Consectors Lånekalkylator ger dig perfekt koll på kostnaden för ditt lån!

  • Räkna ut din månadskostnad på ditt lån på en minut!
  • Consector hjälper dig hålla koll på din effektiva ränta & avgifter!
  • Få koll på din återbetalningstid på lånet!

Consectors kalkylator för lån ger dig perfekt koll på hur lånet påverkar din hushållsekonomi. Du kan på detta vis lättare planera dina utgifter över tiden. Testa själv och se hur olika villkor ger olika effekt.

Kundbetyg för Consector

Consector får utmärkt betyg på Trustpilot

“Bra handläggare, snabb uppföljning, bra information om banken. Kan verkligen rekommendera detta företag till alla som vill förbättra sin privatekonomi.”

— Paula

Consectors Lånekalkylator ger dig perfekt koll på kostnaden för ditt lån!

Vårt smidiga verktyg Lånekalkylatorn hjälper dig att snabbt på få koll på hur mycket ditt lån faktiskt kostar. Det åskådliggör kostnader som många gånger är luddiga, förser dig med en tydlig avbetalningsplan och ger dig möjlighet att göra jämförelser utifrån olika villkor. Det är ett enkelt sätt att räta ut frågetecken och ge dig själv förutsättning att skapa en mer ekonomiskt fördelaktig vardag.

Så här beräknar du enklast din månadskostnad

Lånekalkylatorn kan användas för att räkna på såväl befintliga som potentiella privatlån. Lånebeloppet kan vara om upp till 600 000 kronor och den nominella räntan från 0 procent upp till 40 procent. Om du har flera lån kan du också ta reda på hur mycket du kan sänka dina kostnader genom att samla dem under ett enda lån. Allt du behöver göra för att få koll på månadskostnaden för ditt lån är att ange lånebelopp, ränta, vilken typ av lån det gäller, hur ofta du vill betala av på det och under hur lång tid. Utifrån de angivna villkoren beräknar  lånekalkylatorn den effektiva räntan och ger dig uppgifter om den totala lånekostnaden inklusive alla olika avgifter. För att det ska bli extra tydligt och lätt att applicera på din ekonomi åskådliggörs det också i en avbetalningsplan. Det kan knappast bli enklare och smidigare!

Få koll på din månadskostnad och återbetalningstid på lånet

Hur lång tid du väljer att betala av ditt lån på har betydelse för både din månadskostnad och totala lånekostnad. Så här fungerar det: ju kortare återbetalningstiden är desto högre blir månadskostnaden och mindre blir den totala kostnaden. Med längre återbetalningstid amorterar du istället mindre varje månad men betalar ränta under en längre period, vilket innebär att lånet på lång sikt kostar mer. Med Lånekalkylatorn jämför du enkelt kostnaden vid olika återbetalningstider för att kunna ta ställning till vilket alternativ som passar dig och din ekonomiska situation bäst.

Hur mycket kostar mitt lån?

Den totala kostnaden för ett lån är beroende av lånebeloppet och återbetalningstiden men också av den effektiva räntan – det vill säga den nominella räntan plus alla tillkommande avgifter. Och det är just den effektiva räntan som Lånekalkylatorn beräknar och använder för att kunna ge besked om hur mycket ditt lån faktiskt kostar. Det är ganska vanligt att många låneaktörer skyltar tydligt med den nominella räntan men är mindre bra på att förmedla den effektiva räntan. Därför är det alltid en god idè att noga se över alla avgifter innan du tecknar ett lån, de kan nämligen skilja sig avsevärt mellan olika aktörer. För oss på Consector är det viktigt att alltid vara transparenta och tydliga med den totala lånekostnaden, och när du använder Lånekalkylatorn kan du vila i att alla beräkningar görs i enlighet med EU:s standard.