Ny delägare ger Consector kickstart för tung medieexponering

Ny delägare ger Consector kickstart för tung medieexponering

Consector växlar upp aktiviteten på låneförmedlarmarknaden när Aggregate Media tas in som ny delägare.

Uppstickaren Consector har på kort tid etablerat sig som en av de viktigaste aktörerna på låneförmedlarmarknaden.

Aggregate Media, riskkapitalbolaget med ett dussin av Sveriges allra tyngsta mediabolag bakom sig, går nu in som delägare i Consector.

Via Aggregate Medias olika fonder investerar större mediaaktörer i startups som har ett starkt behov av medieexponering för att kunna växa. Nu går Aggregate in i Consector med en storsatsning för att öka mediaexponeringen som motsvarar ett par miljoner SEK.

– Consectors team har byggt en låneplattform som kan skapa stort mervärde för varje svensk i vardagen, säger Patrik Rosén, VD för Aggregate Media och med bakgrund från MTG, Bonniers och Spray.

– Med de möjligheter till mediautrymme denna investering betyder kan Consector snabbare slå igenom med sitt helhetskoncept till marknaden.

Consector, som lanserades i slutet av förra året, ägs av grundarna Pontus Holgersson och Jonas Ryberg, samt av investmentbolaget Optimizer Invest, som varit delägare från starten. Bolagets ordförande är Tove Bångstad, Nordisk chef på Amundi Asset Management och tidigare fondchef på SEB.

– Det är mycket värdefullt för Consector att få in en strategisk partner som kan öka varumärkeskännedomen så att fler får upp ögonen för vår tjänst, säger Consectors VD Pontus Holgersson.

– På detta sätt kommer vi att synas och höras i fler kanaler med vårt erbjudande om en shoppingplats för alla krediter. Aggregates investering betyder en mångdubbling av vår medieexponering.

Aggregate Media, som startades 2002, har redan hunnit göra drygt 160 stycken transaktioner i många olika branscher, främst inom e-handel och digitala tjänster. Kanalerna Aggregate förfogar över innefattar tidningar, Internet, TV, radio och utomhus.

För mer information, vänligen kontakta:

Pontus Holgersson

VD

Telefon: 0734-22 33 31

Epost: pontus.holgersson@consector.se

Hemsida: www.consector.se