Consector Låna med låg ränta – Tryggt och säkert

Låna till kontantinsats - Ansök här

 • Kontantinsats från 2.95%
 • Jämför 20 kreditinstitut
 • Endast 1 kreditupplysning

Dags för ett nytt lån till kontantinsats? Vi förhandlar lån till kontantinsats. Alltid med målsättning att hitta billigast lån med låg ränta. Vi jämför bankernas erbjudanden – helt kostnadsfritt.

Ansök

Fyll i ditt önskade lånebelopp Fyll i önskat lånebelopp
Dra i reglaget
Återbetalningstid Fyll i antal år/lånetid för ditt lån
Ungefärlig månadskostnad
Kr/mån*

Den lägsta räntan som erbjuds av Consectors samarbetspartners är 1,15 % för bolån och 2,95 % på privatlån.

1,15 % motsvarar en effektiv ränta på 1,16 %. Effektiv ränta är den totala kostnaden för lånet, inklusive avgifter. Hos Consector betalar du ingen uppläggningsavgift för bolånet och betalar du med autogiro tillkommer inte heller några andra extra kostnader. Räntan du/ni erhåller är rörlig och sätts individuellt utifrån dina förutsättningar och din privatekonomiska situation, nominell ränta från 2,95 % - 18,95 %. Consector samarbetsbanker erbjuder återbetalningstid från 1 till 15 år, uppläggningsavgift från 0 kr till 495 kr och aviavgift 0 kr till 40 kr. Högsta effektiva ränta vid lån på 10 000 kr med ett års återbetalningstid är 35,68%. Annuitetslån på 100 000 kr med start-/aviavgift 0 kr, återbetalningstid 5 år, rörlig ränta 4,85 %, effektiv ränta 4,96 % ger månadsbetalningar om 1881 kr och totalt betalningsbelopp 112 860 kr.

Lånebelopp: kr Återbetalningstid: år Månadskostnad: kr Ändra

Vad vill du låna till? Fyll i syftet med lånet

Vilken typ av fordon?

Dina fordonsuppgifter

Dina personuppgifter

Politiskt utsatt person Det anses att PEP i större utsträckning riskerar att utsättas för mutbrott och andra former av korruption som i förlängningen kan leda till penningtvätt och finansiering av terrorism. En 'PEP' är en person som har/har haft någon av nedanstående befattningar. Vi ber dig därför svara på följande frågor: Är eller har du under de senaste 18 månaderna arbetat, eller har du en familjemedlem* eller en nära medarbetare** som under de senaste 18 månaderna arbetat, som något av följande i Sverige eller utomlands:

Det åligger Consector att identifiera politiskt utsatta personer 'PEP'.

Kryssa i en eller flera rutor om något av ovanstående stämmer in på dig.

* Med ”närmaste familjemedlemmar” avses; Maka eller make, partner som likställs med maka eller make, barn och deras makar eller partner, samt föräldrar.

** Med ”kända medarbetare” avses fysiska personer som ensam eller tillsammans med en PEP är verklig huvudman till en juridisk person eller en juridisk konstruktion eller på annat sätt har nära affärsförbindelser med en PEP.

Fysisk verklig huvudman*

Representerar du en annan person, exempelvis genom fullmakt, förmyndarskap eller genom annat liknande förhållande?

Om JA ovan, ange omständigheterna, namn, personnummer och kontaktuppgifter till den person som du representerar:

* Med verklig huvudman avses: en fysisk person för vars räkning någon annan person handlar.

För långivaren blir en medsökande en extra säkerhet för lånet och därför är det till och med möjligt att ni får bättre villkor (exempelvis ränta, lånesumma och återbetalningstid) för lånet än om du skulle ta det på egen hand. Se prisjämförelse i fälten till höger.

Kr/mån* enskild sökande
Kr/mån med medsökande

*Räntan är rörlig och sätts individuellt utifrån dina förutsättningar. Ex. annuitetslån 100 000 kr med start-/av i avgift 0 kr, återbetalningstid 5 år, rörlig ränta 4,85 %, effektiv ränta 4,96 % ger månadsbetalningar om 1881 kr och totalt betalningsbelopp 112 860 kr.

Medsökandes Personuppgifter

Genom att ansöka om lån godkänner du Consectors villkor och intygar att du ej har skuldsaldo hos Kronofogden

Vi skickar din ansökan till våra utvalda partners och återkommer med svar
inom 24 timmar. Endast en kreditupplysning registreras. Via Mina sidor
väljer du själv eller tillsammans med din personliga låneexpert det lånet
som passar dig och dina behov bäst.

Så fungerar det

Så fungerar det

 • 1

  Du väljer önskat belopp och skickar sedan in din låneansökan till oss.

 • 2

  Vi skickar din ansökan till våra utvalda partners och återkommer med svar inom 24 timmar. Endast en kreditupplysning registreras.

 • 3

  Via Mina sidor väljer du själv eller tillsammans med din personliga låneexpert det lånet som passar dig och dina behov bäst.

 • 4

  Skuldebrev skickas och efter signering betalas pengarna ut.

Consector

Enkelt

Consectors tjänst är enkel att använda. Vi förhandlar fram de bästa villkoren åt dig och du sparar både tid och pengar.

Consector

Säkert

Med vår säkerhetsanpassade lösning kan flera banker dela på endast en kreditupplysning från Upplysningscentralen (UC).

Consector

Kostnadsfritt

Ansökan är helt kostnadsfri och inte bindande. Du får förslag från flera banker och kan i lugn och ro välja det erbjudande som passar dig bäst.

VAD ÄR KONTANTINSATS?

VAD ÄR KONTANTINSATS?

När man ska köpa en bostad i Sverige krävs det att man kan gå in med en viss del själv, det är detta som kallas kontantinsats. Kontantinsatsen är enligt Finansinspektionens allmänna råd minst 15 % av bostadens marknadsvärde. En kontantinsats är mer eller mindre ett krav från bankerna när du ska köpa en bostad och få ett bolån. Ett bottenlån, där bostaden står som säkerhet, kan aldrig utgöra mer än 85 % av bostadens värde. Om man inte har tillgång till 15 % av bostadens värde kan man låna till hela eller delar av kontantinsatsen. Ibland kallas det för att man lånar till topplån.

VARFÖR BEHÖVER MAN KONTANTINSATS?

Då Finansinspektionen sedan 1 oktober 2010 har implementerat allmänna råd för bostadslån innebär detta att man maximalt kan pantsätta 85 % av bostadens värde. Det krävs alltså det att man går in med minst 15 % själv i kontantinsats. Kontantinsatsen kommer oftast från sparade pengar, från exempelvis tidigare bostadsförsäljningar med vinst eller från arv. Eftersom bostadsmarknaden har ökat de senaste åren och priset på bostäder blivit dyrare är det många som inte har hela kontantinsatsen själva utan måste då låna till kontantinsatsen. Banker och långivare tar generellt ut en högre ränta än bolåneränta för lån till kontantinsatsen. Det beror på att bankerna ser lånet till kontantinsats som en mer riskfyllt på grund av att lånet inte har bostaden som säkerhet. Detta beror bland annat på att bankerna inte vill ta hela risken i bostaden utan ser att 15 % som kontantinsats ger ett prisutrymme på 15 % som därmed inte bankerna står risken för. Bankerna använder ibland ett lån utan säkerhet till kontantinsatsen, det vill säga ett privatlån (blancolån) som även har en kortare återbetalningstid, upp till 15 år. Om bolåneköpet inte gjorts nyligen bör man göra en värdering för att få fram marknadsvärdet på boendet, detta kan hjälpa dig att få en större andel som bottenlån. Vid köp av ny bostad är det oftast köpeskillingen som används för marknadsvärde av bostaden. På internet finns mycket information om kontantinsats och har du några frågor är det bara att kontakta oss på Tel: 0770-221222. Vi är uppdaterade på nyheter inom branschen och lån.

HUR KAN CONSECTOR HJÄLPA DIG MED KONTANTINSATS?

Det är väldigt förmånligt att upphandla lånet för kontantinsatsen via en låneförmedlare eftersom det kan skilja mycket i prissättningen för dessa lån. En låneförmedlare kan sammanställa nytt lån till kontantinsatsen från flera banker vilket kan hjälpa dig att hitta lånet med bäst villkor.

 

Consector arbetar med dessa frågor dagligen och kan hjälpa dig att besvara dina frågor kring kontantinsatsen. Då vi arbetar med både bolån och privatlån kan vi vägleda dig så du tar rätt beslut. Kanske är det bäst att förhandla om kontantinsatsen som ett nytt privatlån för att få rabatt eller är det kanske läge att se över ditt bolån och se om man kan lägga in en större del av din kontantinsats i bolånet. Consector erbjuder en tjänst på nätet som hjälper dig att låna till kontantinsatsen och hitta rätt villkor för ditt topplån och du kan kostnadsfritt se vilken bank som ger dig bäst villkor. Kontakta oss redan idag för en genomgång av din ekonomi så kan vi vägleda dig rätt eller ansök redan idag och se vilken ränta du kan få.

SKÄL TILL ATT LÅNA TILL KONTANTINSATSEN:

 • Snabbt att ansöka online
 • Enkelt att hitta det bästa lånet och billig ränta
 • Jämför lån och få erbjudande från många av Sveriges ledande banker
 • Ansök kostnadsfritt
 • Möjlighet att kunna köpa din bostad
 • Ett billigt och effektivt att hitta bästa räntan
 • Ta del av ränterabatter och räntesänkningar
 • Hitta nya bättre långivare

HUR FUNGERAR DET NÄR MAN LÅNAR TILL KONTANTINSATS VIA CONSECTOR?

Hos Consector jobbar vi dedikerat för att hjälpa dig på bäst sätt. Efter att du pratat med oss per telefon eller gjort din ansökan online så påbörjar vi arbetet med att hitta det bästa lånet för dig. Du får svar på din mail från de första bankerna direkt och hela processen är klar efter 24 timmar. Du väljer själv om du vill få tillgång till våra kunniga låneförmedlare som hjälper dig, eller om du vill färdigställa processen på egen hand. Vi finns till för att hjälpa dig från att ansökan är gjord, tills du har pengarna direkt på kontot. Alla banker skickar ut skuldebrev, avtal för lån, per post alternativt via email. Många av våra banker har även möjlighet till e-signering. Det betyder att om du har e-legitimation på datorn eller mobilt Bank-ID kan du signera direkt online. Fördelen då är att handläggningstiden blir kortare och du kan ofta få pengarna utbetalda direkt på kontot inom ett par dagar. Att låna till kontantinsats vi Consector är enkelt och säkert. Om du ringer till oss så får du ett preliminärt besked direkt. Vår tjänst är alltid kostnadsfri och vi står på kundens sida för att hitta bäst och billigast lån för din kontantinsats.

LÅNA TILL KONTANTINSATSEN

Att låna till hela eller delar av kontantinsatsen är ett måste för vissa. Alla har inte möjlighet att gå in med hela summan som krävs. Att låna till kontantinsatsen i dagens läge innebär ofta en fördelaktig ränta, förutsatt att du har god kreditrisk. Om bostadspriserna fortsätter att öka kommer du på sikt att kunna lösa in ditt lån till kontantinsatsen i bolånet och på så sätt få ännu lägre ränta. Även om risken är låg så är det även möjlighet att bostadspriserna sjunker och då kan du ha mer lån än vad bostaden är värd. Se därför till att göra en noga uträkning så att du klarar av att betala både på ett lån till kontantinsatsen och för ditt bolån. Om ränteläget förändras kan räntan stiga och det är därför bra om du räknar med en ränteökning på ca. 5 % för att undvika ekonomiska missöden. Consectors rådgivare hjälper dig att göra dessa beräkningar och svara på dina frågor om bolån, kontantinsats och övriga frågor om lån, vi är experter på lån och krediter.

HUR MYCKET KAN JAG LÅNA FÖR KONTANTINSATS?

Hur mycket du kan låna skiljer sig från person till person och mellan olika banker. Consector lånar idag ut upp till 500 000 kr för kontantinsats. Som rikt mått är det svårt att få ett bolån som överstiger fem gånger din årsinkomst. När det kommer till lån för kontantinsats, används oftast ett blancolån, trots att det används till bostaden. Du kan som regel låna samma summa motsvarande din årsinkomst, om du till exempel tjänar 30 000 kr i månaden betyder det att du med god säkerhet kan låna 360 000 kronor. De flesta bankerna som erbjuder bolån lånar max ut 85 % av bostadens värde. Det betyder att om du ska låna till kontantinsatsen kan det vara bra att vända dig till en annan bank än den du fått lånelöfte på eller har för avsikt att söka bolån hos. Consector jämför lån för kontantinsats hos flera banker vilket medför att du enkelt kan få flera låneerbjudande. Att ansöka på nätet är enkelt. Du fyller i dina uppgifter och Consector sköter resten. Vi gör endast en kreditupplysning trots svar från flera banker. Hos Consector har du möjlighet att hitta bästa och billigast lån för kontantinsats. Ansök direkt helt kostnadsfritt.

Läs mer

Vanliga frågor

Vi vill att du ska känna dig trygg när du ansöker om lån via oss. Om du är du osäker på något, läs gärna igenom våra Frågor & svar, eller kontakta vår kundservice på 0770-221 222.

Vad skulle det kosta att låna till kontantinsatsen?

Månadskostnaden för lånet till kontantinsatsen beror på vilket belopp du lånar, vilken ränta du har och vilken återbetalningstid du väljer. Consector lånar ut upp till 500 000 kr för privatlån och erbjuder återbetalningstid upp till 15 år. Många av Consectors samarbetsbanker erbjuder amorteringsfria perioder vilket kan vara förmånligt om du vill komma ner i månadskostnad.

Finansiera kontantinsats, vilka alternativ finns?

Det är många som inte har hela beloppet själva som krävs för kontantinsats. För att få ihop pengar till kontantinsatsen kan du antingen låna eller spara ihop pengarna. Om du ska spara ihop pengarna utan risk är det viktigt att se över räntan på sparkontot samt att banken har insättningsgaranti. Om du vill att pengarna ska växa snabbare och är villig att ta lite risk kan billiga fonder såsom indexfonder vara ett bra alternativ. Se till att få råd innan du placerar i fonder då pengarna kan både öka och minska i värde. Om du väljer att låna till kontantinsatsen är det bra att använda en låneförmedlare (som t.ex. Consector) som jämför och hjälper dig att hitta en bank som erbjuder lägst ränta. Kontakta oss så hjälper vi dig att komma fram till dina alternativ.

Vad kan man maximalt låna som kontantinsats?

Det finns egentligen inge övre gräns som man kan låna för kontantinsats. Consector hjälper idag till med lån till kontantinsatsen upp till 500 000 kr. Consector arbetar med bolån och privatlån så kontakta oss så hjälper vi dig till bäst finansiering för ditt boende.

Betygsätt Kontantinsats hos Consector

5 av 5 baserat 32 röster