Låna till båten – Ansök här

 • Båtlån från 2.90%
 • Snabbt, enkelt & tryggt
 • Jämför 30 banker & kreditinstitut

För dig som ska köpa båt erbjuder vi förmånliga lån till båten. Vi jämför bankernas erbjudanden för båtlån och ser till att du hittar en bra finansiering– helt kostnadsfritt.

Consector Låna med låg ränta – Tryggt och säkert

Få låneerbjudanden från upp till 30 banker

Ange det belopp du vill låna inklusive befintliga lån du vill lösa. Du kan låna mellan 10 000 - 600 000 kr.

Kostnad ca: 0 kr / mån

Hur får jag ner månadskostnaden?
Tips för att få ned månadskostnaden:
 • Sök lånet över fler år
 • Lägg till en medsökande
Del av lånebelopp för att lösa befintliga lån. Öka lånebeloppet ifall du vill ange ett högre belopp.

Kostnad ca: 0 kr / mån

Hur får jag ner månadskostnaden?
Tips för att få ned månadskostnaden:
 • Sök lånet över fler år
 • Lägg till en medsökande
Belopp för att lösa befintliga lån: Lånebelopp till annat:

Det ökar chansen att bli godkänd och ger lägre ränta

Få låneerbjudanden från upp till 30 banker!

Säkert & kostnadsfritt
Genom att skicka in ansökan godkänner jag Consectors villkor*

* Räntan är rörlig och sätts individuellt utifrån dina förutsättningar. Återbetalningstid 1-15 år. Ex. annuitetslån 100 000 kr med start-/aviavgift 0 kr, återbetalningstid 5 år, rörlig ränta 4,85 %, effektiv ränta 4,96 % ger månadsbetalningar om 1881 kr och totalt betalningsbelopp 112 860 kr.

LÅNA TILL BÅTEN OCH FÖRVERKLIGA DIN BÅTDRÖM

Vi hjälper dig att förverkliga din dröm om att äga en egen båt. För oss spelar det ingen roll om ni köper båten via en båthandlare eller direkt av en privatperson eller om båten är ny eller begagnad. Vi erbjuder ett privatlån för båten vilket innebär att båten inte behöver vara säkerhet för lånet. Med ett privatlån för din båt kan du själv välja hur du vill finansiera båten, du kan betala hela båten med lånet, du kan finansiera en del med lånet eller eventuellt betala kontantinsatsen om du tagit ett båtlån med säkerhet hos en annan bank. Om du behöver låna till en båt så kan du ansöka direkt hos oss.

 

båtlån.png

 

Fördelarna att låna till din båt genom Consector:

 

 • Du kan själv anpassa återbetalningstid utifrån vilken månadskostnad du önskar samt i förhållande till eventuell värdeminskning på båten.
 • Vi konkurrensutsätter flera bankers alternativ till båtlån.
 • Genom att det är en enkel kredit/privatlån kan du när som helst lösa lånet helt utan avgifter och amortera extra om du önskar.
 • Du behöver inte ha egen insats för att köpa båten

 

Varför ska man jämföra lån när man ska låna till båten?

Båtar klassas ofta som en kapitalvara vilket innebär att många lånar pengar när man ska köpa en båt. Det finns därför ett stort värde att jämföra olika bankers alternativ när man ska låna till båten. En låneförmedlare hjälper dig kostnadsfritt att inhämta offerter från ett flertal banker och på detta sätt kan du hitta ett båtlån med bra räntevillkor. Våra lånehandläggare nås på Tel: 0770-221222 och kan hjälpa dig att lägga upp rätt lån och återbetalningstid då båtar har en lång livslängd om man tar hand om den. Genom en låneförmedlare görs endast en kreditupplysning trots att du kan få förslag från ett flertal banker, detta bevarar din kreditvärdighet.

 

Skillnaden mellan att låna med båten som säkerhet och utan.

Storbankerna erbjuder möjligheten att låna med båten som säkerhet vilket innebär att du kan låna som högst 80 % av båtens värde. Resterande 20 % behöver du själv finansiera genom kontantinsats. Storbankerna tar ofta ut höga aviavgifter för båtlån och trots att nominella räntan är låg blir den effektiva räntan hög pga. avgifterna. När man ska ta båtlån med säkerhet kräver bankerna att man går via banken godkänd båthandlare vilket innebär stora begränsningar på inköpsställe.

 

 

Consector erbjuder möjligheten att låna till båten utan krav på egen insats. Båtlånen som Consector erbjuder är ett privatlån vilket innebär att det inte spelar någon roll om det är en ny eller begagnad båt samt om du köper båten av en båthandlare eller av en privatperson. Consector erbjuder båtlån från 10 000 kr till 600 000 kr. Flexibiliteten på månadsbelopp är stor då du väljer återbetalningstid från 1 till 15 år samt utifrån eventuell värdeminskning på båten. Många av våra samarbetsbanker har inga aviavgifter vilket medför att du kan hitta ett båtlån med låg effektiv ränta, dvs. total kostnad för lånet.

 

 

 

Vanliga frågor

Vi vill att du ska känna dig trygg när du ansöker om lån via oss. Om du är du osäker på något, läs gärna igenom våra Frågor & svar, eller kontakta vår kundservice på 0770-221 222.

Vad är skatteavdrag?

Skatteavdrag är en subvention från staten att 30 % av din räntekostnad är avdragsgill i din deklaration. Detta betyder att du i verkligheten betalar 70 % av räntekostnaden efter skatt

Varför ska jag använda Consector?

För dig som vill slippa förhandla med bankerna och belastas av flera kreditupplysningar så kan Consector göra jobbet åt dig. Vi konkurrensutsätter ditt kreditengagemang så att du ges möjlighet att sänka dina lånekostnader. Bankerna konkurrerar om dig så att du kan få bästa möjliga villkor för din kreditsituation. Dessutom så sparar du tid med vår tjänst. Sammanfattningsvis så är Consector en låneförmedlare med bred kunskap om kreditmarknaden som står på kundens sida för att kunna ge dig marknadens bästa villkor.

Kan räntan ändras på mitt privatlån?

Räntan är priset för att låna pengar. Bankerna gör individuella bedömningar på vilken ränta de kan låna ut till. Beroende på risk och marknadsläge kan räntan komma att ändras om du har valt rörlig ränta. Enligt Konsumentkreditlagen måste det framgå på skuldebrevet att banken har rätt att ändra räntan, samt under vilka förutsättningar detta får ske. Generella ränteändringar meddelas via annonser, utskick eller kontoutdrag.

När betalas lånet ut?

Ditt lån betalas ut 3-5 dagar efter att banken har mottagit ditt signerade skuldebrev.

Hur lång tid tar det att få svar på din ansökan?

Vissa av våra samarbetspartners svarar dig inom några minuter. I huvudsak så får du svar från majoriteten av Consectors samarbetspartners inom 24 timmar.

Kan jag tacka nej till erbjudanden via Consector?

Du kan tacka nej till erbjudanden från Consector och du betalar ingenting för att använda vår webbtjänst. Inga anbud är bindande.

Behöver jag amortera på mitt privatlån?

Ett privatlån amorteras enligt vald återbetalningsplan. Du kan välja återbetalningstid från 1 till 15 år vilket påverkar din månadskostnad. Se lånekalkylatorn

Hur ansöker jag om privatlån?

Du ansöker via vår webbtjänst. Kom igång här

Hur beräknas räntan på mitt privatlån?

Ränta beräknas från den dag då lånet har utbetalats. Om du amorterar så beräknas räntan på resterande belopp. Bankerna har fri räntesättning och bedömer dig på individuell basis. Det finns därmed ingen lag som reglerar bankernas räntesättning.

Kan jag ansöka om privatlån även om jag har en betalningsanmärkning?

Consector har samarbete med aktörer som tillhandahåller krediter till personer med betalningsanmärkningar. Kontakta oss på 0770-22 12 22 eller ansök.

Hur mycket kan jag låna via Consector?

Detta beror helt på din årsinkomst och betalningsförmåga samt din kreditvärdighet. Inom privatlån är intervallet 10 000 kr upp till 600 000 kr. Genom att addera en medsökande kan du öka dina chanser att få låna. För att veta exakt hur mycket du kan låna är det enklast att du gör en  en ansökan.

Hur kan jag få lägre räntekostnader på mitt privatlån med hjälp av Consector?

Consector samarbetar med flera banker och skapar en upphandling där bankerna konkurrerar om dig som kund. Detta resulterar ofta i bättre villkor för dig som kund.

Hur lång är min återbetalningstid på mitt privatlån?

För privatlån är amorteringstiden 1 år till 15 år.

Kan jag ta ett privatlån om jag är pensionär?

Ja, ange din månadsinkomst före skatt, ansök här.

Kostar det något att använda Consectors webbtjänst för privatlån?

Vår tjänst är helt kostnadsfri för dig som kund och du betalar inga extra kostnader för att använda vår tjänst. Consector får ersättning från våra samarbetspartners vid utbetalt och förmedlat lån. I och med att bankerna inte behöver anskaffa kunden själva via reklam eller marknadsföring så kan de ge en del av sin kundanskaffningskostnad till Consector.

Om jag har A-kassa, kan jag ansöka om privatlån?

Med A-kassa så anser många av våra långivare att du inte har en stadigvarande inkomst och det kan därför vara svårare att få ett lån. Däremot gör bankerna en individuell bedömning av din betalningsförmåga. Gå till Ansök

Om jag är provanställd, kan jag ansöka om privatlån?

Så länge du kan påvisa att du har en stadigvarande inkomst så har du möjlighet att få lån. Bankerna gör en individuell bedömning av din betalningsförmåga. Gå till Ansök

Om jag är student, kan jag ansöka om privatlån?

Ett krav från våra samarbetspartners är att du som kund har en stadigvarande inkomst. Som student så är det ofta sällsynt. Men om du kan påvisa en inkomst så gör bankerna en individuell bedömning.

Vad krävs för att ansöka om privatlån hos Consector?

Du skall vara minst 18 år gammal och vara anställd med en minimum lön om 120 000 kr per år eller 10 000 kr i månanden. Dessutom måste du vara folkbokförd i Sverige.

Hur mycket betalar jag per månad?

Detta går inte att avgöra på förhand. Däremot efter att du ansökt så kommer du får se vilken ränta, ändra återbetalningstid och belopp för att se din specifika månadskostnad. Genom att använda vår lånekalkyl får du en god överblick av din ungefärliga månadskostnad.

Kan jag ändra lånebelopp?

Ja du kan ändra lånebeloppet om du gör det inom 5 dagar från att du tilldelats anbudet. Kontakta Consector kundtjänst via Tel 0770-221222 alt. Maila kundservice@consector.se

Är min ansökan bindande?

Din ansökan är inte bindande. Först när du skrivit på skuldebrevet så är din ansökan bindande. Dock ångerrätt i 14 dagar enligt gällande lag.

Vad är räntefria lån?

Detta är lån utan ränta. Var dock noga med att titta på den effektiva räntan som inkluderar uppläggningsavgifter och aviseringskostnader. Den effektiva räntan kommunicerar den verkliga kostnaden för lånet.

Betygsätt Båtlån hos Consector

5 av 5 baserat 79 röster