Privatlån? Jämför 30 Banker & Få Lägsta Räntan på 60 sekunder!

  • Jämför 30 banker & kreditinstitut på 60 sekunder!
  • Privatlån utbetalt direkt, snabbast på 18 minuter!
  • Låna upp till 600 000 SEK, från 2,90% ränta!

Nytt lån utan säkerhet? Consector förhandlar räntan åt dig. Fyll i ansökan, så jämför vi bankernas räntor – kostnadsfritt.

Kundbetyg för Consector

Consector får utmärkt betyg på Trustpilot

“Bra handläggare, snabb uppföljning, bra information om banken. Kan verkligen rekommendera detta företag till alla som vill förbättra sin privatekonomi.”

— Paula

Få låneerbjudanden från upp till 30 banker

Ange det belopp du vill låna inklusive befintliga lån du vill lösa. Du kan låna mellan 10 000 - 600 000 kr.
Kostnad ca: Kostnad: 0 kr / mån
Kostnaden är ett endast ett exempel.
Tips för att få ned månadskostnaden:
  • Sök lånet över fler år
  • Lägg till en medsökande
Belopp för att lösa lån: Belopp till annat:

Få låneerbjudanden från upp till 30 banker!

Säkert & kostnadsfritt
Genom att skicka in ansökan godkänner jag Consectors villkor*

*Den lägsta räntan som erbjuds av våra samarbetspartners på privatlån är 2,90 %, effektiv ränta 2,94%. Räntan du/ni erhåller är rörlig och sätts individuellt utifrån dina förutsättningar och din privatekonomiska situation, nominell ränta från 2,90 % - 29,33 %. Våra samarbetsbanker erbjuder återbetalningstid från 1 till 20 år, uppläggningsavgift från 0 kr till 795 kr och aviavgift 0 kr till 40 kr. Ex. annuitetslån 100 000 kr med start-/aviavgift 0 kr, återbetalningstid 5 år, rörlig ränta 4,85 %, effektiv ränta 4,96 % ger månadsbetalningar om 1881 kr och totalt betalningsbelopp 112 860 kr.

Några av våra samarbetspartners

Vad är privatlån?

Privatlån, även kallat blancolån, är ett lån utan säkerhet, vilket innebär att du kan låna pengar utan säkerhet. Tidigare användes benämningen blancolån men idag är det mer populärt att dessa typer av lån utan säkerhet refereras till privatlån. Ofta används lån utan säkerhet för konsumtion, samla lån och konsolidera tidigare lån eller skulder. Dessa lån kan också användas till att betala ett större inköp som en bil, båt, bröllop, renovering eller finansiera en utbildning.

Storbankerna marknadsför ofta privatlån under medlemslån, enkla lånet, fritidslån eller billiga privatlån. Banklån har vanligtvis lägst ränta jämfört med kreditkort vilket gör dessa betydligt mer förmånliga. Räntorna för lån utan säkerhet sätts individuellt och baseras på personliga förutsättningar och bankernas riskbedömning. Att samla dina lån hos en bank blir ofta billigare och hjälper dig att spara dig mycket pengar. Vi hjälper dig att omförhandla, upphandla eller jämföra dina blancolån och privatlån för att hitta billigaste lånet.

Hur kan Consector hjälpa dig med ditt privatlån?

Consector är en kostnadsfri jämförelsetjänst för dig som vill hitta ett billigt eller billigare lån med låg ränta. Vår tjänst ger dig möjlighet att upphandla banklån direkt från din dator, mobil eller surfplatta och majoriteten av våra banker betalar ut direkt till kontot inom 24 timmar. Signering av skuldebrev sker per post, eller med e-legitimation så som Bank-ID eller Mobilt Bank-ID. Låna 100 000 kr med låneförmedlare är en snabb och billig lösning.

Att göra en jämförelse hos en låneförmedlare som Consector och upphandla konsumtionslån eller blancolån ger dig möjlighet att hitta marknadens lägsta räntor och nå en billigare månadskostnad så att pengar kan sparas eller användas till annat. Överlag så är det lättillgängligt idag att låna 100 000 kr, 150 000 kr, 350 000 kr eller 600 000 via en låneförmedlare på internet eller telefon. Gör en ansökan direkt för att se vilken ränta som du kan få på ditt privatlån och blancolån. Vi arbetar med många av marknadens ledande banker vilket ger dig möjlighet att få lägst ränta efter dina förutsättningar. Vi har till och med banker som accepterar om man har betalningsanmärkning. Ansök direkt för att se vilket villkor du kan få, jämförelsen är alltid kostnadsfri, en billig lösning att upphandla lån.

Hur kan du använda ett privatlån?

Kanske ska du köpa en ny bil, köpa en båt eller renovera hemmet och vill hitta det bästa lånet? Eller är du kanske i behov av extra pengar då något oväntat inträffat? Då kan ett lån vara lösningen. Använd ditt lån för att samla och konsolidera skulder, ta ett nytt lån, täck gamla räkningar, eller gör några förbättringar i hemmet? Ett konsumtionslån är ett lån utan säkerhet och kan därför användas till i princip vad som helst. Lånet kan användas för att göra mindre inköp för några tusenlappar precis som att finansiera ett bostadsköp eller bilköp.

Syftet med ett privatlån

Ibland kan det även dyka upp intressanta investeringsmöjligheter som inte har med bolånet att göra. Då är ett lån utan säkerhet ett snabbt och smidigt alternativ för att kunna investera utan att behöva spara ihop till hela beloppet. Privatlån har blivit allt vanligare vid bostadsköp om man t.ex. inte har hela kontantinsatsen eller vill låna för att renovera lägenheten. När man lånar uppger man syftet till lånet för att banken ska kunna bedöma vad lånet ska användas till. Den vanligaste orsaken för att låna pengar, dvs. syftet för ett privatlån är ett bilköp eller en renovering vilket ofta kräver ett lite större lån. Andra saker som kräver lite större banklån är lån till bostad, lån till företag, lån till investering, lån till bröllop, lån till båt. Men det är även många som lånar till semester, möbler, tandläkare, operation, studier, vitvaror m.m. Consector har alltid målet att hitta det billigaste privatlånet eller blancolånet till dig oavsett syfte.

Consector erbjuder lån utan säkerhet upp till 600 000 kr och det är sällan privatpersoner har detta liggande på ett bankkonto med 0 % i ränta. Istället för att sälja av aktier och behöva betala avkastningsskatt eller missa eventuella kursuppgångar så kan ett lån vara lösningen. Detta blir extra relevant idag när räntan är så pass billig. Consector erbjuder räntor ända ner till 2,95 % på lån utan säkerhet. Värt att tänka på när det kommer till investeringar är att man gör en kalkyl för att väga risken mot möjligheten och att låna till att investera är en större risk i och med att man kan komma att förlora hela insatsen. Consector ger ingen rådgivning kring investeringar.

Jämför privatlån och blancolån

Många använder vår jämförelse som är kostnadsfri för att räkna på hur mycket de kan spara på att samla sina lån hos en bank istället för hos flera banker, ett s.k. omläggningslån. Snittsumman för ett omläggningslån när man samlar upp flera lån hos olika aktörer är oftast lite större. Lån som man samlar ihop kan vara lån man tagit i samband med köp av TV, dyrare julklappar, bil, bilreservdelar, båt eller dyrare kapitalvaror.

Ibland kan dessa lån vara amorteringsfria det första året och se förhållandevis billiga ut. De effektiva räntorna inklusive aviavgifter kan dock vara höga. Det är genom att samla ihop dessa lån som man snabbt sparar pengar. Lån utan säkerhet s.k. blancolån går oftast under samlingsnamnet konsumentlån, konsumtionslån, konsumtionskrediter eller konsumentkrediter.

Skäl till att ta ett lån utan säkerhet

Det finns i princip oändligt många anledningar till att ta ett privatlån, vi har samlat ett antal av de vanligaste anledningarna till ett konsumtionslån s.k. blancolån. Genom att klicka på nedan länk får du möjlighet att läsa mer om ditt specifika lån och vi kan även hjälpa dig att sänka räntan på ett befintligt eller nytt lån med specifikt syfte. Om du inte hittar ditt syfte för lånet får du gärna kontakta oss per telefon (0770-221 222) så hjälper vi dig att hitta rätt lån med bästa villkor.

Och mycket, mycket mer.

Kreditinformation om våra privatlån

Lånebelopp 20 000 - 600 000 kr
Återbetalningstid 1 - 20 år
Räntesats 2.90 % - 29.00 %

Hos Consector får du en individuell ränta som bestäms utifrån dina inkomster och utgifter, din kredithistorik samt övriga lån.

Vanliga frågor

Vi vill att du ska känna dig trygg när du ansöker om lån via oss. Om du är du osäker på något, läs gärna igenom våra Frågor & svar, eller kontakta vår kundservice på 0770-221 222.

Kan räntan ändras på mitt privatlån?

Räntan är priset för att låna pengar. Bankerna gör individuella bedömningar på vilken ränta de kan låna ut till. Beroende på risk och marknadsläge kan räntan komma att ändras om du har valt rörlig ränta. Enligt Konsumentkreditlagen måste det framgå på skuldebrevet att banken har rätt att ändra räntan, samt under vilka förutsättningar detta får ske. Generella ränteändringar meddelas via annonser, utskick eller kontoutdrag.

När betalas lånet ut?

Ditt lån betalas ut 3-5 dagar efter att banken har mottagit ditt signerade skuldebrev.

Hur lång tid tar det att få svar på din ansökan?

Vissa av våra samarbetspartners svarar dig inom några minuter. I huvudsak så får du svar från majoriteten av Consectors samarbetspartners inom 24 timmar.

Kan jag tacka nej till erbjudanden via Consector?

Du kan tacka nej till erbjudanden från Consector och du betalar ingenting för att använda vår webbtjänst. Inga anbud är bindande.

Behöver jag amortera på mitt privatlån?

Ett privatlån amorteras enligt vald återbetalningsplan. Du kan välja återbetalningstid från 1 till 20 år vilket påverkar din månadskostnad. Se lånekalkylatorn

Hur ansöker jag om privatlån?

Du ansöker via vår webbtjänst. Kom igång här

Hur beräknas räntan på mitt privatlån?

Ränta beräknas från den dag då lånet har utbetalats. Om du amorterar så beräknas räntan på resterande belopp. Bankerna har fri räntesättning och bedömer dig på individuell basis. Det finns därmed ingen lag som reglerar bankernas räntesättning.

Kan jag ansöka om privatlån även om jag har en betalningsanmärkning?

Consector har samarbete med aktörer som tillhandahåller krediter till personer med betalningsanmärkningar. Kontakta oss på 0770-22 12 22 eller ansök.

Hur mycket kan jag låna via Consector?

Detta beror helt på din årsinkomst och betalningsförmåga samt din kreditvärdighet. Inom privatlån är intervallet 10 000 kr upp till 600 000 kr. Genom att addera en medsökande kan du öka dina chanser att få låna. För att veta exakt hur mycket du kan låna är det enklast att du gör en ansökan.

Hur kan jag få lägre räntekostnader på mitt privatlån med hjälp av Consector?

Consector samarbetar med flera banker och skapar en upphandling där bankerna konkurrerar om dig som kund. Detta resulterar ofta i bättre villkor för dig som kund.

Hur lång är min återbetalningstid på mitt privatlån?

För privatlån är amorteringstiden 1 år till 20 år.

Kan jag ta ett privatlån om jag är pensionär?

Ja, ange din månadsinkomst före skatt, ansök här.

Kostar det något att använda Consectors webbtjänst för privatlån?

Vår tjänst är helt kostnadsfri för dig som kund och du betalar inga extra kostnader för att använda vår tjänst. Consector får ersättning från våra samarbetspartners vid utbetalt och förmedlat lån. I och med att bankerna inte behöver anskaffa kunden själva via reklam eller marknadsföring så kan de ge en del av sin kundanskaffningskostnad till Consector.

Om jag har A-kassa, kan jag ansöka om privatlån?

Med A-kassa så anser många av våra långivare att du inte har en stadigvarande inkomst och det kan därför vara svårare att få ett lån. Däremot gör bankerna en individuell bedömning av din betalningsförmåga. Gå till Ansök

Om jag är provanställd, kan jag ansöka om privatlån?

Så länge du kan påvisa att du har en stadigvarande inkomst så har du möjlighet att få lån. Bankerna gör en individuell bedömning av din betalningsförmåga. Gå till Ansök

Om jag är student, kan jag ansöka om privatlån?

Ett krav från våra samarbetspartners är att du som kund har en stadigvarande inkomst. Som student så är det ofta sällsynt. Men om du kan påvisa en inkomst så gör bankerna en individuell bedömning.

Vad krävs för att ansöka om privatlån hos Consector?

Du skall vara minst 18 år gammal och vara anställd med en minimum lön om 120 000 kr per år eller 10 000 kr i månanden. Dessutom måste du vara folkbokförd i Sverige.

Hur mycket betalar jag per månad?

Detta går inte att avgöra på förhand. Däremot efter att du ansökt så kommer du får se vilken ränta, ändra återbetalningstid och belopp för att se din specifika månadskostnad. Genom att använda vår lånekalkyl får du en god överblick av din ungefärliga månadskostnad.

Kan jag ändra lånebelopp?

Ja du kan ändra lånebeloppet om du gör det inom 5 dagar från att du tilldelats anbudet. Kontakta Consector kundtjänst via Tel 0770-221222 alt. Maila kundservice@consector.se

Är min ansökan bindande?

Din ansökan är inte bindande. Först när du skrivit på skuldebrevet så är din ansökan bindande. Dock ångerrätt i 14 dagar enligt gällande lag.

Vad är räntefria lån?

Detta är lån utan ränta. Var dock noga med att titta på den effektiva räntan som inkluderar uppläggningsavgifter och aviseringskostnader. Den effektiva räntan kommunicerar den verkliga kostnaden för lånet.

Betygsätt Privatlån hos Consector

5 av 5 baserat 629 röster