälper kunder med alla typer av lån och tillsammans med Max Matthiessen kan vi utveckla erbjudandet ytterligare till en stark kundgrupp, säger Pontus Holgersson, VD och grundare av Consector.
 
Bakom Consector står grundarna och entreprenörerna Pontus Holgersson och Jonas Ryberg, som båda har en bakgrund i finansbranschen. Tove Bångstad, tidigare fondchef på SEB och nu nordisk chef på Amundi Asset Management, är styrelseordförande. Investmentbolaget Optimizer Invest är delägare sedan starten och förra året gick Verdane Capital in i Consector genom att förvärva Aggregate Medias andel. Nya i styrelsen är Arne Liljedahl, tidigare CFO i Nordea samt ordförande för SBAB och Carnegie Investment Bank. Därutöver går Johan Kinnander in som representant för Optimizer Invest. Johan är tidigare Nordenchef för Google.
 
– Vi känner oss mycket trygga med vår styrelse och ägarstruktur för att kunna fortsätta utveckla vårt erbjudande. Vi brukar jämföra oss med resebranschen, förut bokade många biljetter via ett fysiskt resevaruhus, idag bokas lejonparten av alla resor online via olika jämförelsesajter. Samma utveckling ser vi inom lån och krediter. Vår bedömning är att inom fem år kommer många kunder att välja en förmedlare när de upphandlar sina lån, av den enkla anledningen att det är smidigare och mer tidseffektivt, säger Pontus Holgersson.
 
För mer information, vänligen kontakta:
 
Glenn Nilsson
Vice VD, Max Matthiessen
Telefon: 0733-757517
Epost: glenn.nilsson@maxm.se
 

Pontus Holgersson
VD, Consector
Telefon: 0734-22 33 31
Epost: pontus.holgersson@consector.se