Blancolån till Lägsta räntan med Consector

 • Jämför 30 banker & kreditinstitut på 60 sekunder!
 • Lånet utbetalt direkt, snabbast 18 minuter!
 • Blancolån upp till 600 000 SEK, från 2,90% ränta!

Dags att omförhandla dina blancolån? Vi hittar de blancolån som är bäst för dig, helt kostnadsfritt.

Consector Låna med låg ränta – Tryggt och säkert

Få låneerbjudanden från upp till 30 banker

Ange det belopp du vill låna inklusive befintliga lån du vill lösa. Du kan låna mellan 10 000 - 600 000 kr.

Kostnad ca: 0 kr / mån

Hur får jag ner månadskostnaden?
Tips för att få ned månadskostnaden:
 • Sök lånet över fler år
 • Lägg till en medsökande
Del av lånebelopp för att lösa befintliga lån. Öka lånebeloppet ifall du vill ange ett högre belopp.

Kostnad ca: 0 kr / mån

Hur får jag ner månadskostnaden?
Tips för att få ned månadskostnaden:
 • Sök lånet över fler år
 • Lägg till en medsökande
Belopp för att lösa befintliga lån: Lånebelopp till annat:

Det ökar chansen att bli godkänd och ger lägre ränta

Få låneerbjudanden från upp till 30 banker!

Säkert & kostnadsfritt
Genom att skicka in ansökan godkänner jag Consectors villkor*

* Räntan är rörlig och sätts individuellt utifrån dina förutsättningar. Återbetalningstid 1-15 år. Ex. annuitetslån 100 000 kr med start-/aviavgift 0 kr, återbetalningstid 5 år, rörlig ränta 4,85 %, effektiv ränta 4,96 % ger månadsbetalningar om 1881 kr och totalt betalningsbelopp 112 860 kr.

Consector

Enkelt

Consectors tjänst är enkel att använda. Vi förhandlar fram de bästa villkoren åt dig och du sparar både tid och pengar.

Consector

Säkert

Med vår säkerhetsanpassade lösning kan flera banker dela på endast en kreditupplysning från Upplysningscentralen (UC).

Consector

Kostnadsfritt

Ansökan är helt kostnadsfri och inte bindande.Du får förslag från flera banker och kan i lugn och ro välja det erbjudande som passar dig bäst.

Vad är blancolån?

Vad är blancolån?


Blancolån är ett samlingsnamn för samtliga lån som ges utan att låntagaren har någon säkerhet. Inom blancolån finns därmed både privatlån, snabblån och delvis billån. Många gånger används ordet blancolån för privatlån även om det finns en viss skillnad på privatlån och blancolån.


Eftersom någon säkerhet inte finns måste långivare genomföra en kreditprövning och bedöma personens totala betalningsförmåga och utifrån detta avgöra om lånet blir beviljat eller inte.

Eftersom någon säkerhet inte finns måste långivare genomföra en kreditprövning och bedöma personens totala betalningsförmåga och utifrån detta avgöra om lånet blir beviljat eller inte.

Hur hjälper Consector dig att hitta bästa blancolån?

Oavsett om du vill låna till bil, semester eller kontantinsatsen är det viktigt att du jämför blancolån från flera långivare. Skillnaden är stor utifrån vilka belopp, amorteringstider och räntor som erbjuds. Det är denna jämförelse som vi hjälper dig med. Din insats är ett par minuter och sedan jämför vi bankers låneförslag och ger dig möjlighet att hitta bästa blancolån utifrån de ekonomiska förutsättningar du har.

Så gör du:


Genomför först en låneansökan online, eller ring oss för personlig service. Vi förmedlar låneansökan till de banker som samarbetar med oss och inom ett dygn kommer flera förslag att presenteras under Mina Sidor (du loggar in via vår hemsida). Från dessa låneanbud kan du sedan göra en blancolånskalkyl och beräkna vilka lån som möter dina behov gällande bland annat belopp, amorteringstid och månadskostnad. Genom att välja blancolån med bästa ränta kan du spara en hel del på lånekostnaderna.

 


Jämförelsen innebär aldrig någon kostnad eller att du förpliktigar dig att teckna ett lån. Det är enbart en jämförelse som gör att du kan se vilken ränta på blancolån som bankerna erbjuder. Därefter kan du avgöra om lånet ska tecknas eller inte.

 


Det Consector hjälper dig med är därmed att jämföra flera olika långivare och underlätta för dig att få låg ränta på blancolån och därmed i längden det billigaste blancolånet utifrån de låneförslag som ges av samarbetande banker.

Skäl till att jämföra blancolån via Consector

 • Enkel och snabb ansökan till blancolån
 • Gratis jämförelse av många bankers alternativ
 • Vi tar bara en kreditupplysning – även om flera banker ger låneförslag
 • Pressa dina lånekostnader genom att hitta bästa blancolån utifrån flera alternativ.
 • Hitta långivare som du inte tidigare jämfört eller ansökt hos
 • Välj ett bra blancolån utifrån din ekonomiska situation och dina behov

Vilka krav måste vara uppfyllda för att jämföra lån hos Consector?


Genom att jämföra flera olika banker hjälper Consector dig att hitta billiga blancolån utifrån dina behov. För att en jämförelse ska genomföras krävs att grundkraven är uppfyllda.
Grundkraven är att du ska vara minst 18 år och att du är folkbokförd och skriven i Sverige sedan minst 12 månader.

 


Det krävs även att du inte haft någon skuld hos Kronofogden under de senaste 6 månaderna samt att du minst har en bruttoårsinkomst på 110 000kr.

 


För att säkerställa oss om att kraven är uppfyllda och att personen har betalningsförmåga genomförs aldrig en jämförelse av blancolån utan kreditupplysning. På så vis säkerställer sig långivarna om att ingen ska teckna blancolån som de sedan har svårt att återbetala. Det är kan däremot vara möjligt att få blancolån som arbetslös i det fall det finns inkomst från andra håll. I dessa fall kan bankerna kräva in kompletterande uppgifter för att kunna göra en komplett kreditprövning. Du kan däremot inte teckna blancolån utan inkomst alls.

 


Då vi även samarbetar med banker som tillåter betalningsanmärkningar kan du använda vår tjänst om du söker ett blancolån med anmärkning.

Bolån och blancolån


Bolån och blancolån är två helt olika låneformer. Däremot kan de till viss del användas till samma syfte – att låna till bostad. Man kan exempelvis komplettera ett bolån med blancolån för att därigenom kunna finansiera hela inköpet av bostaden.

 


Ett bolån får enbart finansiera 85% av bostadens värde och resterande del är kontantinsatsen. De som inte har 15% kontant kan teckna ett blancolån till kontantinsatsen. Tänker du teckna ett blancolån till insats på bostadsköpet är det däremot viktigt att du ser över din betalningsmöjlighet eftersom du då har stora lån i förhållande till bostadens värde.

 


Om du kan få bolån trots blancolån beror helt på lånens storlek och hur banken bedömer din ekonomiska situation. Anser de att du har betalningsförmåga kan du få bolån även om du har ett eller flera blancolån.

Vanliga frågor

Vi vill att du ska känna dig trygg när du ansöker om lån via oss. Om du är du osäker på något, läs gärna igenom våra Frågor & svar, eller kontakta vår kundservice på 0770-221 222.

Vad betyder blancolån / Vad är blancolån?

Blancolån betyder att det inte finns någon säkerhet för lånet. Motsatsen är hypotekslån vilket alltså betyder att lånet har säkerhet, vanligtvis en bostad.

Vad kostar det med ett blancolån?


Att jämföra och ansöka om blancolån via Consector är alltid gratis. Du är heller aldrig bunden till att teckna något av de lån som jämförs. Hur mycket lånet sedan kommer att kosta beror på lånebelopp, amorteringstid samt vilken ränta du blir erbjuden. Eftersom bankerna sätter räntan individuellt utifrån din ekonomiska situation kan du inte veta vad lånet skulle kosta innan en jämförelse genomförts.

Vilken ränta kan jag få?


Väljer du att blancolåna (teckna lån utan säkerhet) är det din betalningsförmåga och kreditvärdighet som avgör vilken ränta på blancolån som erbjuds.


Bankerna ser på den information du lämnat i låneansökan och sammanställer den mot den information som finns på kreditupplysningen. Detta avgör sedan vilken räntenivå de erbjuder. Därmed avgör bland annat om du har andra lån eller krediter, om du har betalningsanmärkning samt nivån på din inkomst. Det kan därför finnas en fördel att se över sin kreditvärdighet och, om möjligt, påverka den för at få blancolån med låg ränta.


Via Consectors samarbetspartners går det att få en nominell ränta på mellan 2,95% och 18,95%. Välkommen att jämföra banker och hitta bästa blancolån utifrån flera olika lånealternativ.

Vad är skatteavdrag?

Skatteavdrag är en subvention från staten att 30 % av din räntekostnad är avdragsgill i din deklaration. Detta betyder att du i verkligheten betalar 70 % av räntekostnaden efter skatt

Varför ska jag använda Consector?

För dig som vill slippa förhandla med bankerna och belastas av flera kreditupplysningar så kan Consector göra jobbet åt dig. Vi konkurrensutsätter ditt kreditengagemang så att du ges möjlighet att sänka dina lånekostnader. Bankerna konkurrerar om dig så att du kan få bästa möjliga villkor för din kreditsituation. Dessutom så sparar du tid med vår tjänst. Sammanfattningsvis så är Consector en låneförmedlare med bred kunskap om kreditmarknaden som står på kundens sida för att kunna ge dig marknadens bästa villkor.

Kan räntan ändras på mitt privatlån?

Räntan är priset för att låna pengar. Bankerna gör individuella bedömningar på vilken ränta de kan låna ut till. Beroende på risk och marknadsläge kan räntan komma att ändras om du har valt rörlig ränta. Enligt Konsumentkreditlagen måste det framgå på skuldebrevet att banken har rätt att ändra räntan, samt under vilka förutsättningar detta får ske. Generella ränteändringar meddelas via annonser, utskick eller kontoutdrag.

När betalas lånet ut?

Ditt lån betalas ut 3-5 dagar efter att banken har mottagit ditt signerade skuldebrev.

Hur lång tid tar det att få svar på din ansökan?

Vissa av våra samarbetspartners svarar dig inom några minuter. I huvudsak så får du svar från majoriteten av Consectors samarbetspartners inom 24 timmar.

Kan jag tacka nej till erbjudanden via Consector?

Du kan tacka nej till erbjudanden från Consector och du betalar ingenting för att använda vår webbtjänst. Inga anbud är bindande.

Behöver jag amortera på mitt privatlån?

Ett privatlån amorteras enligt vald återbetalningsplan. Du kan välja återbetalningstid från 1 till 15 år vilket påverkar din månadskostnad. Se lånekalkylatorn

Hur ansöker jag om privatlån?

Du ansöker via vår webbtjänst. Kom igång här

Hur beräknas räntan på mitt privatlån?

Ränta beräknas från den dag då lånet har utbetalats. Om du amorterar så beräknas räntan på resterande belopp. Bankerna har fri räntesättning och bedömer dig på individuell basis. Det finns därmed ingen lag som reglerar bankernas räntesättning.

Kan jag ansöka om privatlån även om jag har en betalningsanmärkning?

Consector har samarbete med aktörer som tillhandahåller krediter till personer med betalningsanmärkningar. Kontakta oss på 0770-22 12 22 eller ansök.

Hur mycket kan jag låna via Consector?

Detta beror helt på din årsinkomst och betalningsförmåga samt din kreditvärdighet. Inom privatlån är intervallet 10 000 kr upp till 600 000 kr. Genom att addera en medsökande kan du öka dina chanser att få låna. För att veta exakt hur mycket du kan låna är det enklast att du gör en  en ansökan.

Hur kan jag få lägre räntekostnader på mitt privatlån med hjälp av Consector?

Consector samarbetar med flera banker och skapar en upphandling där bankerna konkurrerar om dig som kund. Detta resulterar ofta i bättre villkor för dig som kund.

Hur lång är min återbetalningstid på mitt privatlån?

För privatlån är amorteringstiden 1 år till 15 år.

Kan jag ta ett privatlån om jag är pensionär?

Ja, ange din månadsinkomst före skatt, ansök här.

Kostar det något att använda Consectors webbtjänst för privatlån?

Vår tjänst är helt kostnadsfri för dig som kund och du betalar inga extra kostnader för att använda vår tjänst. Consector får ersättning från våra samarbetspartners vid utbetalt och förmedlat lån. I och med att bankerna inte behöver anskaffa kunden själva via reklam eller marknadsföring så kan de ge en del av sin kundanskaffningskostnad till Consector.

Om jag har A-kassa, kan jag ansöka om privatlån?

Med A-kassa så anser många av våra långivare att du inte har en stadigvarande inkomst och det kan därför vara svårare att få ett lån. Däremot gör bankerna en individuell bedömning av din betalningsförmåga. Gå till Ansök

Om jag är provanställd, kan jag ansöka om privatlån?

Så länge du kan påvisa att du har en stadigvarande inkomst så har du möjlighet att få lån. Bankerna gör en individuell bedömning av din betalningsförmåga. Gå till Ansök

Om jag är student, kan jag ansöka om privatlån?

Ett krav från våra samarbetspartners är att du som kund har en stadigvarande inkomst. Som student så är det ofta sällsynt. Men om du kan påvisa en inkomst så gör bankerna en individuell bedömning.

Vad krävs för att ansöka om privatlån hos Consector?

Du skall vara minst 18 år gammal och vara anställd med en minimum lön om 120 000 kr per år eller 10 000 kr i månanden. Dessutom måste du vara folkbokförd i Sverige.

Hur mycket betalar jag per månad?

Detta går inte att avgöra på förhand. Däremot efter att du ansökt så kommer du får se vilken ränta, ändra återbetalningstid och belopp för att se din specifika månadskostnad. Genom att använda vår lånekalkyl får du en god överblick av din ungefärliga månadskostnad.

Kan jag ändra lånebelopp?

Ja du kan ändra lånebeloppet om du gör det inom 5 dagar från att du tilldelats anbudet. Kontakta Consector kundtjänst via Tel 0770-221222 alt. Maila kundservice@consector.se

Är min ansökan bindande?

Din ansökan är inte bindande. Först när du skrivit på skuldebrevet så är din ansökan bindande. Dock ångerrätt i 14 dagar enligt gällande lag.

Vad är räntefria lån?

Detta är lån utan ränta. Var dock noga med att titta på den effektiva räntan som inkluderar uppläggningsavgifter och aviseringskostnader. Den effektiva räntan kommunicerar den verkliga kostnaden för lånet.

Betygsätt Blancolån hos Consector

5 av 5 baserat 96 röster