Låna till kontantinsats - Ansök hos Consector för låg ränta

 • Kontantinsats från 2.90%
 • Jämför 30 banker & kreditinstitut
 • Endast 1 kreditupplysning

Lån till kontantinsatsen? Consector hittar billigaste kontantinsatsen. Alltid med målsättning att hitta billigaste lånet – helt kostnadsfritt.

Ett urval av våra bolånepartners

SBAB logotyp
Skandia logotyp
Nordax logotyp
BlueStep logotyp

Kundbetyg för Consector

Consector får utmärkt betyg på Trustpilot

“Bra handläggare, snabb uppföljning, bra information om banken. Kan verkligen rekommendera detta företag till alla som vill förbättra sin privatekonomi.”

— Paula

Jämför upp till 30 banker för låneerbjudanden

Ange det belopp du vill låna inklusive befintliga lån du vill lösa. Du kan låna mellan 10 000 - 600 000 kr.
Kostnad ca: Kostnad: 0 kr / mån
Kostnaden är ett endast ett exempel.
Tips för att få ned månadskostnaden:
 • Sök lånet över fler år
 • Lägg till en medsökande
Belopp för att lösa lån: Belopp till annat:

Få låneerbjudanden från upp till 30 banker!

Säkert & kostnadsfritt
Genom att skicka in ansökan godkänner jag Consectors villkor*

*Den lägsta räntan som erbjuds av våra samarbetspartners på privatlån är 2,90 %, effektiv ränta 2,94%. Räntan du/ni erhåller är rörlig och sätts individuellt utifrån dina förutsättningar och din privatekonomiska situation, nominell ränta från 2,90 % - 29,33 %. Våra samarbetsbanker erbjuder återbetalningstid från 1 till 20 år, uppläggningsavgift från 0 kr till 795 kr och aviavgift 0 kr till 40 kr. Ex. annuitetslån 100 000 kr med start-/aviavgift 0 kr, återbetalningstid 5 år, rörlig ränta 4,85 %, effektiv ränta 4,96 % ger månadsbetalningar om 1881 kr och totalt betalningsbelopp 112 860 kr.

Några av våra samarbetspartners

Vad är kontantinsats?

När man ska köpa en bostad i Sverige krävs det att man kan gå in med en viss del själv, det är detta som kallas kontantinsats. Kontantinsatsen är enligt Finansinspektionens allmänna råd minst 15 % av bostadens marknadsvärde. En kontantinsats är mer eller mindre ett krav från bankerna när du ska köpa en bostad och få ett bolån. Ett bottenlån, där bostaden står som säkerhet, kan aldrig utgöra mer än 85 % av bostadens värde. Om man inte har tillgång till 15 % av bostadens värde kan man låna till hela eller delar av kontantinsatsen. Ibland kallas det för att man lånar till topplån.

Varför behöver man kontantinsats?

Då Finansinspektionen sedan 1 oktober 2010 har implementerat allmänna råd för bostadslån innebär detta att man maximalt kan pantsätta 85 % av bostadens värde. Det krävs alltså det att man går in med minst 15 % själv i kontantinsats. Kontantinsatsen kommer oftast från sparade pengar, från exempelvis tidigare bostadsförsäljningar med vinst eller från arv. Eftersom bostadsmarknaden har ökat de senaste åren och priset på bostäder blivit dyrare är det många som inte har hela kontantinsatsen själva utan måste då låna till kontantinsatsen. Banker och långivare tar generellt ut en högre ränta än bolåneränta för lån till kontantinsatsen. Det beror på att bankerna ser lånet till kontantinsats som en mer riskfyllt på grund av att lånet inte har bostaden som säkerhet. Detta beror bland annat på att bankerna inte vill ta hela risken i bostaden utan ser att 15 % som kontantinsats ger ett prisutrymme på 15 % som därmed inte bankerna står risken för. Bankerna använder ibland ett lån utan säkerhet till kontantinsatsen, det vill säga ett privatlån (blancolån) som även har en kortare återbetalningstid, upp till 20 år. Om bolåneköpet inte gjorts nyligen bör man göra en värdering för att få fram marknadsvärdet på boendet, detta kan hjälpa dig att få en större andel som bottenlån. Vid köp av ny bostad är det oftast köpeskillingen som används för marknadsvärde av bostaden. På internet finns mycket information om kontantinsats och har du några frågor är det bara att kontakta oss på Tel: 0770-221222. Vi är uppdaterade på nyheter inom branschen och lån.

Hur kan Consector hjälpa dig med kontantinsats?

Det är väldigt förmånligt att upphandla lånet för kontantinsatsen via en låneförmedlare eftersom det kan skilja mycket i prissättningen för dessa lån. En låneförmedlare kan sammanställa nytt lån till kontantinsatsen från flera banker vilket kan hjälpa dig att hitta lånet med bäst villkor.

Consector arbetar med dessa frågor dagligen och kan hjälpa dig att besvara dina frågor kring kontantinsatsen. Då vi arbetar med både bolån och privatlån kan vi vägleda dig så du tar rätt beslut. Kanske är det bäst att förhandla om kontantinsatsen som ett nytt privatlån för att få rabatt eller är det kanske läge att se över ditt bolån och se om man kan lägga in en större del av din kontantinsats i bolånet. Consector erbjuder en tjänst på nätet som hjälper dig att låna till kontantinsatsen och hitta rätt villkor för ditt topplån och du kan kostnadsfritt se vilken bank som ger dig bäst villkor. Kontakta oss redan idag för en genomgång av din ekonomi så kan vi vägleda dig rätt eller ansök redan idag och se vilken ränta du kan få.

Skäl till att låna till kontantinsatsen

 • Snabbt att ansöka online
 • Enkelt att hitta det bästa lånet och billig ränta
 • Jämför lån och få erbjudande från många av Sveriges ledande banker
 • Ansök kostnadsfritt
 • Möjlighet att kunna köpa din bostad
 • Ett billigt och effektivt att hitta bästa räntan
 • Ta del av ränterabatter och räntesänkningar
 • Hitta nya bättre långivare

Hur fungerar det när man lånar till kontantinsats via Consector?

Hos Consector jobbar vi dedikerat för att hjälpa dig på bäst sätt. Efter att du pratat med oss per telefon eller gjort din ansökan online så påbörjar vi arbetet med att hitta det bästa lånet för dig. Du får svar på din mail från de första bankerna direkt och hela processen är klar efter 24 timmar. Du väljer själv om du vill få tillgång till våra kunniga låneförmedlare som hjälper dig, eller om du vill färdigställa processen på egen hand. Vi finns till för att hjälpa dig från att ansökan är gjord, tills du har pengarna direkt på kontot. Alla banker skickar ut skuldebrev, avtal för lån, per post alternativt via email. Många av våra banker har även möjlighet till e-signering. Det betyder att om du har e-legitimation på datorn eller mobilt Bank-ID kan du signera direkt online. Fördelen då är att handläggningstiden blir kortare och du kan ofta få pengarna utbetalda direkt på kontot inom ett par dagar. Att låna till kontantinsats vi Consector är enkelt och säkert. Om du ringer till oss så får du ett preliminärt besked direkt. Vår tjänst är alltid kostnadsfri och vi står på kundens sida för att hitta bäst och billigast lån för din kontantinsats.

Låna till kontantinsatsen

Att låna till hela eller delar av kontantinsatsen är ett måste för vissa. Alla har inte möjlighet att gå in med hela summan som krävs. Att låna till kontantinsatsen i dagens läge innebär ofta en fördelaktig ränta, förutsatt att du har god kreditrisk. Om bostadspriserna fortsätter att öka kommer du på sikt att kunna lösa in ditt lån till kontantinsatsen i bolånet och på så sätt få ännu lägre ränta. Även om risken är låg så är det även möjlighet att bostadspriserna sjunker och då kan du ha mer lån än vad bostaden är värd. Se därför till att göra en noga uträkning så att du klarar av att betala både på ett lån till kontantinsatsen och för ditt bolån. Om ränteläget förändras kan räntan stiga och det är därför bra om du räknar med en ränteökning på ca. 5 % för att undvika ekonomiska missöden. Consectors rådgivare hjälper dig att göra dessa beräkningar och svara på dina frågor om bolån, kontantinsats och övriga frågor om lån, vi är experter på lån och krediter.

Hur mycket kan jag låna för kontantinsats?

Hur mycket du kan låna skiljer sig från person till person och mellan olika banker. Consector lånar idag ut upp till 600 000 kr för kontantinsats. Som rikt mått är det svårt att få ett bolån som överstiger fem gånger din årsinkomst. När det kommer till lån för kontantinsats, används oftast ett blancolån, trots att det används till bostaden. Du kan som regel låna samma summa motsvarande din årsinkomst, om du till exempel tjänar 30 000 kr i månaden betyder det att du med god säkerhet kan låna 360 000 kronor. De flesta bankerna som erbjuder bolån lånar max ut 85 % av bostadens värde. Det betyder att om du ska låna till kontantinsatsen kan det vara bra att vända dig till en annan bank än den du fått lånelöfte på eller har för avsikt att söka bolån hos. Consector jämför lån för kontantinsats hos flera banker vilket medför att du enkelt kan få flera låneerbjudande. Att ansöka på nätet är enkelt. Du fyller i dina uppgifter och Consector sköter resten. Vi gör endast en kreditupplysning trots svar från flera banker. Hos Consector har du möjlighet att hitta bästa och billigast lån för kontantinsats. Ansök direkt helt kostnadsfritt.

Kreditinformation om våra privatlån

Lånebelopp 20 000 - 600 000 kr
Återbetalningstid 1 - 20 år
Räntesats 2.90 % - 29.00 %

Hos Consector får du en individuell ränta som bestäms utifrån dina inkomster och utgifter, din kredithistorik samt övriga lån.

Vanliga frågor

Vi vill att du ska känna dig trygg när du ansöker om lån via oss. Om du är du osäker på något, läs gärna igenom våra Frågor & svar, eller kontakta vår kundservice på 0770-221 222.

Vad skulle det kosta att låna till kontantinsatsen?

Månadskostnaden för lånet till kontantinsatsen beror på vilket belopp du lånar, vilken ränta du har och vilken återbetalningstid du väljer. Consector lånar ut upp till 600 000 kr för privatlån och erbjuder återbetalningstid upp till 20 år. Många av Consectors samarbetsbanker erbjuder amorteringsfria perioder vilket kan vara förmånligt om du vill komma ner i månadskostnad.

Finansiera kontantinsats, vilka alternativ finns?

Det är många som inte har hela beloppet själva som krävs för kontantinsats. För att få ihop pengar till kontantinsatsen kan du antingen låna eller spara ihop pengarna. Om du ska spara ihop pengarna utan risk är det viktigt att se över räntan på sparkontot samt att banken har insättningsgaranti. Om du vill att pengarna ska växa snabbare och är villig att ta lite risk kan billiga fonder såsom indexfonder vara ett bra alternativ. Se till att få råd innan du placerar i fonder då pengarna kan både öka och minska i värde. Om du väljer att låna till kontantinsatsen är det bra att använda en låneförmedlare (som t.ex. Consector) som jämför och hjälper dig att hitta en bank som erbjuder lägst ränta. Kontakta oss så hjälper vi dig att komma fram till dina alternativ.

Vad kan man maximalt låna som kontantinsats?

Det finns egentligen inge övre gräns som man kan låna för kontantinsats. Consector hjälper idag till med lån till kontantinsatsen upp till 600 000 kr. Consector arbetar med bolån och privatlån så kontakta oss så hjälper vi dig till bäst finansiering för ditt boende.

När betalar man in kontantinsatsen?

Vid kontraktsskrivning för den nya bostaden betalar du först handpenning som är 10% av hela kostnaden. Denna summa dras sedan av när du ska betala in kontantinsatsen som oftast ska betalas i samband med dagen man får tillträde. Då har du betalat 15% och banken går in med 85%.

Hur mycket behöver man i kontantinsats?

För att kunna ta ett lån är det lag på att kontantinsatsen ska vara minst 15% av köpeskillingen. Men man kan låna till kontantinsatsen om man inte har de pengarna själv att lägga ut. Då får man ta ett blancolån.

Kan man baka in privatlån i bolånet?

Nej, enligt lag får bolånet som mest innehålla 85% av bostadens värde. Däremot kan man ansöka om att samla sina blancolån.

Vad är en kontantinsats?

Kontantinsatsen är den summa pengar du lägger ur egen ficka när du köper en bostad. Sedan 2010 infördes en lag på att du måste betala minst 15% av hela köpeskillingen. Det rekommenderas att man sparar ihop pengar till den själv. Har man inte möjlighet kan man låna pengar till kontantinsatsen. Dock är det ofta högre ränta på den typen av lån.

Vad är skillnaden på bolån och kontantinsats?

Skillnaden mellan bolån och kontantinsats är att genom ett bolån (förr kallat bottenlån) kan man låna upp till 85% av köpeskillingen. Kontantinsatsen ska man betala med sparade pengar. Har man inte nog med sparade pengar kan man låna även till det – men då till en betydligt högre ränta.

Betygsätt Kontantinsats hos Consector

5 av 5 baserat 53 röster