Låna till kontantinsats - Ansök hos Consector för låg ränta

 • Kontantinsats från 2.90%
 • Jämför 30 banker & kreditinstitut
 • Endast 1 kreditupplysning

Lån till kontantinsatsen? Consector hittar billigaste kontantinsatsen. Alltid med målsättning att hitta billigaste lånet – helt kostnadsfritt.

Consector Låna med låg ränta – Tryggt och säkert

Få låneerbjudanden från upp till 30 banker

Ange det belopp du vill låna inklusive befintliga lån du vill lösa. Du kan låna mellan 10 000 - 600 000 kr.
Kostnad ca: Kostnad: 0 kr / mån
Kostnaden är ett endast ett exempel.
Tips för att få ned månadskostnaden:
 • Sök lånet över fler år
 • Lägg till en medsökande
Belopp för att lösa lån: Belopp till annat:

Få låneerbjudanden från upp till 30 banker!

Säkert & kostnadsfritt
Genom att skicka in ansökan godkänner jag Consectors villkor*

* Räntan är rörlig och sätts individuellt utifrån dina förutsättningar. Återbetalningstid 1-18 år. Ex. annuitetslån 100 000 kr med start-/aviavgift 0 kr, återbetalningstid 5 år, rörlig ränta 4,85 %, effektiv ränta 4,96 % ger månadsbetalningar om 1881 kr och totalt betalningsbelopp 112 860 kr.

Consector

Enkelt

Consectors tjänst är enkel att använda. Vi förhandlar fram de bästa villkoren åt dig och du sparar både tid och pengar.

Consector

Säkert

Med vår säkerhetsanpassade lösning kan flera banker dela på endast en kreditupplysning från Upplysningscentralen (UC).

Consector

Kostnadsfritt

Ansökan är helt kostnadsfri och inte bindande. Du får förslag från flera banker och kan i lugn och ro välja det erbjudande som passar dig bäst.

VAD ÄR KONTANTINSATS?

VAD ÄR KONTANTINSATS?

När man ska köpa en bostad i Sverige krävs det att man kan gå in med en viss del själv, det är detta som kallas kontantinsats. Kontantinsatsen är enligt Finansinspektionens allmänna råd minst 15 % av bostadens marknadsvärde. En kontantinsats är mer eller mindre ett krav från bankerna när du ska köpa en bostad och få ett bolån. Ett bottenlån, där bostaden står som säkerhet, kan aldrig utgöra mer än 85 % av bostadens värde. Om man inte har tillgång till 15 % av bostadens värde kan man låna till hela eller delar av kontantinsatsen. Ibland kallas det för att man lånar till topplån.

VARFÖR BEHÖVER MAN KONTANTINSATS?

Då Finansinspektionen sedan 1 oktober 2010 har implementerat allmänna råd för bostadslån innebär detta att man maximalt kan pantsätta 85 % av bostadens värde. Det krävs alltså det att man går in med minst 15 % själv i kontantinsats. Kontantinsatsen kommer oftast från sparade pengar, från exempelvis tidigare bostadsförsäljningar med vinst eller från arv. Eftersom bostadsmarknaden har ökat de senaste åren och priset på bostäder blivit dyrare är det många som inte har hela kontantinsatsen själva utan måste då låna till kontantinsatsen. Banker och långivare tar generellt ut en högre ränta än bolåneränta för lån till kontantinsatsen. Det beror på att bankerna ser lånet till kontantinsats som en mer riskfyllt på grund av att lånet inte har bostaden som säkerhet. Detta beror bland annat på att bankerna inte vill ta hela risken i bostaden utan ser att 15 % som kontantinsats ger ett prisutrymme på 15 % som därmed inte bankerna står risken för. Bankerna använder ibland ett lån utan säkerhet till kontantinsatsen, det vill säga ett privatlån (blancolån) som även har en kortare återbetalningstid, upp till 18 år. Om bolåneköpet inte gjorts nyligen bör man göra en värdering för att få fram marknadsvärdet på boendet, detta kan hjälpa dig att få en större andel som bottenlån. Vid köp av ny bostad är det oftast köpeskillingen som används för marknadsvärde av bostaden. På internet finns mycket information om kontantinsats och har du några frågor är det bara att kontakta oss på Tel: 0770-221222. Vi är uppdaterade på nyheter inom branschen och lån.

HUR KAN CONSECTOR HJÄLPA DIG MED KONTANTINSATS?

Det är väldigt förmånligt att upphandla lånet för kontantinsatsen via en låneförmedlare eftersom det kan skilja mycket i prissättningen för dessa lån. En låneförmedlare kan sammanställa nytt lån till kontantinsatsen från flera banker vilket kan hjälpa dig att hitta lånet med bäst villkor.   Consector arbetar med dessa frågor dagligen och kan hjälpa dig att besvara dina frågor kring kontantinsatsen. Då vi arbetar med både bolån och privatlån kan vi vägleda dig så du tar rätt beslut. Kanske är det bäst att förhandla om kontantinsatsen som ett nytt privatlån för att få rabatt eller är det kanske läge att se över ditt bolån och se om man kan lägga in en större del av din kontantinsats i bolånet. Consector erbjuder en tjänst på nätet som hjälper dig att låna till kontantinsatsen och hitta rätt villkor för ditt topplån och du kan kostnadsfritt se vilken bank som ger dig bäst villkor. Kontakta oss redan idag för en genomgång av din ekonomi så kan vi vägleda dig rätt eller ansök redan idag och se vilken ränta du kan få.

SKÄL TILL ATT LÅNA TILL KONTANTINSATSEN:

 • Snabbt att ansöka online
 • Enkelt att hitta det bästa lånet och billig ränta
 • Jämför lån och få erbjudande från många av Sveriges ledande banker
 • Ansök kostnadsfritt
 • Möjlighet att kunna köpa din bostad
 • Ett billigt och effektivt att hitta bästa räntan
 • Ta del av ränterabatter och räntesänkningar
 • Hitta nya bättre långivare

HUR FUNGERAR DET NÄR MAN LÅNAR TILL KONTANTINSATS VIA CONSECTOR?

Hos Consector jobbar vi dedikerat för att hjälpa dig på bäst sätt. Efter att du pratat med oss per telefon eller gjort din ansökan online så påbörjar vi arbetet med att hitta det bästa lånet för dig. Du får svar på din mail från de första bankerna direkt och hela processen är klar efter 24 timmar. Du väljer själv om du vill få tillgång till våra kunniga låneförmedlare som hjälper dig, eller om du vill färdigställa processen på egen hand. Vi finns till för att hjälpa dig från att ansökan är gjord, tills du har pengarna direkt på kontot. Alla banker skickar ut skuldebrev, avtal för lån, per post alternativt via email. Många av våra banker har även möjlighet till e-signering. Det betyder att om du har e-legitimation på datorn eller mobilt Bank-ID kan du signera direkt online. Fördelen då är att handläggningstiden blir kortare och du kan ofta få pengarna utbetalda direkt på kontot inom ett par dagar. Att låna till kontantinsats vi Consector är enkelt och säkert. Om du ringer till oss så får du ett preliminärt besked direkt. Vår tjänst är alltid kostnadsfri och vi står på kundens sida för att hitta bäst och billigast lån för din kontantinsats.

LÅNA TILL KONTANTINSATSEN

Att låna till hela eller delar av kontantinsatsen är ett måste för vissa. Alla har inte möjlighet att gå in med hela summan som krävs. Att låna till kontantinsatsen i dagens läge innebär ofta en fördelaktig ränta, förutsatt att du har god kreditrisk. Om bostadspriserna fortsätter att öka kommer du på sikt att kunna lösa in ditt lån till kontantinsatsen i bolånet och på så sätt få ännu lägre ränta. Även om risken är låg så är det även möjlighet att bostadspriserna sjunker och då kan du ha mer lån än vad bostaden är värd. Se därför till att göra en noga uträkning så att du klarar av att betala både på ett lån till kontantinsatsen och för ditt bolån. Om ränteläget förändras kan räntan stiga och det är därför bra om du räknar med en ränteökning på ca. 5 % för att undvika ekonomiska missöden. Consectors rådgivare hjälper dig att göra dessa beräkningar och svara på dina frågor om bolån, kontantinsats och övriga frågor om lån, vi är experter på lån och krediter.

HUR MYCKET KAN JAG LÅNA FÖR KONTANTINSATS?

Hur mycket du kan låna skiljer sig från person till person och mellan olika banker. Consector lånar idag ut upp till 600 000 kr för kontantinsats. Som rikt mått är det svårt att få ett bolån som överstiger fem gånger din årsinkomst. När det kommer till lån för kontantinsats, används oftast ett blancolån, trots att det används till bostaden. Du kan som regel låna samma summa motsvarande din årsinkomst, om du till exempel tjänar 30 000 kr i månaden betyder det att du med god säkerhet kan låna 360 000 kronor. De flesta bankerna som erbjuder bolån lånar max ut 85 % av bostadens värde. Det betyder att om du ska låna till kontantinsatsen kan det vara bra att vända dig till en annan bank än den du fått lånelöfte på eller har för avsikt att söka bolån hos. Consector jämför lån för kontantinsats hos flera banker vilket medför att du enkelt kan få flera låneerbjudande. Att ansöka på nätet är enkelt. Du fyller i dina uppgifter och Consector sköter resten. Vi gör endast en kreditupplysning trots svar från flera banker. Hos Consector har du möjlighet att hitta bästa och billigast lån för kontantinsats. Ansök direkt helt kostnadsfritt.

Vanliga frågor

Vi vill att du ska känna dig trygg när du ansöker om lån via oss. Om du är du osäker på något, läs gärna igenom våra Frågor & svar, eller kontakta vår kundservice på 0770-221 222.

Vad skulle det kosta att låna till kontantinsatsen?

Månadskostnaden för lånet till kontantinsatsen beror på vilket belopp du lånar, vilken ränta du har och vilken återbetalningstid du väljer. Consector lånar ut upp till 600 000 kr för privatlån och erbjuder återbetalningstid upp till 18 år. Många av Consectors samarbetsbanker erbjuder amorteringsfria perioder vilket kan vara förmånligt om du vill komma ner i månadskostnad.

Finansiera kontantinsats, vilka alternativ finns?

Det är många som inte har hela beloppet själva som krävs för kontantinsats. För att få ihop pengar till kontantinsatsen kan du antingen låna eller spara ihop pengarna. Om du ska spara ihop pengarna utan risk är det viktigt att se över räntan på sparkontot samt att banken har insättningsgaranti. Om du vill att pengarna ska växa snabbare och är villig att ta lite risk kan billiga fonder såsom indexfonder vara ett bra alternativ. Se till att få råd innan du placerar i fonder då pengarna kan både öka och minska i värde. Om du väljer att låna till kontantinsatsen är det bra att använda en låneförmedlare (som t.ex. Consector) som jämför och hjälper dig att hitta en bank som erbjuder lägst ränta. Kontakta oss så hjälper vi dig att komma fram till dina alternativ.

Vad kan man maximalt låna som kontantinsats?

Det finns egentligen inge övre gräns som man kan låna för kontantinsats. Consector hjälper idag till med lån till kontantinsatsen upp till 600 000 kr. Consector arbetar med bolån och privatlån så kontakta oss så hjälper vi dig till bäst finansiering för ditt boende.

Vad är skatteavdrag?

Skatteavdrag är en subvention från staten att 30 % av din räntekostnad är avdragsgill i din deklaration. Detta betyder att du i verkligheten betalar 70 % av räntekostnaden efter skatt

Varför ska jag använda Consector?

För dig som vill slippa förhandla med bankerna och belastas av flera kreditupplysningar så kan Consector göra jobbet åt dig. Vi konkurrensutsätter ditt kreditengagemang så att du ges möjlighet att sänka dina lånekostnader. Bankerna konkurrerar om dig så att du kan få bästa möjliga villkor för din kreditsituation. Dessutom så sparar du tid med vår tjänst. Sammanfattningsvis så är Consector en låneförmedlare med bred kunskap om kreditmarknaden som står på kundens sida för att kunna ge dig marknadens bästa villkor.

Kan räntan ändras på mitt privatlån?

Räntan är priset för att låna pengar. Bankerna gör individuella bedömningar på vilken ränta de kan låna ut till. Beroende på risk och marknadsläge kan räntan komma att ändras om du har valt rörlig ränta. Enligt Konsumentkreditlagen måste det framgå på skuldebrevet att banken har rätt att ändra räntan, samt under vilka förutsättningar detta får ske. Generella ränteändringar meddelas via annonser, utskick eller kontoutdrag.

När betalas lånet ut?

Ditt lån betalas ut 3-5 dagar efter att banken har mottagit ditt signerade skuldebrev.

Hur lång tid tar det att få svar på din ansökan?

Vissa av våra samarbetspartners svarar dig inom några minuter. I huvudsak så får du svar från majoriteten av Consectors samarbetspartners inom 24 timmar.

Kan jag tacka nej till erbjudanden via Consector?

Du kan tacka nej till erbjudanden från Consector och du betalar ingenting för att använda vår webbtjänst. Inga anbud är bindande.

Behöver jag amortera på mitt privatlån?

Ett privatlån amorteras enligt vald återbetalningsplan. Du kan välja återbetalningstid från 1 till 18 år vilket påverkar din månadskostnad. Se lånekalkylatorn

Hur ansöker jag om privatlån?

Du ansöker via vår webbtjänst. Kom igång här

Hur beräknas räntan på mitt privatlån?

Ränta beräknas från den dag då lånet har utbetalats. Om du amorterar så beräknas räntan på resterande belopp. Bankerna har fri räntesättning och bedömer dig på individuell basis. Det finns därmed ingen lag som reglerar bankernas räntesättning.

Kan jag ansöka om privatlån även om jag har en betalningsanmärkning?

Consector har samarbete med aktörer som tillhandahåller krediter till personer med betalningsanmärkningar. Kontakta oss på 0770-22 12 22 eller ansök.

Hur mycket kan jag låna via Consector?

Detta beror helt på din årsinkomst och betalningsförmåga samt din kreditvärdighet. Inom privatlån är intervallet 10 000 kr upp till 600 000 kr. Genom att addera en medsökande kan du öka dina chanser att få låna. För att veta exakt hur mycket du kan låna är det enklast att du gör en  en ansökan.

Hur kan jag få lägre räntekostnader på mitt privatlån med hjälp av Consector?

Consector samarbetar med flera banker och skapar en upphandling där bankerna konkurrerar om dig som kund. Detta resulterar ofta i bättre villkor för dig som kund.

Hur lång är min återbetalningstid på mitt privatlån?

För privatlån är amorteringstiden 1 år till 18 år.

Kan jag ta ett privatlån om jag är pensionär?

Ja, ange din månadsinkomst före skatt, ansök här.

Kostar det något att använda Consectors webbtjänst för privatlån?

Vår tjänst är helt kostnadsfri för dig som kund och du betalar inga extra kostnader för att använda vår tjänst. Consector får ersättning från våra samarbetspartners vid utbetalt och förmedlat lån. I och med att bankerna inte behöver anskaffa kunden själva via reklam eller marknadsföring så kan de ge en del av sin kundanskaffningskostnad till Consector.

Om jag har A-kassa, kan jag ansöka om privatlån?

Med A-kassa så anser många av våra långivare att du inte har en stadigvarande inkomst och det kan därför vara svårare att få ett lån. Däremot gör bankerna en individuell bedömning av din betalningsförmåga. Gå till Ansök

Om jag är provanställd, kan jag ansöka om privatlån?

Så länge du kan påvisa att du har en stadigvarande inkomst så har du möjlighet att få lån. Bankerna gör en individuell bedömning av din betalningsförmåga. Gå till Ansök

Om jag är student, kan jag ansöka om privatlån?

Ett krav från våra samarbetspartners är att du som kund har en stadigvarande inkomst. Som student så är det ofta sällsynt. Men om du kan påvisa en inkomst så gör bankerna en individuell bedömning.

Vad krävs för att ansöka om privatlån hos Consector?

Du skall vara minst 18 år gammal och vara anställd med en minimum lön om 120 000 kr per år eller 10 000 kr i månanden. Dessutom måste du vara folkbokförd i Sverige.

Hur mycket betalar jag per månad?

Detta går inte att avgöra på förhand. Däremot efter att du ansökt så kommer du får se vilken ränta, ändra återbetalningstid och belopp för att se din specifika månadskostnad. Genom att använda vår lånekalkyl får du en god överblick av din ungefärliga månadskostnad.

Kan jag ändra lånebelopp?

Ja du kan ändra lånebeloppet om du gör det inom 5 dagar från att du tilldelats anbudet. Kontakta Consector kundtjänst via Tel 0770-221222 alt. Maila kundservice@consector.se

Är min ansökan bindande?

Din ansökan är inte bindande. Först när du skrivit på skuldebrevet så är din ansökan bindande. Dock ångerrätt i 14 dagar enligt gällande lag.

Vad är räntefria lån?

Detta är lån utan ränta. Var dock noga med att titta på den effektiva räntan som inkluderar uppläggningsavgifter och aviseringskostnader. Den effektiva räntan kommunicerar den verkliga kostnaden för lånet.

Betygsätt Kontantinsats hos Consector

5 av 5 baserat 49 röster